Кучкари vs останалите

• 67 714
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 885
Е, това е нагло, трябвало е поне да се извини...

Кучкар да се изивни, че кучето му е притеснило/показало агресия?

smile3532 smile3532 smile3532

Не съм виждала такъв Naughty Виж да се прави на две и половина и да се преструва, че кучето не е негово, или само пасивно да вика отдалеч "Роки, Роки, тук..." (а Роки изобщо и не помисля да слуша), или да псува потърпевшата жена/дете, че писнала и му стресирала кучето съм виждала много пъти.

# 886
  • София
Само фактът, че допуснал кучето да прояви агресия обяснява всичко останало. Мързелът, безотговорността и просташтината са човешки качества. Въпросът е как може да намалим щетите, които причиняват когато притежателят им е собственик на куче.

# 887
В Австрия постоянно ги срещах в магазини, в Икеа, например, както и в ресторанти. Но пак повтарям, там кучетата са изключително строго възпитани, има много закони и контрол.

Даже се дразнех, защото на много места те гледат накриво ако си с дете, но с куче може. Децата не могат да бъдат подложени на такова възпитание, не е хуманно просто, затова са потенциален източник на шум и бели, докато кучетата стоят като статуи в ресторантите и магазините. Нито веднъж не съм видяла някое да мръдне, ками ли да излае или направи беля. Живяла съм там няколко години, не съм била на екскурзия. Има професионални треньори и редовно срещах в парка млади собственици с треньор и куче. У нас се взима външна помощ само ако кучето се обучава за изложби, иначе ги възпитаваме горе-долу.

Възпитавам го горе-долу, първо да-защото няма да е по изложби и второ-не желая да стои като статуя, докато аз мушвам една пържола с бира. Много по-добре ще му е да си лежи и спи вкъщи, ако ще е така.  Peace Стремя се да възпитам основни команди и послушание при ситуации, но да е войниче, за да мога аз да го разведа в мола или да седя да пия някъде-е напълно излишно-лично мое мнение, затова и не драпам за дресура. Използвала съм външна помощ, въпреки всичко-за да научи основни неща и до там.
Относно контрола-като всичко и нас-повечето ги мързи да сигнализират и казват-това какво ще промени? Ами-много. Опитайте. По сигнали се правят проверки, при наличие на сблъсък на интереси (деца срещу кучета), се предприема изграждане на клетка. Но се иска гражданска позиция някаква, за да се завърти колелото. На някои места в града се случва това. От съвсем скоро е клетката в Южен парк, от страната на Нишава, както и в Хиподрума, зад ритуална зала. Направени след сигнали, проверки и диалог по темата.
Много собственици се извиняват, аз лично съм виждала, дори на мен са се извинявали. Последно ми се извиниха точно вчера-собственик на куче ми се извини, че кучето му дойде да ме души.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2016, 15:26 от иванула

# 888
Голямо удобство ще да е кучетата да си обърсват задниците и лигите в рафтовете в хранителен магазин или в дрехите на закачалките Tired

Ами донякъде си права. Как да си дресирам кучето да не се изтръсква? Това мисля, че е вродено. Понякога моето има насъбрана слюнка (от силни миризми) и се изтръсква-съответно опръсква с нея. Как се учи да не го прави? Crazy Confused Peace

# 889
Аз не видях някой в темата да настоява да си води кучето в магазини, банки и аптеки. Обсъждахме какво сме виждали.

И аз не съм почитател на прекалената дресура, но някои навици са важни. Когато се преместих в Австрия, късно вечерта си стоя на терасата и виждам една жена с три кучета пресича тиха, малка, абсолютно безлюдна уличка. Едното явно избърза и тя така брутално му изсъска и се скара, върна ги обратно, накара ги да стоят на тротоара дълго време, и пак, и пак... Сигурно 5 пъти така и много грубо им говореше, той немски си звучи като караница по принцип... Казах си къде попаднах, егати лудите хора. Обаче сега като имам куче, започнах да разбирам. Как да го науча да пресича с мен в натоварен трафик?  Най-добре е през нощта, когато няма движение. И "преписах" нейния метод. Сега седи до мен на тротоара, докато кажа "хайде" не си и помисля да тръгне сам. Даже мисля, че взе да разпознава светофара, при всички положения чака да натисна копчето Simple Smile  Най-важното, научи "не" когато види дете с играчка вече не хуква след него, въпреки че много му се иска. Само локвите са неспасяеми, за първите две локви моето "не" действа, но на третата не издържа, поглежда ме с "да става каквото ще" и ляга вътре... И, да, после не мога да контролирам къде ще се изтръска...

# 890
Аз останах с впечатление, че Ell държи, и го даде за пример-как някъде можело, а тук, защото не може, показва отношение. Изразих мнение, че това няма общо, поне за мен и не е така.
Ученето на основни команди става и без "съскане", пак лично мое мнение. Peace

# 891
  • София
Никъде не съм писала, че държа - точно обратното.Както обикновено, малко хора четат с разбиране.

# 892
Ок, да кажем, че не съм разбрала. Но ти писа, че само тук отношението е негативно към кучетата и за пример даде, как не ги допускат в  магазини, а някъде-ги.

# 893
Аз не бих пазарувала от магазин, в който се допускат кучета. Не е хигиенично да не говорим, че не стига дето трябва да се разминаваме къде ли не, сега остава и между щандовете да се гоним.  Tired

На мен са ми се извинявали, но след дъжд качулка. Човека си изпусна малкото кученце и то се метна да си играе в краката ми точно, когато се бях засилила на последната обиколка и се наложи да падна, за да не го настъпя. За щастие, резултата бяха само ожулвания и нищо сериозно. Все пак ми се извиниха де.  Peace

# 894

За мен трябва да има ясно обозначени места къде може или не може да се допускат определени навици, кучете и т.н.. Например заведения, хотели където може/или не може да се настаняват кучета; където може/или  не може да се пуши; заведения и магазини където се и не се допускат деца. Естествено и да бъдат обозначавани - по този начин няма да има сърдити, задимени, олигавени, слушащи детски глъч. Просто всяко заведение ще си избира групата, за която работи. Хем ще сме толерантни едни към други, хем няма да си пречим, хем ако не ни изнася - ще се сърдим само на себе си. newsm78

# 895
  • София
Ок, да кажем, че не съм разбрала. Но ти писа, че само тук отношението е негативно към кучетата и за пример даде, как не ги допускат в  магазини, а някъде-ги.
Явно ставаме две неразбрали, щото и аз схванах цялото мрън колко тук имаме негативно отношение с примери как не ги пускаме кучетата по магазините и ресторантите.

Аз лично не бих пазарувала в магазин, в който допускат кучета или порчета или козички. Колкото и добре възпитани да са.

Някои кучкари се извиняват, други те гледат с упрек като им кажеш, че не искаш тяхното куче да ти се отърква и да те бута. Особено ако ти самият си с куче. Сто пъти съм се опитвала да обясня на разни дебили, че наличието на куче не ме прави автоматично любител на чуждите кучета, но все без успех. Гледат, мигат и не вдяват. Някои даже се и обиждат  ooooh!

# 896
  • София
Не мога да редактирам предишния си пост, така че ще допълня: ето статията на Капитал, за която споменах. Дано ви е полезна  Simple Smile
http://www.capital.bg/light/tema/2016/01/29/2694563_lapa_na_masata/

# 897
  • София
Скрит текст:
Цитат
Къде в живота ви и в приоритетната ви стълбица стои грижата за кучетата? Какъв приоритет за вас е грижата за кучетата?
Приоритет ми е грижата за хората и след това и за техните кучета. Приравняването на статута на кучетата с този на децата ми е налудничаво.

Никога не е правено нещо дори сходно с приравняване деца/кучета.
За децата не се плаща данък на общината. Никъде по парковете няма табелка - забранено за деца. Нали така? И това са най-дребните разлики в случая.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 15:36 от Debora_69

# 898
  • София
Скрит текст:
Пак говориш наизуст. През 1998-2007 имаше и бездомни и мнофо домашни кучета. Все пак не говоря за преди 30-40 години.

Общо взето до 93-94г. улични кучета почти нямаше в София, домашните също не бяха много. После рязко се увеличиха и двете категории. Винаги е имало връзка м/у брой домашни/улични. Как според вас нараства популацията на уличните, при условие че от кучило оцелява максимум едно кутре?!?

# 899
Скрит текст:
Пак говориш наизуст. През 1998-2007 имаше и бездомни и мнофо домашни кучета. Все пак не говоря за преди 30-40 години.

Общо взето до 93-94г. улични кучета почти нямаше в София, домашните също не бяха много. После рязко се увеличиха и двете категории. Винаги е имало връзка м/у брой домашни/улични. Как според вас нараства популацията на уличните, при условие че от кучило оцелява максимум едно кутре?!?

Далеч си от истината.

Общи условия

Активация на акаунт