Кучкари vs останалите

• 67 939
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 750
Съвсем друго искам да кажа, но отказвате да разберете. Че много кучкари не помислят, че кучето им може да пречи на някого. Аз, например, не мога да вляза в магазина, защото някой си е оставил доброто куче, което не хапе, там.
Може би наистина не съм разбрала какво искаш да кажеш, за което съжалявам, че реагирах така.
Но ако кучето е вързано пред магазина, така че да не пречи на хората, не виждам никакъв проблем. При нас има едно квартално магазинче с пейка отпред. Когато съм с кучето я връзвам на пейката, но само, когато няма хора седнали там. Ако има хора питам дали ще имат нещо против да вържа кучето до тях. До сега не ми се е случвало да откажат. Явно не ги е било страх, а дори напротив - радват се на животинката.

# 751
Искам да кажа, че не се прави и от проклетия, а просто от несъобразителност. Както и тук не ме разбирате, а веднага се нахвърляте.

# 752
Вярно, че имаше две луди - майка и дъщеря, които дебнеха за вързани кучета пред магазините, отвличаха ги и после правеха с тях ужасни неща.
Излезе кьорфишек тази работа.

# 753
Нашето куче бе отвързано от някого от решетката на магазинчето долу пред блока (в сградата на трафопоста) - връзвахме го достатъчно встрани от входа и пътеките за минаване, а отделно всички наоколо го познаваха
После какво е станало не знаем, освен че го намерихме прегазено 20 м встрани

Последна редакция: пн, 22 авг 2016, 10:11 от Анонимен

# 754
  • ВАРНА
 Когато майка изпращала брат ми с мен до магазина,за да не събарям разни неща от рафтовете(била съм много малка) той ме завързвал с канап за стъргалото пред магазина да го чакам.Но съм била кротичка и хората не са се плашели. Crazy

# 755
Искам да кажа, че не се прави и от проклетия, а просто от несъобразителност. Както и тук не ме разбирате, а веднага се нахвърляте.

Забележките ти са заядливи и язвителни, а не показват същината, че си искала да кажеш, че е от несъобразителност.
Иначе да, случва се и от несъобразителност. Това не е повод за войни. Погледни снимките горе-какво пречи да се сложи пред магазин тръба с две панички, на място, където не са количките точно.

# 756
Относно паркингите за кучета винаги ми се е струвала добра идеята моловете да имат вътрешен отоплен такъв за зимните дни

# 757
W'A'S'P', много жалко за кученцетот и  Cry

# 758
W'A'S'P', много жалко за кученцетот и  Cry

Благодаря ти
Трудно го преживяхме, още ми е мъчно, макар че минаха почти 20 год от тогава
И го сънувам често

# 759
  • София
Нашето куче бе отвързано от някого от решетката на магазинчето долу пред блока (в сградата на трафопоста) - връзваме го достатъчно встрани от входа и пътеките за минаване, а отделно всички наоколо го познаваха
После какво е станало не знаем, освен че го намерихме прегазено 20 м встрани

Милата душица  Sad

Не оставям кучето си вързано пред магазини. Честно казано, не защото толкова ме интересуват другите хора, а защото им нямам доверие.

Един-единствен път я оставих пред Уникредит на Стамболийски, че имах работа в банката, а бях сама. Десет минути по-късно няколко маси от съседната "Неделя" се бяха опразнили и заварих хората с децата да се опитват да я галят. Никой не беше стреснат освен кучката ми.

За протокола: имаше достатъчно място за преминаване по тротоара и влизане в банката, не я бях вързала по средата на човекопотока. То нямаше и къде в средата, използвах едно от колчетата на края на тротоара. Добре, че някой дебил не я беше отвързал, не ми се мисли какво щеше да стане.

# 760
Въобще не знам, кои са повече, тези толкова хранени несъобразителни стопани на кучета или хора, или хора, които грам не се съобразяват с животните и стопаните им, говорят им, пипат ги, лигавят им се и т.н.

# 761
Със сигурност несъобразителни има и от двете страни. И аз не обичам, когато непознати се хвърлят да галят кучето ми. В такива моменти им казвам, че е по-добре да не я пипат, защото хапе. Не че тя хапе, но това е единствения начин да отбия нападението над кучето  Mr. Green

# 762
Aз запазвам контрол над себе си и само се усмихвам, защото не виждам смисъл да подкалаждам напрежение и още повече да "черня" понятието собственик на куче. Но напълно разбирам хората, на които им е неприятно и отвърщат, че не е редно да говорят и да пипат кучето. Пък и те хората от обич към животните го правят, просто са оперирани от чувство за такт и кое не е социално приемливо.

# 763
Хм, много интересно, значи от една страна не е приятно хората да искат да погалят кучето, но от друга, когато въпросното псе скача с лапи и лай по абсолютно непознати хора, това не е повод за дразнене, защото то си играе и нищо лошо не прави. Вчера в асансьора един пинчер така реши да си играе и ми скокна с гадните си лапи на чистата пола, ами не ми стана приятно. И скандал не направих, защото се опитвам да проявявам търпимост, но ако беше някое малко дете, можеше да си изкара акъла.

# 764
Янeчeк и двете неща не са приятни. Не знам, къде съм писала, че е много приятно чуждо куче да скача и цапа непознати хора.

Общи условия

Активация на акаунт