Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 7 тема

• 59 330
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Може би всеки има свое възприятие и очакване от астрологията...
Според мен не е правилно да се пише - моята планета/транзит или да се сравняват карти и транзити с цел да се обобщава енергията (като цяло).
Енергията на планетите не може да се свежда до битово възприятие за света.
Всеки може да вярва в каквото си иска, НО е желателно да се прави разлика между психология и астрология.
Плутон според мен не е персонална планета и се свърза с по глобални- важни неща. Peace

# 616
Мисиони, приемам, че най-вероятно още не съм напълно наясно с това какво точно е астрологията. Приемам и това което казваш. А това с примера за Плутон какво визираш като по- глобални? Неща засягащи общност или поколение?

# 617
Планетите извън септенера работят и в натални карти, не само в мунданен план. Но изявата им зависи от нивото на съзнание на индивида. Ако са по-слабо интегрирани, техните транзити и аспекти се изживяват по-драматично, често като фатум, влияния отвън, от обкръжаващата среда. Повечето хора трудно се справят със Сатурн, трансперсоналните планети са висока топка.

# 618
  • Бургас
Ако не се синтезираше инф-ята нямаше да съществува прогностиката, щеше да е гадаене.Планетите си действат и в глобален и в личен план. В личен всеки понася и преработва по-различен начин енергетиката  в зависимост какво се засяга, какъв е фона, нивото на съзнанието, ако щеш и възрастта, но посоките на влияние на планетата си имат определен периметър и характеристика.На тази основа съществува астрологията.

Ако ти засяга  светило, ъглов дом , лична планета се отразява и в чисто битов план, но не само.

Последна редакция: пн, 05 дек 2016, 14:03 от Галчудо

# 619
irbo_birko, правилно си запомнила, картата ти прилича на моята Simple Smile домовете и куспидите са същите.
Адмирирам те за Марион Марч-чета същата книга в момента, също на английски -1 том, но за съжаление нямам много време и доста бавно ми върви.
Добре е обяснено, но доста от нещата трябва да ги препрочитам.
За Плутон и аз мога да споделя доста-мен ме тормози от доста време, мина ми и през доста планети.
Пиша от тел и не мога да бъда обстоятелствена, ще се включа по-късно.  Peace

# 620
Сотис, Галчудо, Благодаря ви за поясненията.  Hug Наистина няма логика планета, която е в натала да не оказва персонално влияние. На този етап не се интересувам от влиянието им върху общества, места и т.н. глобални теми, а само в личните карти.
Адриана, ще чакам с нетърпение  Peace А относно книгата - много ми харесва, но и на мен ми върви много бавно и препрочитам по 100 пъти едно и също нещо, за да го запомня и да нямам дупки в основните си познания.
Етоиле, извинявай, че не съм коментирала още слънчевата ти революция, ще го направя в скоро време. Благодаря ти за предложението на книги на Балтова. Чувала съм много добри отзиви за нея.  Peace

# 621
Ами главно за Плутон мога да кажа, че ми действа много бурно-изразява се най-вече в агресия.
В момента ми е над натален Марс и определено се усещам доста бурна.
Минал е и през Сатурн, Уран и Нептун, правил е и квадрати с натално Слънце. Отделно в натала ми е и опозиция на Венера.
Най-вече ме удря в личностните взаимоотношения-изобщо не съм търпелива, държа винаги да е на моето и съм голям инат. Ест за това спомагат и други фактори. Имала съм драматични връзки, не много, но достатъчно. Трянва да видя коя година е бил над Сатурн/Уран, мисля, че тогава ми беше най-драматичната раздяла.
При мен го има и това, че веднъж случи ли се да прекъсна отношения с човек, независимо приятел или половинка, после нещата не се оправят и не оставаме с добри чувства. Жалко, но факт.
И другото нещо-умея да изкарам човек извън нерви, няй-често това е човека до мен.

# 622
Сотис, Галчудо, Благодаря ви за поясненията.  Hug Наистина няма логика планета, която е в натала да не оказва персонално влияние. На този етап не се интересувам от влиянието им върху общества, места и т.н. глобални теми, а само в личните карти.

Предлагам Ви да прочете това изречение отново след като ''придобиете'' нужните ''знания'' и да намерите смисъл в думите си.
Днес луната е във Водолей и вие водите монолог със собствената си прогресивна Луна.
След 12 дни може да потърсите отговор при опозиционната Луна.
Успех!

ПП
(Не го приемайте твърде лично.  Желанието за промяна е най-важно... и градивно)

# 623
  • София
Темата е за начинаещи.Все още не сме придобили нужните знания изглежда и затова питаме и обсъждаме отделни аспекти вместо да гледаме цялостно.Явно не сме на нивото на отговарящите...
И няма нужда от кавички.
И на някой ако не му се занимава с глупави въпроси не е длъжен да отгаваря.

# 624
Темата е за начинаещи.Все още не сме придобили нужните знания изглежда и затова питаме и обсъждаме отделни аспекти вместо да гледаме цялостно.Явно не сме на нивото на отговарящите...
И няма нужда от кавички.
Нива?

Предполага се, че вие имате майка,баща,сестра,брат,приятели и т.н
Те имат ''натални карти'' и е много вероятно да разпознавате енергията около себе си.
Може да прочете този ''буквар'' по астрология или да направите анализ на живота си и да намерите това, което търсите - там където е  Peace

Пример:
Потенциалната енергия на Марс в Скорпион е проявена при първата прогресивна Луна.
Много е вероятно изразяването на тази енергия да е структурирано от средата, в която се намира индивида.
За да се разбере как индивида възприема това е необходимо да се прави самоанализ.
Сравнението НЕ ви помага, защото може да НЕ покриете ''описанието'' - възприятието/оценката на автора.

Ако към примера добавим родител със Сатурн в Овен и дядо със Слънце в Скорпион и Марс във Водолей - квадратиращ Марс в Скорпион....
Отношението на индивида към мъжката енергия-Марс ще се различава от това на друг човек със същото разпределение без роднини с горепосочените характеристики.

# 625
  • Бургас
Напротив, всички знаем, че сме уникати, но колкото сме различни,  толкова общо имаме.Всеки наблюдава първо себе си, сравнява, взима информация от книгите- синтезиарана на база дългогодишни наблюдения и сравнения и в контекста на своята карта си прави някакави изводи.Всъщност реда е обратен-първо са книгите, после самоанализа и наблюдението върху нас и околните.

Как иначе, missoni,  да придобиеш опит? Разбирам какво искаш да кажеш, но не мисля, че е подходящо в случая.Всеки, който е стигнал до там да съобрази всичко с цялостната картина е минал през това да изгради база от познания, наблюдавайки себе си и другите, включително и ти  Wink.

# 626
И няма нужда от кавички.
И на някой ако не му се занимава с глупави въпроси не е длъжен да отгаваря.

Това въобще не е профилиран форум за астрология, за да се очаква някакво ниво на компетентност. И да се вдига даскалска показалка при липса на такова. Ако някого не го устройва нивото, за иде във форума на скайскрипт или астроком, да блесне пред профи астролози с доказан дългогодишен опит.

Имали са желание да си направят тема и за астрология, направили са. Все за манджи ли да си говорят, за плетки и сменяне на памперси?

Алоооо, това е бг-мама, не забравяйте!  Peace

# 627
Ще купувам малко техника, компютри, принтери, подобни.
Освен меркурий да не е ретрограден, друго какво да гледам?
Сега до нова година ще препоръчате ли някой период, то не е много времето, ...

Благодаря предварително! bouquet

# 628
  • в 1001-та нощ
Той вече влезе в ретроградната си сянка  Peace Какво друго да гледаш - зависи от това каква техника мислиш да взимаш  Peace

# 629
Ще купувам малко техника, компютри, принтери, подобни.
Освен меркурий да не е ретрограден, друго какво да гледам?
Сега до нова година ще препоръчате ли някой период, то не е много времето, ...

Няма период, който да е еднакво валиден или благоприятен/неблагоприятен за всички. Зависи от спецификата на всеки отделен хороскоп. Но ако се гледа по–обобщено, би следвало да се избягват напрегнати транзитни аспекти между Меркурий и Марс. Те са с тенденция да носят повече дразнещи инциденти в сравнение с ретроградната фаза на Меркурий. Но ако такъв транзит се съчетава с ретроградно движение, тогава да се внимава повече.

Общи условия

Активация на акаунт