не ходим никъде

• 19 314
  • 133
  •   1
Отговори
# 60
Май проблемът ти не е, че не ходите никъде, а че твоят човек не желае да ходите на семейни почивки. Мисля, че дори да му се наложиш и да отидете, няма да си изкарате добре, защото ще си го накарала насила, ще ти се цупи, ще му се свиди и все нещо няма да му харесва и в крайна сметка ще ти каже "ето, видя ли, не трябваше да ходим". Не можеш да искаш от човека да има еднакви желания с твоите, насила нищо не е приятно. Ако целта е просто да попътуваш, можеш да я осъществиш, за България дори не ти трябват много пари, но ако искаш идеалната семейна почивка, няма да я имаш, просто защото мъжът ти е друг тип и не си пада по тия неща.

# 61
  • София
Иначе в бг най-хубавото е морето и спа хотелите, друго не мисля че си изпуснала.
Не мога да се съглася,има много природни и исторически забележителности,които е хубаво човек да види.  Peace
Така е, разбира се. 100 пъти по-хубаво е да отидеш до Шипка, Чудните мостове, Рилските езера, Копривщица, Боженци и много, много други отколкото да се забиеш в някакво СПА.

С деца на почти 2 и почти 5, да се затътриш с количката по калдъръмите на Копривщица, Жеравна и Боженци, или да катериш Орлово Око, Перперикон и Рилските езера е мега яката почивка и разнообразие, мда  Mr. Green Особено при липса на каквито и да е навици за пътуване и очевидното нежелание на единия от семейството да предприеме въпросните тътрения  Stop

Ние точно преди месец бяхме на разходка в Копривщица с нашето бебе - и се разхождахме и по музеите бяхме. (Нали се сещаш,че и в Копривщица и Жеравна има бебета  Simple Smile )  Човек,ако има желание не е невъзможно да пътува и почива с децата си,да по-ангажиращо,но има ли желание има и начин - виж без желание няма как да го бъде. Peace

# 62
Точно с бебе сме обиколили всички тези места. Проблемът не е в децата, а неговото нежелание.

# 63
Нормално е човек да има нужда да смени средата поне веднъж годишно.
Нормално е и да искаш да имаш семейна почивка.
Причината явно не е и финансова, просто разбери каква е истинската.

Вариант е и да оставите децата на бабата на село и да отидете само двамата някъде за 1 седмица поне.

# 64
Аз сама на почивка не искам да ходя, нямам много приятелки ,защото повечето ходят на работа ,а аз съм в майчински .Някой беше казал че преди да.се роди детето сме били 5 г сами -така е, но тогава нямахме възможност за почивки.Аз съм на 27 той на 29 ,тогава не ни трябваха почивки, стигаше ни да сме заедно.
Като довод той изтъква парите и чедецата били малки, а аз мисля ,че даже не разбира какво се опитвам да му кажа.Все едно говорим на различни езици.

В такъв случай явно е дошло времето за действие, не за говорене.Понякога идва един момент в двойката, когато на единия му се иска да поостане малко сам и да се откъсне от ежедневието си.Идеята да отидеш някъде сама дори за малко, е добра.Сигурно си усетила липсата на мъжът ти, докато е висял на ралито.Да се надяваме, че и той ще усети твоята, ако си организираш излет до близка дестинация за ден.Но не той да ходи на село с децата, а да ги гледа сам в къщи.Неделя е хубав ден.Той ще си почива активно на плажа с тях, ти ще разгледаш някоя красива местност и ще си починеш от ежедневието ти.На мен ми е трудно да усетя нечия липса, когато човекът стои неотлъчно до мен.Възможно е и при мъжът ти да е настъпило нещо такова.Това не означава, че другият не е обичан.

# 65
Най-добре да организирате оставяне на децата и двамата да ходите някъде. Жалко, изпуснали сте пътуванията в периода на гаджосването- най-хубавите дни. То точно тогава е за пътуване, двама млади да хукнат по приключения, с малко пари. Хижи, палатки, с влак, с раници...не всяка почивка е в петзвезден хотел.

Та- организирайте пътувания за двама, децата ще се оправят и без вас.

# 66
  • варна
И той ми каза така, че има време ще оставяме децата и ше ходим. Просто сега няма да кои да ги оставим, попринцип майка ми ги гледа, но в момента се грижи за баба ми, поне до семптември.Знам  че с децата няма да е лесно на почивка .И нашето време ще дойде.Simple Smile

# 67
И той ми каза така, че има време ще оставяме децата и ше ходим. Просто сега няма да кои да ги оставим, попринцип майка ми ги гледа, но в момента се грижи за баба ми, поне до семптември.Знам  че с децата няма да е лесно на почивка .И нашето време ще дойде.Simple Smile

Оправдания и замазване на очите Simple Smile

Защо не се пробваш да го поставиш пред свършен факт? Организираш всичко и само го уведомяваш?

# 68
Желанието за пътуване в двойка не е само за гаджета, ами периодично се появява и при по-дъртите. Ето ти един плюс на това да си млад родител - и бабите са млади, затова спокойно можеш да им оставиш един, два, три броя внуци и да отпрашиш по младоженски. Е, нормално е да не те влекат палатките и сламата в косите и да пътуваш с лично возило, а не на стоп, но ако любовта към пътя я има, ще има и приключения. Изобщо не си представям да мъкна и децата по почивки с нас, освен в случаите, когато почивката е за техен кеф, не за мой - едно море годишно, навсякъде другаде ходим без деца, децата са по лагери и баби. А с бебе по музеи да тръгна дори не ми е минавало през ум, каква е целта да навреш бебе в музей?

# 69
  • София
Младите баби работят и имат нужда от почивните си дни.

# 70
  • Варна
Ами явно няма на кого да го оставиш. Едва ли някой си поставя за цел да заведе бебето си точно в музей. Ние няма на кого да оставим детето дори за една нощ, абсурд. За през деня го оставям на баща ми, ако се наложи, но за вечер няма начин. За повече от една пък съвсем. Така че където и да идем ще си го водим с нас, това е положението.

# 71
Да бе, не е само за гаджета, съгласна, ама като са гаджета, е хубаво да пътуват- опознаването става по-интензивно. А и изграждат навици за пътуване. След това може да си ги обновят по всяко време, като останат без деца.

Иначе сега не бих се втурнала от 0 до 100. След 10 години без пътувания да кажеш на майка на малки деца "Хайде, организирай!" си е цяло наказание. Значи тя поема всичката координация, а отсреща за награда получава още задачи, още хаос, че и мрънкане. Не е добро решение това.

# 72
Младите баби работят и имат нужда от почивните си дни.

Който има крава, пие мляко, моите деца имат на разположение млади баби и дядовци с достатъчно свободно време и желание да се занимават с тях  Sunglasses

# 73
  • София
Само че не всички, да не кажа много малко, непенсионери могат да си позволят да не работят.

# 74
Мама още работи, ама не всяка работа е гърч по 8 часа на ден от понеделник до петък. И професията, както всичко друго, е въпрос на избор. Татко ми пък е пенсионер, нищо че е млад.

Общи условия

Активация на акаунт