Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 7 тема

• 59 635
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
Така. Марс е управител по знаковата система, по зодиакални знаци.
Сатурн е естествен управител по халдейската система.  Peace

# 301
... И Хирон е естествен управител на 7 дом  Crazy Астрологични странности, колкото щеш.

# 302
Грийн, Халдейската система използва планетите само от септенера. Ето подредбата:

Първи дом – Сатурн

Втори дом – Юпитер

Трети дом – Марс

Четвърти дом - Слънце

Пети дом – Венера

Шести дом – Меркурий

Седми дом - Луна

Осми дом - Сатурн

Девети дом - Юпитер

Десети дом – Марс

Единадесети дом - Слънце

Дванадесети дом – Венера

Планетите следват от най-бавната планета - Сатурн до най-бързата - Луна, в реда на геоцентричната система.

# 303
E, и? Не знам някой да използва в практическото тълкуване халейската подредба на планетите.
Единствено като философски разсъждения съм го срещала, но не и как се прилага това в реален хороскоп.

# 304
Твоите наблюдения може да са такива, но всъщност - използва се. Има литература.

# 305
Например?

# 306
Да не превръщаме темата в чат. Потърси и ще намериш, ако те интересува.

Ли, родих сина си със секцио на дата, за която нямах кой знае какъв избор. Доволна бях, че поне не е по Пълнолуние Simple Smile Има си тежки аспекти, но от това нямаше как да избягам, бавно се движат тия планети, така че - справяме се. Няма непреодолими трудности. Не го мисли и не се измъчвай - за всяко предизвикателство в картата има и по една балгословия  Hug

# 307
 Редно е като кажеш А, да продължиш с Б, нали? Каза че Сатурн е естествен управител на 1-ви дом според халдейците. Следва главното - защо, какво е имано предвид, поясни? Защо Сатурн, а не Марс?

Посочи литература, в която да е демонстрирано как се тълкува хороскоп като се използват естествените управители на домовете според халдейската подредба. За повече от десетина година, такава не съм срещала. Ще е любопитно за всички в темата.

# 308
Несъмнено халдейската система има своето приложение. Но няма никаква логика Сатурн да е естествен (символичен) управител на първи дом. Какво е първи дом? Това е символичният изгрев, зараждането на живота или по-точно неговото разгръщане в материята. Сатурн ли е това? Коя планета се свързва с началото, със зараждането на живота, светлината? Сатурн е тъмнината, структурата, най-плътната материя, инерцията, гравитацията. Но тя остава мъртва и статична, ако не ѝ се вдъхне искра за живот (божествено начало).

# 309
Зависи какво точно разбираш под мъжественост. По принцип такава позиция влияе върху самочувствието, налага задръжки и комплекси, носи срамежливост и подтиснатост, липса на енергия.   Затова и често се приемат от околните за затворени, студени, темерути.  Също е неблагоприятен за физическото състояние, здравето на човек. Много астролози казват, че това е най-лошата домова  позиция за Сатурн.

Хм, моят мъж е стрелец и си изглежда точно като такъв - весел, усмихнат, предразполагащ, самоуверен. Може би има връзка с аспектите, но аз имам едно наум и за часа му на раждане, не му е правена ректификация. При няколко минути разлика може да мине в 12 дом.
И да, ясно е, че асцендентът отговаря за външния вид, но при него ми се струва, че девата му е дала по-скоро стил на обличане и желанието дрехите му да са винаги семпли и изчистени, без шарении. Иначе си изглежда като типичен стрелец Simple Smile

# 310
Редно е като кажеш А, да продължиш с Б, нали? Каза че Сатурн е естествен управител на 1-ви дом според халдейците. Следва главното - защо, какво е имано предвид, поясни? Защо Сатурн, а не Марс?

Посочи литература, в която да е демонстрирано как се тълкува хороскоп като се използват естествените управители на домовете според халдейската подредба. За повече от десетина година, такава не съм срещала. Ще е любопитно за всички в темата.

Можеше да попиташ още след първия ми пост, нормално и спокойно, а не да изразяваш съмнение след всяка моя дума.   
За 10 години занимания по астрология не вярвам да не си попадала на написано поне по форумите за тази система, защото хората са писали. Книги има, чувала си ги неведнъж, но тонът ти не ми харесва и не смятам да ти докладвам кое откъде съм прочела.

# 311
Халдейската подредба се използва в хорарната и елективната астрология и то що се отнася до изчислението на планетарните ден и час. В случая обаче си говорихме за натална астрология - сатурн в първи дом. Защо реши, че е уместно да ни кажеш, че сатурн е ест.упр-л на първи дом - така и не ни стана ясно. Без абсолютно никакво пояснение къде се използва това определение, а защо,  явно и ти самата не знаеш.

# 312
Комуникирай добеонамерено и ще получаваш отговорите, които искаш.  Simple Smile
На манипулации не се поддавам.

# 313
Неадекватните ти изказвания в темата  обикновено ги подминавам.  Но в случая - пишеш нещо (без никаква връзка спрямо предходните мнения), което не разбираш и не можеш да обясниш. Колко по-добронамерено искаш да ти го кажа?

# 314
Явно ти имаш проблем да видиш връзката на моето мнение с темата на разговора, Сатурн като естествен управетил на 1 дом като сигнификатор на издръжливостта на физическото тяло и продължителността на живота, заедно с Марс като упраител на Овен и Меркурий - език, мисъл, изразяване.
Освен това забелязвам, че се изживяваш като говорител на астропишещите в тази тема. Досега никой не каза нищо за включванията ми, които явно на теб само ти пречат. Пиши си и гледай адекватността на собствените си мнения, които аз не обсъждам и спазвай елементарни граници. Така ще е най-полезно за всички в темата.

Общи условия

Активация на акаунт