Кучкари vs останалите

• 68 157
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 555
Аз не виждам някой да твърди, че е честно, но в един момент става неизбежно. И никой не казва, че животните са виновни, не напразно се атакуват "кучкарите". Т.е и непритежаващите кучета разбират, че не животните са виновни. Като по-отговорни ние трябва да се грижим за нормалното съжителство и вместо да се джафкаме да изискваме спазване на правилата.

Разбирам поривът за хранене и погалване, защото и аз го имам, но си давам сметка, че 5 минути след като съм нахранила животното, някой може да го пребие, сгази или застреля и то да умре в мъка. С какво точно съм му помогнала?

Помогнала съм на моето куче, като съм го прибрала в къщи и се грижа ежедневно за нея.

# 556
Разбирам поривът за хранене и погалване, защото и аз го имам, но си давам сметка, че 5 минути след като съм нахранила животното, някой може да го пребие, сгази или застреля и то да умре в мъка. С какво точно съм му помогнала?

Не разбирам логиката ти.  Rolling Eyes
Да, има такъв риск за всяко едно животно на улицата. И какво общо има това с храненето? Храната ще бъде хвърлена на вятъра, ако на другия ден го блъсне кола ли???
Животното се намира на улицата поради куп обективни фактори, а не защото някой го храни.

# 557
Защото се стимулира разрастването на популацията! Обясни се няколко пъти в темата. Стават териториални, като не са кастрирани се възпроизвеждат повече, когато храната е в изобилие и пр.

А за успокояването - просто се прибираш с мисълта, че си направила добро, а всъщност не е така, но ти се чувстваш по-възвишена.

# 558
Неизбежно е, ако изискваш онова ниво на градски комфорт, който изключва бездомните кучета по улиците. Както казах, аз съм склонна да живея с тови дискомфорт, пред това да подкрепя решение да се изтрепят.

Това, което най-много ме смущава е, че кучетата не го заслужават. Не заслужават да са подритвани и да нямат семейство, но не мисля, че масово убийство е справедливо решение.

Down Under, всички си казахме, как помагаме на процеса, но работата е там, че от контролните органи трябва да дойде  строгото следене за изхвърляне на кучета и спазването на плановете за кастрация на еко равновесие. Ние можем с общи усилия да обираме луфтовете (и добре, че го правим) като осиновяваме, намираме домове, даряваме пари, доброволен труд и т.н., но това не засяга пряко първоизточника на проблема, просто крепи крехкото равновесие, преди ситуацията да е излязла от контрол и желанието за убийство да се надигне в непреодолимо голяма група хора.

# 559
Защото се стимулира разрастването на популацията! Обясни се няколко пъти в темата. Стават териториални, като не са кастрирани се възпроизвеждат повече, когато храната е в изобилие и пр.

А за успокояването - просто се прибираш с мисълта, че си направила добро, а всъщност не е така, но ти се чувстваш по-възвишена.

Да, но ако се кастрирани, не се развъждат.

Вече ви казах, че си има органи и организации и при добро желание всеки може да вдигне телефона и да "уреди" кастрацията на кварталната женска.

Успокояване??? Пак не разбирам... На мен ли говориш?

# 560
Да де, ама много уреждащи кастрация няма. Аз помагам на една две организации, които подпомагат осиновявания и лекуват и кастрират кучета и знам колко им е трудно.

# 561
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ако искаш да направиш наистина добро - прибери бездомното куче в къщи или по аналогия помогни на бездомния човек да си намери подслон, или работа, или средства за препитание. Другото (за мен) е самозалъгване на съвестта. Това че съм подхвърлила залък на гладния не означава, че съм помогнала. Помогнала съм на себе си. Не задължавам никого с това си мнение. Така разбирам аз нещата, за себе си.
Какво значи това- самозалъгване? Тези, които дават хляб на гладния, са обикновено от прослойката, която няма много повече от хляб на масата. Имащите мрънкотят за "самозалъгване" и отвръщат очи. Та ако нахраня бездомника, но не го прибера вкъщи и не му дам работа, понеже нямам възможност за това, това какво ме прави, лицемерка може би? А тези, които не правят абсолютно нищичко- честни. Да ви имам логиката Whistling

# 562
Аз съм съгласна, че  разни дребни жестове са важни, аз също ги правя. Но няма да се реши проблема, ако няма много строги санкции. Аз, примерно, бих искала висока глоба, обществено полезен труд в приют и лишаване от социални придобивки, които държавата осигурява (данъчни облекчения, социални помощи, образование, ако е над 18 и е на субсидирана университетска позиция), мога да генерирам още добри предложения за наказания за изхвърлящите кучета. Но трябва и да се следи за изпълнението им.

А да, освен глобата, допълнително ежемесечна издържка за изхвърлените животни. Ако е се е отнасял зле с животното си и му е отнето, пак: глоба, обществено полезен труд и да плаща ежемесечна издържка да го отглеждат други хора вместо него. Ако бъде осиновено, парите ще отидат за приютите, примерно.

# 563
Ако искаш да направиш наистина добро - прибери бездомното куче в къщи или по аналогия помогни на бездомния човек да си намери подслон, или работа, или средства за препитание. Другото (за мен) е самозалъгване на съвестта. Това че съм подхвърлила залък на гладния не означава, че съм помогнала. Помогнала съм на себе си. Не задължавам никого с това си мнение. Така разбирам аз нещата, за себе си.
Какво значи това- самозалъгване? Тези, които дават хляб на гладния, са обикновено от прослойката, която няма много повече от хляб на масата. Имащите мрънкотят за "самозалъгване" и отвръщат очи. Та ако нахраня бездомника, но не го прибера вкъщи и не му дам работа, понеже нямам възможност за това, това какво ме прави, лицемерка може би? А тези, които не правят абсолютно нищичко- честни. Да ви имам логиката Whistling
Джо казах, че никого не задължавам с мнението си. Приеми, че съм лицемерка.

# 564
Неизбежно е, ако изискваш онова ниво на градски комфорт, който изключва бездомните кучета по улиците.
Не става въпрос за някакъв комфорт, а да не се разболяват децата от кучешка тения. Човекът е животно на разума, а даже и да е на емоциите пак децата са ми по-скъпи...
 За мен лично не е проблем да приспя всички бездомни кучета, които не са си намерили стопани и ще спя спокойно, защото ще знам, че в пясъчника няма да има повече хелминти. Не искам да виждам оперирани и осакатени деца от този паразит.

# 565
Не може ли да се коригира с контрол и завишена хигиена?

Така или иначе безконтролното пускане на децата да си играят където искат и с каквото искат крие много рискове, предполагам, повечето от които са свързани с хората: трафик, автомобили, злоупотреби, кражби и т.н., да не говорим, че и хората стабилно си цапаме. Всичко това ме навежда на мисълта, че и без това трябва много строг контрол, при какви условие детето играе.

# 566
Мдааа.. туко-що невинното коте се изака в пясъчника.. уви...   #2gunfire

# 567
Не може ли да се коригира с контрол и завишена хигиена?

Така или иначе безконтролното пускане на децата да си играят където искат и с каквото искат крие много рискове
Не може. Практиката е показала, че не можеш да контролираш незаконните месарници и неблагоразумните хора.
 А децата не можеш да ги спреш. Като имаш малко дете ще го разбереш. Просто не можеш да го спреш да не си завре мръстните пръстчета в устата...
Мдааа.. туко-що невинното коте се изака в пясъчника.. уви...   #2gunfire
Котешката тения се лекува с хапчета, а кучешката само с операция, даже с няколко и може да ти замине целия черен дроб освен ако хелминта не ти е в мозъка.  Поради това не ме притесняват котките.
 Логично е.
Има случаи хелминта да прави киста в гръбначния стълб и оставаш сакат. Вижте в нета. В България има случай на дете оперирано в Австрия от кучешка тения в гръбначния стълб и все още е сакато в количка.
 Неговия живот по-малко ценен ли е от живота на помиярите? Колкото и милно да гледат?

# 568
Ми пак,  не са ли виновни тези, които са пуснали кучето на улицата, тези, които имат месарници. Не може ли те да го отнесат, а кучето да се излекува. Какво е направило кучето, не разбирам, съществува?

Как ако убиеш това куче, ще спреш този, който го е изхвърлил да изхвърли още, а оняс месарницата да си върти гнусния биснес?

Разбирам, че родителите се притесняват за децата си, но това решение ли е? За да е решение ще трябва да го правим не веднъж, а постоянно, а виновните ще си живеят необезпокоявани. В такъв свят ли да живеем?

# 569
Казвам само,че не е готино и не го правят само кучетата. А ти веднага ,трябваше да се нахвърлиш.   Naughty

Общи условия

Активация на акаунт