Кучкари vs останалите

• 67 863
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 765
Естествено че няма да напишеш, затова аз го пиша, просто да се представи и гледната точка на некучкарите. При мен погнусата е по-голяма от страха и направо ми иде да тегля един силен шут на всяка гад, която се докосва до мен, но не го правя, така че и вие ще търпите, когато децата идват да ви галят песовете.

# 766
  • София
Когато ми се разскача чуждо куче (особено ако е кално!) ставам много зла. Изключения правя за кучетата на приятели, които познавам от години и с които съм свикнала.

Моята кучка е резервирана с чуждите хора и нито ходи да им се радва, нито я интересуват. При нас стои обратния проблем - при всяка разходка поне 5-6 човека й се завират да я галят и да ме разпитват каква е, как се гледа и т.н.

# 767
Ние имаме и двата проблема, кучето ни е много социално и обича да общува с всички, та се налага да го дърпаме да не закача хората, и хората много му се радват, разпитват ни, лигавят му се. Изобщо ние се опитваме да го възпитаваме, ама те не ни помагат особено с държанието си.

# 768
Ами така е - и с децата е същото - ти го възпитаваш, другите ти правят сечено. Свиквай.

# 769
Естествено че няма да напишеш, затова аз го пиша, просто да се представи и гледната точка на некучкарите. При мен погнусата е по-голяма от страха и направо ми иде да тегля един силен шут на всяка гад, която се докосва до мен, но не го правя, така че и вие ще търпите, когато децата идват да ви галят песовете.
А ако кучето се изплаши от ентусиазираното дете, което налита да го гали какво правим? Обаждаме се в TV да дойдат да снимат как поредното псе е ухапало дете?

# 770
Всякакви кучета подминавам като малка гара и се радвам и те като ме подминават по същия начин. Скоро едно куче на повод ми се завря в чатала, докато чаках за среща. Идеше ми да му тегля шутовете, но го погалих и го бутнах от себе си. Супер гнусно ми стана. Стопанинът само се захили тъпо, дори не се извини.

# 771
Съвсем друго искам да кажа, но отказвате да разберете. Че много кучкари не помислят, че кучето им може да пречи на някого. Аз, например, не мога да вляза в магазина, защото някой си е оставил доброто куче, което не хапе, там.

Ние отдавна те разбрахме (поне аз) де и обяснихме как сме съгласни, за това и непрекъснатото повтаряне на едно и също е досадно.

Нямам проблем да се радват на кучето ми, а и не съм забелязала и другите собственици да имат. Щом е пуснато свободно се предполага, че е социализирано. С малки деца я карам да седне и контролирам ласките на малките ръчички. По хова не скача, но я е страх от скейтбордове и колела и ако видя наблизо някой с подобни я връзвам.

Много е неприятно това скачане, което толерирам само ако съм на поляната и си играя с кучетата. В София ми е скачал дог, най-големият който съм виждала. Събори ме на улицата. Познавах кучето, но хич не ми стана гот. На поляната са ме събаряли, но там е приемлив риск, защото като се гонят няма как да внимават и ако не си достатъчно бърз се озоваваш на земята.

Последна редакция: пн, 22 авг 2016, 12:30 от Down Under

# 772
Хм, много интересно, значи от една страна не е приятно хората да искат да погалят кучето, но от друга, когато въпросното псе скача с лапи и лай по абсолютно непознати хора, това не е повод за дразнене, защото то си играе и нищо лошо не прави. Вчера в асансьора един пинчер така реши да си играе и ми скокна с гадните си лапи на чистата пола, ами не ми стана приятно. И скандал не направих, защото се опитвам да проявявам търпимост, но ако беше някое малко дете, можеше да си изкара акъла.

Не, не е приемливо да скача. Щом скача, значи не е научено.
Това е едно от първите неща, които се учат, заедно с редом и седни.

# 773
Съвсем друго искам да кажа, но отказвате да разберете. Че много кучкари не помислят, че кучето им може да пречи на някого. Аз, например, не мога да вляза в магазина, защото някой си е оставил доброто куче, което не хапе, там.

Ние отдавна те разбрахме (поне аз) де и обяснихме как сме съгласни, за това и непрекъснатото повтаряне на едно и също е досадно.

На мен пък не ми омръзна да слушам за твоята кучка.

# 774
Имала съм кучета от много малка, "кучкарка" съм, но и мен ме е страх да не ме захапе някое куче. Особено от уличните кучета ме е страх, защото не са ваксинирани.
Относно това, че само развъдници имат право да раждат кучета, на мен пък това ми се вижда неморално. Незаконно трябва да бъде да изхвърляш луче на улицата. Забременяло е ваше куче/ забременили сте кучка, ами вие носите отговорност за потомството. както човек не може да изхвърли дете на улицата, така не трябва да е легално да се изхвърли и куче. За изхвърлено куче -- затвор или огромни глоби. Защото с безотговорност се стига до ситуация, в която трябва да изберем между евтаназия и страдание на милиони невинни кучешки души и загинали изядени хора, включително деца. И двата варианта са ужасни, заради това затвор за изоставяне на кучета и безразборно забременяване.

Развъдниците не ми се виждат морални, защото там животните са гледани често без любов и лично отношение. 
Ще допълня само, че страшно са намалели бездомните кучета в София, но пък са се увеличили бездомните котки Simple Smile))

# 775
  • София
Ааа, котки нека има. Бездомни, домашни, всякакви обичам. Най-много да намалее популацията на плъховете, че какви парчета вече виждам няколко пъти по Евлоги Георгиев и около НДК  Shocked

# 776
Котката на съседа ми идваше на гости през балкона. Не знае каква съм зла. Ама той ме знае, та си направи ограда.

# 777
И при леля ми имаше чести похождения от съседската котка и случаят също завърши с ограда, която съседът направи. Но то стана, чак когато леля ми заплаши, че ако още един път тая котка й влезе в стаята, ще я пусне навън да ходи, където си иска. Докато ги викаше да си я прибират, не им пукаше, че прескача, аз щях директно да я изхвърля на второто прескачане, ще ги търся да си прибират бълхаливия добитък, как ли пък не.
Да не говорим, че въпросната гад изрови всички цветя от сандъчетата и ги съсипа, идваше да рови и рие, кочината си я представяте.

# 778
  • София
Леле хора, като ви чета и настръхвам. Никакви домашни животни ли не харесвате  Shocked
Аз отраснах със зоопарк, и досега съм пристрастена; щерката ми е копие. Ако не беше мъжа ми, освен двете котки и кучето щяхме да имаме и игуана, и какво ли още не.

# 779
  • Tам през Атлантическия океан
Харесвам само своите  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт