Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 7 тема

• 59 742
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
За печат на нещастието, в синастрия, съм чела в книга. Порових се да си спомня къде точно, но засега безуспешно. Simple Smile
Така се нарича твърд аспект, особено съвпад и квадратура, между Сатурн на едния партньор със Слънце на другия. И съм склонна да го приема за вярно, защото този със Слънцето се чувства затормозен или поучаван непрекъснато от този със Сатурн. И аз съм имала такъв аспект в синастрия и от опит знам как работи. Може да се счете и за градивен аспект, но доста труден. Връзката не е лесна.

Ако ми попадне отново, ще цитирам къде точно го пише Simple Smile

# 226
Аз имам такъв Аспект с моя дългогодишен партньор, но не бих казала, че се чувствам поучавана. Напротив, усещам подкрепа и напътсвия. Но може би нагласата ми е такава. В никакъв случай не смятам, че връзката ни е трудна  newsm78
Всъщност моят Сатурн квадратира неговото Слънце. Значи не мога да кажа със сигурност той как се чувства, но в началото на връзката бях доста ревнива. Явно сме го отработили това.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 22:51 от Lightworker

# 227
Simple Smile Ами няма как ти да се чувстваш поучавана или изолирана, след като човекът със Сатурн си ти....
Ревността не е по Сатурн  Peace

# 228
Аз мисля, че при синастрията нещата стоят по-различно с предизвикателните аспекти.  Peace
Чела съм, че те могат да бъдат доста полезни за връзката, ако се отработят правилно, т.е партньорите взаимно да се учат един от друг и с компромиси да достигнат до съвършенство.
Когато е намесен Сатурн, говорим и за кармични връзки.
Ревността мисля, че е повече по Плутон, не толкова Сатурн, но може и да бъркам.

# 229
Аз имам такъв Аспект с моя дългогодишен партньор, но не бих казала, че се чувствам поучавана. Напротив, усещам подкрепа и напътсвия. Но може би нагласата ми е такава. В никакъв случай не смятам, че връзката ни е трудна  newsm78
Всъщност моят Сатурн квадратира неговото Слънце. Значи не мога да кажа със сигурност той как се чувства, но в началото на връзката бях доста ревнива. Явно сме го отработили това.

Lightworker, и аз съм с абсолютно същия аспект с моя мъж, с който сме от 10 години заедно. Моя Сатурн квадратира неговото Слънце. Full_moon, по принцип често има напрегнати ситуации между нас, но определено ни е много силна връзката. Иначе изобщо не може да става въпрос партньорът ми да се чувства поучаван, той е водещата фигура във връзката ни и той е човекът, който както каза Lightworker ме напътства и съветва. Е, понякога ми се иска сама да стигам до определени изводи, а не да ми се казва кое е добре и кое не. Но дори тук се получава обръщане на ролите според тази теория, тъй като аз съм със Сатурна. А неговия Сатурн е в опозиция на моето Слънце. До колкото прочетох опозицията е хармоничен аспект в синастрии, а съвпада е дисхармоничен.

# 230
  • Sofia
Есме, Сатурн в 7 дом може спокойно да означава, че ти си по-възрастният партньор. Сатурново влияние винаги има в сферата, която е в дадения дом. Но какво точно ще бъде то, никога не е ясно, ако не се вземе предвид цялата карта, а и самият човек какъв е, какви избори прави в живота си и т.н.

# 231
  • SF
Есме, Сатурн в 7 дом може спокойно да означава, че ти си по-възрастният партньор. Сатурново влияние винаги има в сферата, която е в дадения дом. Но какво точно ще бъде то, никога не е ясно, ако не се вземе предвид цялата карта, а и самият човек какъв е, какви избори прави в живота си и т.н.

За първи път чувам, че може и това да означава и при мен определено май това си означава. Досега все са ме питали дали не си падам по по-възрастни от мен и дали не съм имала по-възрастен и по-влиятелен партньор. И отговорът е придружен с голямо отвращение. Твърдо не.
Картата ми е готина, аз също ставам Simple Smile, а изборите в живота, които правя са младите момчета. Simple Smile
Единствените по-големи от мен, в които съм била влюбена са Брад Пит, Джони Деп и Джордж Клуни, но сега и те ми остаряха много и съм ги поразлюбила. Имам си нови звезди от разни сериалчета, по които си падам. Simple Smile

# 232
irko_birko, не е вярно, че съвпада в синастрията е дисхармоничен  Peace

Не знам дали имаш првдвид конкретно съвпада между Сатурн и Слънце или по принцип, но съвпада е много силен аспект и в зависимост от Планетите, може да бъде доста хармоничен.

Пример - Венера съвпад Слънце/Луна.  Peace

# 233
Adriana11, четох в някакъв сайт, пишеха общо за аспектите в синастрията, но явно наистина трябва да подбирам какво чета и не всичко да смятам за чиста монета.  Peace Благодаря ти!

# 234
И моя сатурн е върху слънцето на мм. Имаме много хармонична и успешна връзка, също почти 10 годишна. Това е аспект, който дава дълготрайност. При Луна-Сатурн по-скоро може да се говори за ограничаване.

# 235
Всички сте човекът със Сатурна  Simple Smile Peace

# 236
  • SF
Моят е точната опозиция на Слънцето ми. Бих могла да съм о човекът със слънцето Simple Smile

# 237
А неговия Сатурн е в опозиция на моето Слънце. До колкото прочетох опозицията е хармоничен аспект в синастрии, а съвпада е дисхармоничен.

Абсолютно същото е и при нас  Peace

# 238
^Дом/Управител на Слънцето

# 239
При нас, неговото Слънце е в 8-ми дом, в Лъв. Като знака Лъв е интерсептиран в 8-ми дом. Интересно  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт