Кучкари vs останалите

• 67 829
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 795
Наскоро една стопанка си водеше голямото куче на дълъг повод.Понеже вървеше срещу нас, дъщеря ми се изплаши и изскочи на шосето, а тази най-спокойно се ширеше по целия тротоар. Whistling
По улицата ли да върви кучето?

# 796
Наскоро една стопанка си водеше голямото куче на дълъг повод.Понеже вървеше срещу нас, дъщеря ми се изплаши и изскочи на шосето, а тази най-спокойно се ширеше по целия тротоар. Whistling
По улицата ли да върви кучето?
Не, докато се разминава с хора (особено деца) да си го хване по-наблизо, а не на 2 метра от нея. Дългия повод е за широки пространства. И аз мразя да се разминавам на тясна пътека/улица с куче на дълъг повод и да се оплитам в каишки, ако тръгне да се завира. Въобще, хубаво е да се разбере, че дали хапе не е единствения признак, който има значение. Много хора не обичаме да ни се завират/лигавят/отъркват/душат и тн. Някой може да е алергичен, гнуслив, плашлив и тн. Никой не е длъжен да търпи.

# 797
Съгласявам се, права си Peace

# 798
Теглото на доберман варира между 20 и 26/27 кг. Ставате смешни, като си мислите, че е по-тежък от стопанката си, ако ще тя да е 150 см, няма как да е 15 кг. 20-колограмово куче се удържа и без строг нашийник, особено на къс повод се удържат и 40-килограмови.
Държането на кучето до стопанина при разминаване, за да не докосва хора, да се разминава с други кучета спокойно и да е приятна разходката също се учи, не се явява даром и свише. Полезно е и за самото куче в ситуации при разходка сред множество хора.

# 799
Теглото на доберман варира между 20 и 26/27 кг.
Това трябва да е някакъв мини доберман. Щото нормалните мъжки са между 35 и 45 кила.

Женската ми, която е кръстоска между доберман и пойнтер, е 22 кила в момента и понякога ми е трудно да я удържа. А аз определено не съм миньонче, че и тренирам цял живот.

# 800
Теглото на доберман варира между 20 и 26/27 кг.
Това трябва да е някакъв мини доберман. Щото нормалните мъжки са между 35 и 45 кила.

Женската ми, която е кръстоска между доберман и пойнтер, е 22 кила в момента и понякога ми е трудно да я удържа. А аз определено не съм миньонче, че и тренирам цял живот.

Мда, така е. Доберманите, макар че изглеждат по-стройни от другите кучета, не са с ниско тегло, а напротив - те са много мускулести и силни. Обикновено тези породи кучета се разхождат със строг нашийник, който не им позволява да хукнат!
И моето куче е с такъв, въпреки че е голдън ретривър. 30кг.+ е и не мога да я удържам, ако не е с този нашийник.

Това с разминаването по тротоарите си има и обратна страна - кучето ми винаги му скъсявам повода при разминаване с хора, но постоянно срещам такива, които се разминават едва ли не на косъм с нас и в последния момент се сещат, че се страхуват.  Буквално при самото разминаване се сещат да припнат, че и да ме погледнат сърдито все едно съм длъжна да им прочета на челото, че ги е страх, а аз достатъчно съм му скъсила повода на кучето и каквото зависи от мен съм го направила при разминаването.  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 09:37 от utro77

# 801
  • София
Продават се т.нар.строги нашийници - ако се дърпа, камо ли да хукне, започва да се задушава.

Въпреки че използвам такъв, държа да се знае, че са противозаконни, спадат към проявите на жестокост към животните.

# 802
utro77, и на мен ми се случва това при разминаване, което прави моята задача доста сложна, защото съм и с две кучета. А точно поради двете кучета в съчетание с огромния тумбак, не съм точно незабележима Mr. Green Ако видя, че някой тръгва да подскача, просто спирам и изчаквам или слизам на платното. Обикновено следват няколко псувни от шофьори, ама какво да се прави. Отдавам го на разсеяност и гледам да не се връзвам.

# 803
Да бе, никога няма да сляза на платното, придърпвам кучето до мен и толкова, ако искат да минават.

# 804
...No.Name..., при тесен тротоар нямам избор Rolling Eyes Обикновено опитвам да изчакам и да се разминем, но понякога хората просто се забиват в мен и е мисия невъзможна.

# 805
Да, може и така да е ,но слизайки на платното ти си в нарушение.

# 806
По тесен тротоар не ме притесняват кучетата с каишки, а повече дворните кучета, които се мятат по оградите с лай и ръмжене. Инстинктивно отскачам на платното, защото се стряскам, да не говорим за деца, които трябва сами да минат по такъв тротоар.
Но манталитета на чичо Ангел го обсъдихме вече - с тези хора не можеш да се разбереш никога, а и не биха разбрали, че буквално застрашават живота на хората по този начин - той си има куче, има си двор, ще си прави, каквото иска, пък ти минавай от друго място, като си толкова отворен или скачай под колите, него не го интересува.

# 807
  • София
То и тук Янтра заяви, че в нейния си двор ако иска и тигри ще си развъжда. Аз съм на по-друго мнение. Вярвам, че моят двор е част от общия голям двор и е редно да се съобразяваме едни с други, съвсем простичко казано.

Относно килограмите: до вчера твърдо вярвах, че мога при всички случаи да удържа моята 21-килограмова кучка. Е, снощи при прибирането ни от Заимов, при Английската гимназия видяхме мишле. Лора внезапно се хвърли рязко напред и аз тотално изгубих и контрол и равновесие, за малко щях да забия нос в тротоара. Не искам да си мисля колко лесно едно 40-60 килограмово куче може да отвее стопанина си, особено ако е някоя тънка мацка.

# 808
Леле хора, като ви чета и настръхвам. Никакви домашни животни ли не харесвате  Shocked
Аз отраснах със зоопарк, и досега съм пристрастена; щерката ми е копие. Ако не беше мъжа ми, освен двете котки и кучето щяхме да имаме и игуана, и какво ли още не.

и аз съм расла в зоологическа градина, но леко ме е гнус от бездомните, въпреки, че са ми сладки и те. Просто ме е страх от болести и епидемии.
иначе като чета тази тема си давам сметка, че в детството си съм била доста несериозен стопанин на кучета всички сме ги разхождали пуснати, но тогава си беше така. Като чета тази тема и си давам сметка, че куче в днешно време не бих искала да имам, защото ми е неморално. Моите кучета бяха големи, диви и красиви същества, пълни с енергия и сила. Ловуваха какво ли не. Нито бих искала да си кастрирам потенциално свое куче (особено мъжко), нито да го водя на каиш с намордник,  заради това предпочитам да не гледам куче докато живея в град.

Аз лично не се страхувам и нищо не ми пречи у едно куче, стига да не ме хапе или ако ме хапе, да не пуска кръв и да не пробива дрехи, че да не се налага да ходя за инжекции.

Моето куче беше под 30 килограма, но имаше голяма взривна сила и дори баща ми не можеше винаги да го удържа.

# 809
То и тук Янтра заяви, че в нейния си двор ако иска и тигри ще си развъжда. Аз съм на по-друго мнение. Вярвам, че моят двор е част от общия голям двор и е редно да се съобразяваме едни с други, съвсем простичко казано.

Hug Прави ми впечатление, че за разлика от миналогодишни теми, в тази дискусията си върви доста нормално. Явно кучкари и некучкари сме посвикнали едни с други и намаляват изцепките и от двете страни. Сигурно след години ще е още по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт