Кучкари vs останалите

• 67 728
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 870
Рим, Прага, Берн, Берлин, Лондон, Париж, Мюнхен, Франкфурт, хм, Болоня Simple Smile))) хайде да не изреждам, че дори не помня. Никъде не съм видяла куче в магазин ей така. Peace Ако това ми беше критерий за взимане на куче като домашен любимец, щях да се съобразя с този си критерий и местоживеенето ми да е на място, където съм наблюдавала това и ми е харесало и го искам за себе си. Peace

# 871
  • София
Рим, Прага, Берн, Берлин, Лондон, Париж, Мюнхен, Франкфурт, хм, Болоня Simple Smile))) хайде да не изреждам, че дори не помня. Никъде не съм видяла куче в магазин ей така. Peace Ако това ми беше критерий за взимане на куче като домашен любимец, щях да се съобразя с този си критерий и местоживеенето ми да е на място, където съм наблюдавала това и ми е харесало и го искам за себе си. Peace

Какво значи "ей така"? Между другото на много места и аз не съм виждала, но това не означава, че е забранено за кучета в магазините, нито пък обратното.

Пак зациклихме на някаква глупост. За мен няма значение дали кучетата са забранени или разрешени в магазините. Има значение отношението на обществото като цяло към животните, което е огледало на това доколко отговорно отглеждат и развъждат кучета стопаните. Например, направили ли са си труда да се научат да контролират животното (както се е постарала иванула и аз). Кастрирали ли са го и ако не са, дали ще направят всички изследвания и регистрации, и ще се погрижат ли потомството също да попадне в отговорни стопани. 

За чистенето след любимците няма смисъл изобщо да говоря. Уж всеки чисти, обаче навън по градинките не мога да мина без да настъпя кучешко ако. Ей това само говори за общото ниво на стопаните. Мързи ги да се наведат да съберат лайната, а какво остава за другото, което се очаква от тях? Контролът, като форма на стимул, тотално липсва у нас.

# 872
В Австрия постоянно ги срещах в магазини, в Икеа, например, както и в ресторанти. Но пак повтарям, там кучетата са изключително строго възпитани, има много закони и контрол.

Даже се дразнех, защото на много места те гледат накриво ако си с дете, но с куче може. Децата не могат да бъдат подложени на такова възпитание, не е хуманно просто, затова са потенциален източник на шум и бели, докато кучетата стоят като статуи в ресторантите и магазините. Нито веднъж не съм видяла някое да мръдне, ками ли да излае или направи беля. Живяла съм там няколко години, не съм била на екскурзия. Има професионални треньори и редовно срещах в парка млади собственици с треньор и куче. У нас се взима външна помощ само ако кучето се обучава за изложби, иначе ги възпитаваме горе-долу.

# 873
  • София
Точно това имах предвид. Ако кучетата са добре възпитани, никой няма да се дразни от тях. Но за да се случи тук трябва малко принуда, защото за да възпиташ животното се иска време и пари и на никой не му се занимава. Всеки ден чувам "той си е такъв", "не мога да го науча щото е голям инат", "това куче не подлежи на възпитание". Най-много ми е жал за доминантните породи, когато попаднат на безсилен стопанин. Обречени са цял живот да живеят на каишка (понякога и на много по-лошо са обречени Sad )

# 874
Разхождахме се в петък на Витоша с моя приятел и към Камен дел кучето на някакъв субект се хвърли с ръмжене към мен (аз бях малко по-напред). Тръгнах да отстъпвам към приятеля ми, то също се хвърли след мен. С оголени зъби и всичко. Едвам с викове навихме стопанина да си го хване. Той ни подвикна, че нямало страшно и не хапело. Когато в крайна сметка си го задържа, заяви с укор, че това не говорело добре за човека!? И още се питам: Кое не говори добре за нас? Че ме е страх от ръмжащо, мятащо се към мен куче? Или може би е онази кучкарска логика, че ако те залае куче, значи си лош човек? Нали, какви психолози... Честно, искрено ми се прищя да хвана най-близкия клон и да залупам не кучето, а дълбокомисления стопанин.

# 875
Е, това е нагло, трябвало е поне да се извини...

# 876
Абсолютен малоумник  ooooh! Жалко, че нямаме зоополиция да им вземат кучетата на такива и да ги дават на добри семейства.

А колкото до достъпа, аз не разбрах, плаж за хора и кучета има ли? Тъй като се обсъжда, че всичко можело с кучето  Rolling Eyes

Иначе смятам, че трябва да се прояви социална търпимост и от двете страни. Аз като се запознавам с някой разплут, потен, миришещ човек, внимавам да се държа културно и да не изглеждам погнусена, защото е обидно. За мен това е култура.

# 877
  • Варна
Във Франкфурт кучета в Молове, аптека ( даже предложиха храна на кучето), в банка, в метрото. Кучетата са много спокойни, не съм чула даже да лаят. Даже в  Мол Галерия има табелка кучетата да се носят на ръце по ескалатора.

# 878
Ами ние избираме отдалечени и слабо населени плажове.

# 879
А какво налага кучетата  да си в молове, аптеки, банка?

# 880
Нищо, просто обсъждаме правилата и навиците на различни места.

Предполагам, че има известно удобство. Разхождаш кучето 2-3 пъти на ден, някои породи (като моята) се нуждаят от 10-на километра на ден. При това положение можеш да свършиш и някаква работа докато го разхождаш. Аз все пак предпочитам парка, но обичам в някакъв момент да изпия едно кафе някъде, а той да ме чака. В магазини не съм го водила, ще е стрес и за мен, и за кучето и за околните. Не е толкова добре възпитан, че да не помръдва Simple Smile

П.С. Излъгах, в кучешкия магазин ходим заедно, разрешено е и му се радват.

# 881
  • София
А какво налага кучетата  да си в молове, аптеки, банка?
Егото на стопанина?

# 882
  • София
А какво налага кучетата  да си в молове, аптеки, банка?
Някой път се е налагало да вляза спешно в магазин или аптека когато съм с кучето. Страх ме е да я оставя отвън без да я виждам, защото може да я откраднат. Освен това наистина е удобство да слееш разходка с пазаруването. Или пазаруването да се превърне в бонус разходка за кучето Simple Smile Полезно е и за кучето, така се социализира по-лесно.

# 883
  • София
Голямо удобство ще да е кучетата да си обърсват задниците и лигите в рафтовете в хранителен магазин или в дрехите на закачалките Tired

# 884
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Предпочитам да не си социализирате животните в близост до храната, която ще консумирам. Sick

Общи условия

Активация на акаунт