Не оправдавам убийството на животни, затова търся други алтернативи.
Едната ми тераса гледа към място, определено за разходка на кучета, другата към друго зелено пространство, което пак се използва с тази цел, въпреки че е до детска площадка и децата тичат в тревата с лайната. Точно двама собственици има, които почистват след тях. Бездомни няма в района, и да мине някое е от дъжд на вятър, така че каквото има е от домашните.
Та наблюденията ми - пълно е с хора, които не знаят какво да правят с кучетата си. Едни повели питбул на разтягаща се каишка, други пуснали свободно дого аржентино, което не е дресирано и разбира се избяга, трети не успяват да си ги удържат. Затова като видя, че е на каишка никак не се успокоявам, всеки ден ги гледам, като едно кане корсо от съседния блок, както си върви до собственика на каишка, така вижда котка или нещо друго и се изскубва, след което следва гонитба из паркинга. Ами не е приятно! И ако прегледате репортажите за кучета, убили хора, ще видите, че 99% от собствениците казват "Ама то беше толкова добро, никога не е нападало, не сме вярвали, че може да направи такова нещо". Така че добро, лошо, не мога да разчитам на тяхната преценка, тя е субективна и не винаги правилна. Пък и да е добро, мое право е да нямам контакт с него, да направят така, че да не се доближава до други хора.
В двора на баба ми бяха влезли 2 съседски питбула и нападнали нашето куче. Добре че е як пес, оцеля, макар и с много рани. А баба, горката, която едва ходи, не разбира от породи и излязла да защитава кучето

Съгласна съм с Янeчeк, че цапащите, псуващите, минаващите на червено, нарушителите на каквото се сетите и лошите стопани са един човек. На пътя е агресивен, на разходка с кучето си не спазва правилата и т.н.
Днес имах работа в един офис до нас и близо до него седнал един дядо с огромен стаф, пуснал каишката да се влачи по асфалта и си седи на сянка. Върнах се, пазарувах, мотах се, отивам пак - там си е

Не мразя кучетата, просто не искам да имам контакт с тях, нямам ли това право? Иначе ми е жал за малтретираните, тази седмица подадох сигнал за едно куче на строеж до нас, огромно, затворено в една малка клетка, никога не го пускат

Жал ми е за загубените - всеки ден излизат нови обяви, направо не ги разбирам тези хора. Ми много ясно, че ще го загубиш като го пускаш на неоградено място. Подплаши се от нещо, тръгне след друго...
Просто хората си мислят, че кучетата са играчки, а особено определени породи искат много грижи и дресировка, за да могат да са сред хора.