Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 7 тема

• 58 993
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Темата за преднамерен избор на час за секцио с (чисто светски, триизмерни  добри намерения) мина много остро и през моята ценностна система.
След много умуване, консултации и лично проникване в дълбочина на духовни закони, стигнах до извода, че това влиза в разрез с моите разбирания за правилност.
И не, не става дума за раждането на мое или на близко дете. А за принципност.
Познавам астролог, който отказва да дава подобна консултация и именита астроложка, която го прави. Същата тази астроложка, когато през  есента на 2015 -та бях на консултация с нея за въпрос, свързан с моето дете, ми съобщи- ни в клин, ни в ръкав , че майка ми ще почине през следващата  година. Е, майка ми е още  жива и здрава , а е вече 2017-та. Едва ли някой може да си представи какво преживях през изминалата година и половина.
Основните моменти в живота ми- сватба, пътувания, раждане, кандидатстване за работа и пр. съм ги правила БЕЗ астрологични изчисления и консултации. И съм благодарна на Бог, че ме е опазил от това изкушение.
Според мен, имено заради риска от злоупотреби с привидно добри намерения, а всъщност това са користни цели, Православието заклеймява астрологията. Но имам още много да чета по въпроса.

Моля, имам въпрос.
След известно време ме очаква опозиция Нептун (9 дом) - Слънце (3 дом). Сега съм в края на Уран опозиция Уран
Моля, който е преживял опозиция на Нептун със Слънцето си или има наблюдения, да сподели . Намерих разни източници в нета,които  бая ме наплашиха. Едва ли не окончателно загубвам почва под краката си - и психическа и физическа. Пълен крах на контакти, приятелства, живот в заблуди и хаос.

Понеже изследвам натален аспект Нептун опозиция Марс(не става дума за мен), много съм чела, но днес попаднах на инфо, че този аспект показвал несбъдване на мечтите.
Какво е мнението ви, има ли почва в това твърдение?

Благодаря.

# 691
  • в 1001-та нощ
Нептун е бавен и аспектът ще се отработва дълго. Паралелно ще има и други значими аспекти и по транзити,  и по прогресии, дирекции. Важно и какво тези планети управляват в натала, какви мажорни аспекти правят. Така само по "опозицията" ми е малко безмислено да се генерализира - още повече с разни крайни прогнози Simple Smile

# 692
Познавам астролог, който отказва да дава подобна консултация и именита астроложка, която го прави.

Именитите астроложки затова са именити, защото не отказват никакви поръчки, някои наистина не се гнусят. А още по–страшно е, когато привидно, сред колеги и клиенти, се парадира с морал, със задълбочени езотерични разбирания, а на практика духовните закони не се спазват, гони се печалба, известност. Не са малко такива случаи в профи средите. Но всеки астролог на първо място е човешко същество, с присъщите му човешки слабости, характер, ценностна система. Моралът е доста относителна и гъвкава категория. В един момент, в който спре да ти обслужва интересите, просто го заменяш с друг или намираш "благородно" оправдание. Но принципно всеки избор на дата за секцио се ръководи от уж добри намерения, да облекчим пребиваването на душата в тялото и земния ѝ път. Само че човешкото разбиране за "добро" и "правилно" често се разминава с вселенските закони. Много философска стана темата, дано някои бъдещи и настоящи майки не го сметнат за "негативизъм". Всичко, що надхвърля нашите разбирания, минава в категорията на негативните изказвания.  Peace

# 693
Благодаря, a.l.e.n.a , действително, другите значими аспекти не ги споменавам, защото не искам да ви занимавам с индивидуалната си карта. А тя е доста сложна, с рекорден брой аспекти, много от които точни.  Уран излиза от опозицията си с наталния и навлиза в други серизони аспекти в ъглов дом, Плутон- смело напредва....към моя Юпитер....

да, четох, че две години до и две години след точния аспект. Което означава общо около 5 години влияние, предполагам.
Все пак, ще се радвам ако някой е преживял подобно енергийно влияние на Нептун опозиция Слънце, да сподели. Simple Smile
Sotis ,

съгласна съм с теб. bouquet Само до преди година- две , едва ли щях да те разбера. Хубаво пишеш.
Стигнах до извода, че само по емпиричен път се узрява. Колкото и да се подковаваме с книжки, живият Бог ни учи . Щем не щем.

# 694
Понеже изследвам натален аспект Нептун опозиция Марс(не става дума за мен), много съм чела, но днес попаднах на инфо, че този аспект показвал несбъдване на мечтите.
Какво е мнението ви, има ли почва в това твърдение?

Марс по естествени сигнификации няма никакво отношение към мечтите. Но се свързва с волята, действието, куража, възнамеряването. И в този смисъл Нептун в аспект с Марс може да се приеме, че би могъл да ни направи по–неуверени, водени от по–идеалистични или неясни за самите нас мотиви, по–непоследователни в действията си. А Нептун е планета на мечтите, въображението, бляновете, илюзиите. В опозиция с Марс има символично противопоставяне между мечтите, визиите и волята, устрема да ги осъществим и да ги направим реални. Би следвало това да е логиката, но сам по себе си такъв аспект не може да се тълкува като невъзможност човек да следва мечтите си или поне да се опитва. Освен това, за да се сбъдне нещо мечтано, желано, в хороскопа трябва да има и съществена доза "добър късмет" – това също се вижда, макар че няма готови и общовалидни формули. Оценява се цялата карта и тогава се отсъжда, а не по отделни аспекти.  Simple Smile

# 695
Sotis благодаря.
Бих ли могла още да попитам , може би е глупав въпрос. За направата на оценката " доза късмет" , взимат ли се под внимание аспектите на Точката на Щастието (Парс на фортуна). До колко тази точка е показателна за един успешен, хармоничен живот (според общо приетите земни разбирания).

Това в скобите го пиша изрично, понеже в последната година чета за успешни животи (с натални карти), но в духовен план и се хващам за главата от екстремуми , кризи, изпитания, кризи, изпитания.... и така до края...на земния път, водещ после явно до по-светъл и издигнат духовен такъв, знам ли....стига Душата да не се е съкрушила, разбира се, а да е заякнала, да се е очистила  ...

# 696
Точно днес една колежка просто ме побърка с нейната нерешителност ( за елементарни неща ). Гледах, гледах наталната й карта и единственото, което успях да видя в тази посока беше опозицията Марс – Нептун. По оста 1-7 дом, част от тау квадратура в кардинални знаци с връх Меркурий. При нея се изразява ( в ситуациите, на които съм била свидетел ) като решение да направи нещо (Марс), но малко след това започва да обмисля прекалено много действието си ( Меркурий ) и силно да се "филмира" (Нептун), че нещото, което ще направи, по някакъв начин ще и навреди. След има - няма 2 мин пак решава, че ще го направи, после пак се разколебава ( и така може да продължи до безкрай ). (Сякаш не може да определи какво точно иска). Обикновено надделява пасивността, освен ако не получи силно поощрение от някой друг с изложени доводи в полза на действието (Меркурий). Понякога действат и абсолютно нерационални доводи (суеверия, примерно) (Нептун).

# 697
Lightworker , много благодаря за конкретния пример.  bouquet
В натала, който анализрам, опозицията е по оста 2 (Нептун) и 8 (Марс). Темите на тези домове са други, знам. Особено 8 дом е един от най- сложните за анализ, дори и за професионалистите.  Simple Smile

# 698
За направата на оценката " доза късмет" , взимат ли се под внимание аспектите на Точката на Щастието (Парс на фортуна). До колко тази точка е показателна за един успешен, хармоничен живот (според общо приетите земни разбирания).

Теоретично биха могли да се вземат предвид, но не е гаранция. В Античността тази точка се е гледала и за материално благосъстояние. По–скоро като комбинация от силно поставени планети в благоприятни домове се разглежда, особено ако се съчетава с благотворни и силни звезди по ъглите, върху светилата. 5, 9 и 11 дом традиционно се смятат за по–благоприятни домове и се свързват с късмета. В десети дом ако кулминира силен бенефик, също е подкрепа.

# 699
Sotis много благодаря отново!  Hug
щом е теоретично, значи в случая няма да ги отчитам. Щот аспектите са само напрегнати Laughing

# 700
Може би като допълнителен фактор ЛФ би могла да се разгледа. Ако например има мажорен аспект със силно поставен бенефик, особено съвпад, тригон.

# 701
  • в 1001-та нощ
Здравейте и от мен Simple Smile отново! Днес случайно ми остана маалко  Wink свободно време и реших да попрочета за ретроградните планети в рожденният хороскоп и тяхното влияние ! Попрочетох и честно казано се пообърках  #Crazy #Crazy #Crazy  Отворих си рожденната картана компютъра    Mr. Green Mr. Green  гледам  тези две ретроградни планети и се опитвам сама да си обясня –      Засилват ли ретроградните планети напрегнатите аспекти в които участват и върху хороскопа като цяло. На мен ми е направило впечатление, че такива планети засилват негативното влияние на аспектите в които участват и малка или много им пречат Confused Нека който има мнение го сподели, защото не съм сигурна в това което съм разбрала по въпроса  Praynig
 Защотооо в моя случай :

Sun Pisces 5°26'19 in house 11 direct
Moon Virgo 2°02'12 in house 4 direct
Mercury Pisces 22°34'28 in house 11 direct
Venus Pisces 14°02'43 in house 11 direct
Mars Sagittarius 12°48'48 in house 7 direct
Jupiter Pisces 0°53'07 in house 10 direct
Saturn Sagittarius 9°15'30 in house 7 direct
Uranus Sagittarius 21°56'50 in house 7 direct
Neptune Capricorn 5°19'23 in house 8 direct
Pluto Scorpio 7°17'29 in house 6 retrograde
True Node Taurus 1°25'33 in house 12 retrograde

С този Плутон в 6 дом  newsm78 newsm78 май не е много найс Wink Предварително благодаря на всички отзовали се! bouquet

Според мен ретроградността обръща влиянието  навътре към теб. Примерно - ретрограден Марс - автоагресия.

Ти имаш ретрограден Плутон, възлите не са планета. А Плутон не е лична планета и е ретрограден дълго време и за много хора родени в това време. В твоя случай - не мисля, че ретроградието на Плутон в натала ще дава повече напрежение при аспектите, по-скоро вътрешни кризи. Вероятно управлява 5, 6 или 7 дом при теб - разглеждай го в тази посока.

# 702
Алена, а в такъв случай ретрограден Юпитер в 8 дом е в моя случай - това как да го приема? Ретро Марс е авто агресия например, но късмет насочен към мен  Thinking или пък по-скоро късмет на някаква цена? При мен единствения отрицателен аспект, който прави е с Марс опозиция по оста 2/8, а с Венера, Сатурн и Уран тригон.

# 703
Здравейте и от мен Simple Smile отново! Днес случайно ми остана маалко  Wink свободно време и реших да попрочета за ретроградните планети в рожденният хороскоп и тяхното влияние ! Попрочетох и честно казано се пообърках  #Crazy #Crazy #Crazy  Отворих си рожденната картана компютъра    Mr. Green Mr. Green  гледам  тези две ретроградни планети и се опитвам сама да си обясня –      Засилват ли ретроградните планети напрегнатите аспекти в които участват и върху хороскопа като цяло. На мен ми е направило впечатление, че такива планети засилват негативното влияние на аспектите в които участват и малка или много им пречат Confused Нека който има мнение го сподели, защото не съм сигурна в това което съм разбрала по въпроса  Praynig
 Защотооо в моя случай :

Sun Pisces 5°26'19 in house 11 direct
Moon Virgo 2°02'12 in house 4 direct
Mercury Pisces 22°34'28 in house 11 direct
Venus Pisces 14°02'43 in house 11 direct
Mars Sagittarius 12°48'48 in house 7 direct
Jupiter Pisces 0°53'07 in house 10 direct
Saturn Sagittarius 9°15'30 in house 7 direct
Uranus Sagittarius 21°56'50 in house 7 direct
Neptune Capricorn 5°19'23 in house 8 direct
Pluto Scorpio 7°17'29 in house 6 retrograde
True Node Taurus 1°25'33 in house 12 retrograde

С този Плутон в 6 дом  newsm78 newsm78 май не е много найс Wink Предварително благодаря на всички отзовали се! bouquet

Според мен ретроградността обръща влиянието  навътре към теб. Примерно - ретрограден Марс - автоагресия.

Ти имаш ретрограден Плутон, възлите не са планета. А Плутон не е лична планета и е ретрограден дълго време и за много хора родени в това време. В твоя случай - не мисля, че ретроградието на Плутон в натала ще дава повече напрежение при аспектите, по-скоро вътрешни кризи. Вероятно управлява 5, 6 или 7 дом при теб - разглеждай го в тази посока.
.   

Благодаря за отговора ! Ще погледна после пак к по скоро 7 дом според мен! Имам Сатурн в 7  дом  ! ! Мисля че там си оказва влиянието за съжаление! Малко ми е хаус в главата с астрологията,но... Simple Smile

# 704
  • София
А какво точно те притеснява и кара да гадаеш астро картата си? Трудно намиране на партьор, уединение, водещо до липса на близки приятели? Отрицателните аспекти в червено не винаги са лоши. Нито Сатурн в дом и знак е лош. Просто там трябва да обърнеш внимание.

Общи условия

Активация на акаунт