Кучкари vs останалите

• 68 292
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 510
  • София
На мен егоистично ми харесва лоялността на кучетата, моето например ни е отдадено тялом и духом. Просто чисто физически не ми допадат повечето песове, които виждам. Познавам кучкари, които ахкат и охкат пред всеки помияр..аз не мога.

Двете немски овчарки, с които се знаем, са истерици, вдигат ми кръвното на петата минута. Не са виновни кучетата обаче, стопаните им са за бой - взели са си 50 кг животни, които не са си направили труда грам да възпитат. Резултатът е покъртителен  Tired

# 511
Едно е ясно от цялата тема - нещата никога няма да се променят докато има хора, които приравняват кучета, котки и гълъби с хлебарки!

# 512
На мен егоистично ми харесва лоялността на кучетата, моето например ни е отдадено тялом и духом. Просто чисто физически не ми допадат повечето песове, които виждам. Познавам кучкари, които ахкат и охкат пред всеки помияр..аз не мога.
Ами и аз съм така  Embarassed На външен вид не харесвам мопсовете и английските булдоци, въпреки че много хора ги намират за изключително сладки. Не че животинките са виновни за начина по който изглеждат, но не ми харесват.

Въпреки че изпитвам жал към бездомните кучета и котки, реално преценявам собствените си възможности чисто физически и психически, дали мога да се погрижа за всички. Не, не мога. За това предпочитам да се грижа максимално добре, но за тези, които са в моя дом.

А колкото до хлебарките - убивам ги на място, изтребвам ги до крак  Grinning

# 513
Аз не гледам животно, защото не мога да си позволя времето  Sad Аз излизам 7 30 и се прибирам вечер след 10 до към 12 вечерта. Уикендите все сме някъде. Горкото животно ще се побърка от самота у нас и не мога да си позволя да имам животно по тази причина. Иначе кучето при родителите ми, което възприемам като част от моето семейство си е идеално - и двамата ми родители работят на половин ден. Освен това минимум 2-3 пъти седмично прави планински преходи. Може да се каже, че е качвало повече върхове от повечето българи, търчи и му се веят ушите на воля  Heart Eyes

# 514
Едно е ясно от цялата тема - нещата никога няма да се променят докато има хора, които приравняват кучета, котки и гълъби с хлебарки!

Аз ги приравних с прасенца. Не може ли? Прасенцето го хапваш, а кученцето издигаш на пиедестал.
 На Коледа не плачкаш колко хубаво животинче с влажен поглед е било прасенцето нали? А си против да се евтаназират болни и агресивни помияри...
 Само не ми обяснявай и ти, че всички "кучкари" сте вегани.

Двете немски овчарки, с които се знаем, са истерици, вдигат ми кръвното на петата минута. Не са виновни кучетата обаче, стопаните им са за бой - взели са си 50 кг животни, които не са си направили труда грам да възпитат. Резултатът е покъртителен  Tired
Немската овчарка, както и много други големи породи са създадени за работа, да служат, а не да се лигавят разни хора с тях. Това е и причината да е пълно с идиотизирани песове по градинките.
 Кучето усеща безсмислието на съществуванието си и е нормално да се изнервя.

Кучето, за разлика от котката е продукт на човека и като такъв трябва да върши нещо, за да се чуства пълноценно.

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 11:24 от weissbier

# 515
Любвеобилни ли имаш предвид? Какво като е гальовно кучето. Нашето е супер любвеобилен, хм, породата е лабрадор, много е социален, не е от тези сериозни и спокойни кучета. И да, 50кг е, като е толкова да е страшно ли?

# 516
Любвеобилни ли имаш предвид? Какво като е гальовно кучето. Нашето е супер любвеобилен, хм, породата е лабрадор, много е социален, не е от тези сериозни и спокойни кучета. И да, 50кг е, като е толкова да е страшно ли?
Един идиотизиран като стопанина си Лабрадор изби няколко котки в нашия квартал.

# 517
 Sick  Sick

weissbier, това наистина е абсолютна безотговорност на стопаните. Заради такива, на хората с кучета им излиза име, че не се грижат добре...

# 518
Sick  Sick

weissbier, това наистина е абсолютна безотговорност на стопаните. Заради такива, на хората с кучета им излиза име, че не се грижат добре...
Така е. Аз като дете много исках куче и дядо ми отдели няколко дни да ми обяснява какво иска едно куче от човека, за да има не точно "полза", но хармония между тях. И колко усилия струва това.
 Отказах се.
 На село съм расла със селските кучета, овчарски, пазачи, ловджийски и знам, че кучето е огледало на стопанина си.  
А сега в града всеки може да си вземе "живата играчка" и като се наиграе с нея, да я нарита да се скита безпризорна навън и да тормози населението... Sick
 Но това не е най-лошото. Лошото е, че има хора, които и към децата си се държат като към "живи играчки"...докато им омръзнат.
  Ето-сравних и аз децата с кучетата. Но така или иначе кучето иска грижи също като детето.

# 519
Цитат
А сега в града всеки може да си вземе "живата играчка" и като се наиграе с нея, да я нарита да се скита безпризорна навън и да тормози населението... Sick

Хора, които правят това, направо са някакъв социален боклук. От мен ако зависи, хич не искам такива перковци в лошия смисъл наоколо, не знам затвор ли, какво ли... и даже мога още по-крайна да бъда в разсъжденията си: ако такива "грижи" ще полагат за куче, ами по-добре да не им се дава възможност да отглеждат деца. Естествено, няма как да стане, основни човешки права да се потпкват, но така де... разсъждавам си...

# 520
  • София
Цъ. Визлата ни е много любвеобилна с нас, прякорът на породата е "велкро"  Simple Smile С чужди хора е по-скоро резервирана, но аз съм ОК с това.

Двете немски овчарки са си точно нерваци-истерици: нонстоп лай, до умопобъркване. Аз едвам ги изтрайвам по пет минути, не знам как издържат стопаните им..а за съседите направо ми е жал. Силен лай и тотална липса на възпитание и дресировка. Вилнеене и отказ за изпълняване на каквато и да било команда. Тази порода кучета НЕ са за всеки човек и в конкретните два случая, нещата видимо са излезли извън контрол.

# 521
Немската овчарка трябва да се обучава старателно и не всеки го може. Има специални училища за тези породи. А това, че се скъсват да лаят означава, че са тотално изтървани.
 Немската овчарка по природа е тихо куче и лае само когато трябва.
 Абе като не могат да гледат такова куче, що се пънат. Ей тва не го разбирам.
 Вземи си по-дребна порода, декоративна. Породи да искаш....

И в нашето село има един такъв. Взел породиста немска овчарка и я вързал на синджир да му пази двора. Ами тези кучета не могат така-вързани на синджир като селски помияри...Направо ми е жал, като я гледам.
То и селския помияр не можеш да го вържеш така.

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 12:00 от weissbier

# 522
Не приравнявам кучета с хлебарки, но и кучета с цигани избягвам да сравнявам и да отсъждам коя група трябва да се ползва с предимство от евтаназията.

# 523
  • София
Немската овчарка трябва да се обучава старателно и не всеки го може. Има специални училища за тези породи. А това, че се скъсват да лаят означава, че са тотално изтървани.
 Немската овчарка по природа е тихо куче и лае само когато трябва.
 Абе като не могат да гледат такова куче, що се пънат. Ей тва не го разбирам.
 Вземи си по-дребна порода, декоративна. Породи да искаш....

И в нашето село има един такъв. Взел породиста немска овчарка и я вързал на синджир да му пази двора. Ами тези кучета не могат така-вързани на синджир като селски помияри...Направо ми е жал, като я гледам.
То и селския помияр не можеш да го вържеш така.
Eee, тва си беше класика по едно време. Деветдесетте, на селото на прабаба ми, съседа ни чичо Ангел отиде чак до Германия, за да избере супер дупер чистопородна немска овчарка. Цяло село после се изсипахме да я гледаме, наистина хубаво кутре беше. Като стана на 5-6 месеца, чичо Ангел й сложи един дебел синджир, върза я до портата и оттогава насетне, чистопородната немска овчарка живя прикована на едно и също място над 10 години.

През живота си не съм виждала толкова тъжни очи, хора. Още ми изтръпва сърцето като се сетя колко нещастно беше това куче.

# 524
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не приравнявам кучета с хлебарки, но и кучета с цигани избягвам да сравнявам и да отсъждам коя група трябва да се ползва с предимство от евтаназията.
А трябва. И после да обясняваш каква добра душа носиш и колко отвратителни са останалите, които не припадат по всяко четириного.

Общи условия

Активация на акаунт