Кучкари vs останалите

• 68 770
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 990
  • София
Има един тип хора, които могат да мислят само за себе си. Страданието на бездомните, гладни, студуващи, изоставени, убивани мъчително от децата ни, прегазвани, ритани и т.н. само по себе си няма значение. За тях има значение само отражението на страданието върху собственият им комфорт.
От това също ме побиват тръпки, Таис.

# 991
Като брой имам предвид Simple Smile

Като брой от липсата на глоби и наказания, страдат хиляди кучета - бездомни, вързани да пазят строежи в индустриални зони, възпитавани с яко бой и т.н.

Хапането е ясно, но пострадалите са доста по-малко като брой.

# 992
Ми дай да не търсим решение на проблема след като американците не са измислили ...
Напротив, решението е измислено и трябва само да се приложи.
Само казвам, че безотговорните хора не се плашат от закони. Затова трябва строг контрол, не да разчитаме на съвестта им.

# 993
  • София
НСЧ, аз с това започнах в тази тема -> липсата на контрол. Ама никой не го забеляза, всички се хванаха за гърците Wink

# 994
  • София
Има един тип хора, които могат да мислят само за себе си. Страданието на бездомните, гладни, студуващи, изоставени, убивани мъчително от децата ни, прегазвани, ритани и т.н. само по себе си няма значение. За тях има значение само отражението на страданието върху собственият им комфорт.
От това също ме побиват тръпки, Таис.
Моето дете не рита и не тормози животни, за твоето не отговарям.
Комфортът ми като човек е по-важен от комфорта на бездомните псета, да. Както някои тук писаха, решението е просто и отдавна измислено. За да няма студуващи, гладни и прочие бездомни кучета, би следвало да почерпим от чуждия опит и

- да глобяваме солидно безсъвестните стопани
- да прилагаме евтаназия при неосиновени в срок кучета

Когато се приложат повсеместно въпросните мерки, и българите ще станем също толкова милички към домашните кучета, колкото са например в една Англия. Там обаче подхождат към проблема разумно, без излишни сантименталности.

П.П. Ти подхвана първа с гърците и кви били толерантни. Дрън дрън.

# 995
Мисля, че това с приспиването на неосиновени се прави в България и очевидно резултат няма, така че може да отпадне и да пробваме с другата опция - строг контрол, глоби, образование по темата и т.н.

# 996
Приспиването е неизбежно. Няма страна, в която да не се прави.
Ефект има, в смисъл не се трупат животни до безкрай. Защото при едно редовно прибиране на бездомните, както е в нормалните страни, всеки ден влизат нови и нови. И там, както и тук, си има безотговорни хора, които ги губят/изхвърлят. Ако не приспиват неосиновените трябва да правят приют след приют.

Останалите изброени мерки - задължително, но за съжаление и тази точка е част от цялото.

# 997
Мисля, че това с приспиването на неосиновени се прави в България и очевидно резултат няма, така че може да отпадне и да пробваме с другата опция - строг контрол, глоби, образование по темата и т.н.

Сега не знам дали се прави, но години наред се усвояват едни пари за кастрация и лечение, пък такива не се случват.

не са безпочвени теориите, че чрез кастрация се намалява популацията и постепенно изчезва, но в БГ явно не се получава, защото от години уж кастрирани животни се плодят. мапоследък има много организации, които наистина правят нещо на чисто доброволни начала.

Няма как да следя всички, но и от тези, които ми попадат се вижда, че нещо се прави, въпреки държавата.

# 998
  • София
Доколкото знам не се прилага евтаназия на бездомните в нито една община в България. Имаше някаква такава препоръка в проекта на новия закон за защита на животните, но не мисля че остана там.
Аз съм против евтаназията, защото това неефективна мярка. Ще оставим хората да изоставят животните си, а после общината ще ги убива. Нека се абстрахираме от това че е жестоко. Събирането и убийствата на бездомни животни струват пари на общината, а популацията на изоставените и бездомни кучета ще остане същата като сега. По-добре е кастрацията на домашните да бъде задължителна, да се следят изкъсо домашните кучета, а за безотговорните собственици да се събират глоби.

# 999
  • София
Не се прилага у нас евтаназия, освен при крайно агресивни животни. Останалите си живуркат.

И защо да е неефективна мярка, при условие, че се прилага в редица цивилизовани държави. Очевидно при тях има резултат.

# 1 000
  • София
Писах защо.
Скрит текст:
Ти не беше ли човекът дето най-се дразни на сравненията с други страни?

# 1 001
...всички се хванаха за гърците Wink
Не знам за гърците, тези постове ги прескачам Peace

# 1 002
Мен, честно казано, ме е много по-страх от домашни кучета с кофти стопани, отколкото от бездомни. По-голямата част от бездомните кучета са наплашени и не смеят да се приближат, в 99% от случаите не обръщат никакво внимание. Виж, домашните веднага ти се завират, а от темата става ясно, че за някои хора да не ти е приятно завирането на нечии домашен любимец, е символ на злоба и нетолерантност.

# 1 003
  • София
Ето нещо интересно за теб:

http://dogs.care.bg/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D … 0%B9%D1%81%D1%82/

само дето съдебната ни система не струва и не знам някой дали би заложил на този член.

# 1 004
Не съм специалист по законите в другите страни, но ако в държавите западно от нас се приспиваха кучета, нямаше да осиновяват български кучета, а щяха да осиновяват от техните готвени за приспиване. Щом осиновяват от България, за мен това е признак, че при тях няма налични бездомни, които вместо да се избият, да се осиновят.

И да, избиването е неефективно, ако се изхвърлят постоянно. Проблемът не е в кучетата, че в тях да е решението. Проблемът си е в хората и в тях е решението  Peace

ВИНАГИ предпочитам нощем да се размина с куче на улицата, пред това да се размина с непознат човек. От хората повече ме е страх.

Общи условия

Активация на акаунт