Кучкари vs останалите

• 68 709
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 210
Добре, какво да правим с кучета, които нападат, осакатяват хора или ли лишават от сън дълго време, съответно са неадекватни на работа, а никой не взема мерки. Какво е вашето решение в такъв случай?
Не оправдавам убийството на животни, затова търся други алтернативи.

Едната ми тераса гледа към място, определено за разходка на кучета, другата към друго зелено пространство, което пак се използва с тази цел, въпреки че е до детска площадка и децата тичат в тревата с лайната. Точно двама собственици има, които почистват след тях. Бездомни няма в района, и да мине някое е от дъжд на вятър, така че каквото има е от домашните.
Та наблюденията ми - пълно е с хора, които не знаят какво да правят с кучетата си. Едни повели питбул на разтягаща се каишка, други пуснали свободно дого аржентино, което не е дресирано и разбира се избяга, трети не успяват да си ги удържат. Затова като видя, че е на каишка никак не се успокоявам, всеки ден ги гледам, като едно кане корсо от съседния блок, както си върви до собственика на каишка, така вижда котка или нещо друго и се изскубва, след което следва гонитба из паркинга. Ами не е приятно! И ако прегледате репортажите за кучета, убили хора, ще видите, че 99% от собствениците казват "Ама то беше толкова добро, никога не е нападало, не сме вярвали, че може да направи такова нещо". Така че добро, лошо, не мога да разчитам на тяхната преценка, тя е субективна и не винаги правилна. Пък и да е добро, мое право е да нямам контакт с него, да направят така, че да не се доближава до други хора.
В двора на баба ми бяха влезли 2 съседски питбула и нападнали нашето куче. Добре че е як пес, оцеля, макар и с много рани. А баба, горката, която едва ходи, не разбира от породи и излязла да защитава кучето  Tired как се разминахме без инцидент не знам, но много ме е страх...
Съгласна съм с Янeчeк, че цапащите, псуващите, минаващите на червено, нарушителите на каквото се сетите и лошите стопани са един човек. На пътя е агресивен, на разходка с кучето си не спазва правилата и т.н.
Днес имах работа в един офис до нас и близо до него седнал един дядо с огромен стаф, пуснал каишката да се влачи по асфалта и си седи на сянка. Върнах се, пазарувах, мотах се, отивам пак - там си е  ooooh! обикалях като луда. Е, хубаво де, защо трябва да се прави това? Не е нито място за кучета, нито някакво зелено пространство, паркинг пред сграда...
Не мразя кучетата, просто не искам да имам контакт с тях, нямам ли това право? Иначе ми е жал за малтретираните, тази седмица подадох сигнал за едно куче на строеж до нас, огромно, затворено в една малка клетка, никога не го пускат Confused отгоре на всичко е на много слънчево място, в жегите не спира да вие. Дано реагират и го спасят, че ми се къса сърцето.
Жал ми е за загубените - всеки ден излизат нови обяви, направо не ги разбирам тези хора. Ми много ясно, че ще го загубиш като го пускаш на неоградено място. Подплаши се от нещо, тръгне след друго...
Просто хората си мислят, че кучетата са играчки, а особено определени породи искат много грижи и дресировка, за да могат да са сред хора.

# 211
Янeчeк, знам за няколко случаи на отровени кучета, всеки път е било, защото "лаят". Не защото застрашават някого  Sad

И така да е, някой си взел куче да му пази срутеняка, вързал кучето на една верига, и то лае та се къса денонощно. Или ако не е вързано тича край оградата и лае настървено всеки минувач. Ок, околните жители защо да са длъжни да си тровят нервите, да не спят и да се разболяват заради помияра дето пази срутеняка? Естествено, че ще се намери някой, който да отрови псето.

# 212
  • Варна

Да АЗ Обичам и съм имала кучета (големи при това), но в двор, без да притесняват съседи, деца или възрастни (освен младежите, които искаха да си присвоят някои неща от къщата).

Я разкажи малко повече, че да внесеш нещо забавно в темата.

Аз ходих до кварталния. Пуснах официално сигнал, записаха ми данните и казаха, че в техните правомощия е да минат и да отправят предупреждение. Ако няма резултат трябвало да подам писмена жалба в кметството, там си имало специален отдел за такива случаи с приемни часове и всичко както си му е редът. Те вече можели да пишат актове и да налагат глоби. Абе, много любезен беше човекът и се отнесе сериозно към случая.

# 213
  • София
Гордост не е, просто за мен са такива, съответно ги наричам точно както мисля за тях. Съжалявам, ако с това наранявам нежната ти душа, бенчолино.

За зла беда моето куче не притеснява никого, но няколко пъти точно гаменчета притесняват него. Тези гаменчета утре ще израснат и ще се превърнат в подобие на пубера, който ми налетя преди време. Нещата са свързани, за добро или зло. Гаменчетата на 8 стават големи гамени на 18.

Хайспийд, успех, дано има ефект  Peace

# 214
Добре, какво да правим с кучета, които нападат, осакатяват хора или ли лишават от сън дълго време, съответно са неадекватни на работа, а никой не взема мерки. Какво е вашето решение в такъв случай?
Страх. Това е нужно. Страх от наказанието, което би последвало. Но ние имаме само правилници на думи и никакъв контрол. Моите помияри (защото са такива) са чипирани, кастрирани, обезпаразитявани всеки месец. Твърдя, че нося пълната отговорност за тях и така е правилно. Но съм сигурна, че ако утре си забравя торбичките вкъщи, никой няма да дойде и да каже "глоба 20 лева". Разчитаме единствено на моята съвест. А за съжаление това не винаги е достатъчно.

# 215
Иде Пролет, e как пък ще отровят кучето, то какво е виновно??! Продължавам да не намирам грам логика в тази практика.

# 216
Иде Пролет, e как пък ще отровят кучето, то какво е виновно??! Продължавам да не намирам грам логика в тази практика.
Ами защото не могат да отровят собственика. А дори и да сигнализират, нищо няма да се промени. Патова ситуация. Хората си искат спокойствието и са си прави за себе си...

# 217
  • София

Алтернативата за мен е една.
Да се инвестира в образование. Образованият човек ще се съобразява с правилата далеч повече от неграмотния. Пак ще има изключения, но ще са далеч по-малко.

И засилен контрол не само върху собствениците на кучета, а изобщо на местата, където често се разхождат кучета. Все пак има и хора без животни, които не се държат адекватно. Пример - каране на колело по зелените площи в парковете.

# 218

Ами като го отровят спира да лае, ето ти логиката. Има псе пазач, има лай. Няма псе пазач, няма лай. Има лай, няма спане. Няма лай, и се спи. Има лай, не се спи, недоспал човек нервени неадекватен. Няма лай, наспан човек спокоен и уровнавесен. Достатъчно елементарно ли ти обясних ситуацията?

# 219
Ами като го отровят спира да лае, ето ти логиката. Има псе пазач, има лай. Няма псе пазач, няма лай. Има лай, няма спане. Няма лай, и се спи. Има лай, не се спи, недоспал човек нервени неадекватен. Няма лай, наспан човек спокоен и уровнавесен. Достатъчно елементарно ли ти обясних ситуацията?

Аз това се сетих и сама, обаче! то е ясно, че на мястото на това куче, лошият стопанин може да се обзаведе с ново, даже с две нови, които да лаят двойно повече. И накрая имаме двама човеци, които не могат да се оправят по между си и купчина кучешки трупове без вина виновни.

# 220
  • Насред хаоса
Никога обаче, никога не съм използвала епитет (от рода помияр) за куче, но за децата да ги наричаме идиотчета и гаменчета е прието и явно гордост
Не е прието, още по-малко е гордост. Но как да наречеш дете на 8-9 години, което, както за втори път виждам днес и го писах и в друга тема, рита, души и пуска отвисоко котета, които са на два шамара живот? Юнак? Генийче? Щото в погледа на маминка и бабинка се четеше такова одобрение и възторг, че ще речеш, че гаменчето прави кой знае какво добро. И не е само това дете, все повече такива стават.

# 221
  • София
Страх. Това е нужно. Страх от наказанието, което би последвало. Но ние имаме само правилници на думи и никакъв контрол. Моите помияри (защото са такива) са чипирани, кастрирани, обезпаразитявани всеки месец. Твърдя, че нося пълната отговорност за тях и така е правилно. Но съм сигурна, че ако утре си забравя торбичките вкъщи, никой няма да дойде и да каже "глоба 20 лева". Разчитаме единствено на моята съвест. А за съжаление това не винаги е достатъчно.
НСЧ, винаги съм смятала, че куче, което безпричинно нападне, осакати или убие човек, трябва да бъде приспано. По принцип съм "за" смъртното наказание при хората, та какво остава за кучета излезли извън контрол.

За кучета, които лаят денонощно би следвало да има солени глоби. В крайна сметка човек, който е решил, че ще става стопанин на куче, би трябвало да е в състояние да го гледа така, че да не пречи на ежедневието на околните.

Ла Сомбра, явно трябва да ги наричаме ангелчета кривнали от добрия път, или подобна глупост. Евфемизми до дупка, щото иначе сме мноу лоши  Tired

# 222
  • Варна

Абсолютно елементарно обяснение на ситуацията. Нека и аз добавя едно. Има куче пазач, има лай, няма спане. Тровиш го. Ура! Няма лай, има спане. След седмица ново псе пазач и се започва наново. Такава класа ще добиеш в тровенето, че и Борджиите биха ти завидели.

# 223
Гордост не е, просто за мен са такива, съответно ги наричам точно както мисля за тях. Съжалявам, ако с това наранявам нежната ти душа, бенчолино.

За зла беда моето куче не притеснява никого, но няколко пъти точно гаменчета притесняват него. Тези гаменчета утре ще израснат и ще се превърнат в подобие на пубера, който ми налетя преди време. Нещата са свързани, за добро или зло. Гаменчетата на 8 стават големи гамени на 18.
Същото се отнася и за кучетата, но нито децата са идиотчета, нито кучетата помияри - зависи от човека, който се грижи за тях и трябва да се поема отговорността, а не да се поставят под общ знаменател.

Да АЗ Обичам и съм имала кучета (големи при това), но в двор, без да притесняват съседи, деца или възрастни (освен младежите, които искаха да си присвоят някои неща от къщата).

Я разкажи малко повече, че да внесеш нещо забавно в темата.

Ами нищо интересно и забавно, поляхме кучетата със студена вода и младежите си тръгнаха живи и здрави, пробвайки друга къща... На другият ден нашето едното беше с хапка с игли в гърлото, след което го приспахме, а на съседите беше одрано (така да се изразя) - полицията не взе отношение.

Но въпреки преживяното си има кучета за домашни любимци и такива, които не са. И ако може да правим избор за порода куче, за децата си не можем.

# 224

Аз това се сетих и сама, обаче! то е ясно, че на мястото на това куче, лошият стопанин може да се обзаведе с ново, даже с две нови, които да лаят двойно повече. И накрая имаме двама човеци, които не могат да се оправят по между си и купчина кучешки трупове без вина виновни.

А, ще си вземе и скоро и на него ще му видят сметката. В един момент ще му писне, ще спре да си взима кучета пазачи и ще си върже СОТ примерно.

Говорим не за домашни кучета, които са любимци на някого, а за кучета пазачи с които никой не се занимава и чиято задача е по цял ден да лаят и да се зъбят. Хвърлят им хляб и помия , сипят им чат пат вода, и ако не лаят сигурно собственика ги бие. Опърпани психясали кучета, които страдат през целия си кучешки живот и са психясали,които са свикнали само на бой и лаене, и на които даже човек им прави услуга като ги отрови.

Общи условия

Активация на акаунт