не ходим никъде

• 19 338
  • 133
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Е, поне разбра, че не е толкова черен дявол и изпусна парата. Peace

# 106
то и аз нямам време да ходя някаде но ето какво правя, сядам пред  лаптопа и си отварям гугъл стреет избирам си я индия я тайланд и си разглеждам градовете, 1иста работа и е безплатно..

# 107
Не съм чела цялата тема - директно на въпроса. Идва рождения му ден, или твоя и правиш една резервация за цялото семейство или само за вас двамата /ако има кой да ви гледа децата/ - от петък до неделя, като за начало. И му връщаш ваучерите деня преди заминаването, за да си спестиш мрънкането. Ако работиш, значи имаш собствени финанси и можеш да го направиш без да разбере. Като вече всичко е платено няма къде да мърда и ще отидете. И да се сърди и да дундосова си траеш - все пак си направила това, от което си имала нужда. При следващ случай пак така, докато свикне, че ти не си робот и имаш нужда от почивка някъде. В крайна сметка 10 години са адски много време да не се отиде никъде  Peace

# 108
И ще почне да мрънка- ма сяяя, не съм проверил колата, ма гумите, предния мост, трябва гориво да се налива, пък да се шофира...значи жената трябва и това да поеме. И стягането на багажа- и неговия, абе всичко. И да търпи мрънкане на всичко отгоре. Мда, идилия...

Пътуване за двама е решението.

# 109
  • Sofia
Според мен просто не му се занимава с децата, затова не ще да ходи никъде.
Мименцето натоварена нон-стоп с деца, по майчинство, мъжът й най-вероятно след работа иска да си почине и децата пак са на нея, тя "изперква" от еднообразието и непрекъснатата грижа. На селото пак всеки прави нещо освен нейният мъж. Той просто използва селото, за да не го карат (да очакват от него) да търчи след децата, както когато ходят на плаж вероятно.

# 110
Не съм чела цялата тема - директно на въпроса. Идва рождения му ден, или твоя и правиш една резервация за цялото семейство или само за вас двамата /ако има кой да ви гледа децата/ - от петък до неделя, като за начало. И му връщаш ваучерите деня преди заминаването, за да си спестиш мрънкането. Ако работиш, значи имаш собствени финанси и можеш да го направиш без да разбере. Като вече всичко е платено няма къде да мърда и ще отидете. И да се сърди и да дундосова си траеш - все пак си направила това, от което си имала нужда. При следващ случай пак така, докато свикне, че ти не си робот и имаш нужда от почивка някъде. В крайна сметка 10 години са адски много време да не се отиде никъде  Peace
Ако ММ ме постави в подобна ситуация, в която аз наистина не искам да ходя на почивка поради някакви си причини, а той вече е платил и организирал всичко, ще се наложи да си търси друг човек, с когото да я оползотвори или ще трябва да се разправя с отказване на резервации и т.н. Whistling Ако пък се повтори вероятно ще трябва и нова половинка да си търси ...
Това, разбира се, ако бях на мястото на мъжа от темата, защото съм от хората, които биха пътували 24/7 Peace

# 111
И аз се чудя на глупачките, които мислят, че типичните женски номерца са върхът на хитрината. Да поставиш човек пред свършен факт, и то, знаейки че ще го ядосаш, защото много пъти е казал не, е темерутщина и билет за най-кофти ваканцията на света. Представям си да ми подарят почивка-изненада в български курорт от типа на Банско, Велинград или Добринище, които ненавиждам от дъното на душата си - ще побеснея направо.

# 112
Аз пък се чудя на "големите мъжкари", на които никъде не им се ходи в продължение на 10 години. И дори не си правят труда да се съобразят с жена си и да я заведат някъде, след като толкова години не е мръднала никъде освен на тъпото му село. Тези наистина заслужават жена им да им тропне децата за три дни и да си отиде някъде да си почине с приятелки, пък те нека си копаят по градината на село  ooooh!

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 11:12 от Вяра - Н

# 113
Вяра - Н, цитирам ти последният пост на авторката за да стане ясно, защо точно мъжът й не иска да ходят на почивки Peace

Скрит текст:
Какви робски окови, какви изневери, какви 5 лв?
Като казвам, че ходим на село не е всяка събота и неделя, ходим на плаж,  в морската градина, при приятели на гости, не е чак толкова зле колкото си го представяте, може би и аз бях доста афектирана.
След като се поуспокоих и поговорихме, разбрах, че и до някъде и той е прав. Синът ни е доста палав и буен, крещи, вика, не стои мирно.Трудно ходим да пазаруваме пък за друго незнам.Както споменах в момента няма на кои да оставим децата.

Аз също не бих отишла някъде извън града ако съм с такова дете. А и както става ясно положението съвсем не е толкова тегаво, колкото го изкара авторката в началото Peace

# 114
Добре, какво толкова би се случило, ако тя си организира някакви почивки и т.н. без него?! Ако желаят да живеят заедно, но имат различен ритъм, начин на живот по повод свободното време, а той не се вълнува, какво иска тя (и очевидно му се струва огромна жертва да се съобрази с нея), нормално е да ди хване багажа и да не ходи само до баба му, а за където успее. Ако човекът покаже, че не одобрява този акт на „еманципация”, тя трябва да прецени, дали ще може да продължи още няколко няколко пъти по десет така.

# 115
Вяра - Н, цитирам ти последният пост на авторката за да стане ясно, защо точно мъжът й не иска да ходят на почивки Peace

Скрит текст:
Какви робски окови, какви изневери, какви 5 лв?
Като казвам, че ходим на село не е всяка събота и неделя, ходим на плаж,  в морската градина, при приятели на гости, не е чак толкова зле колкото си го представяте, може би и аз бях доста афектирана.
След като се поуспокоих и поговорихме, разбрах, че и до някъде и той е прав. Синът ни е доста палав и буен, крещи, вика, не стои мирно.Трудно ходим да пазаруваме пък за друго незнам.Както споменах в момента няма на кои да оставим децата.

Аз също не бих отишла някъде извън града ако съм с такова дете. А и както става ясно положението съвсем не е толкова тегаво, колкото го изкара авторката в началото Peace

Благодаря за разяснението  Peace
Но пак не съм съгласна. Ние сме с две деца. Баткото е много див и буен - все ще намери за какво да се сърди, все ще се сдърпа с някое дете, все той невинен пък другите виновни и т.н. Малката е по-кротка, но и тя покрай брат си става диване. Изобщо не си представяй, че почивките ни са песен. Зимата бяхме на Катарино и ми направи страхотна сцена в средата на ресторанта. Май месец бяхме в Гърция и там се сби с едно дете в детския кът. Има и други случаи. Но това означава ли, че тези деца не трябва да отидат никъде? Или пък ние? Не! Като им е буйно детето могат да отидат само двамата за 2-3 дни, ако има на кого да го оставят. Ако не - избират хотели с детски кътове и така. Много се съмнявам, че всички деца по хотелите са мили, възпитани и кротки. Постоянно гледаме тичащи по децата си майки из ресторантите и хотелите - не мисля, че ще са единствените те  Peace

# 116
Нашият син също е палав и буен, но това не означава, че трябва да си стоим вкъщи следващите няколко години. Просто всичко е съобразено с него- да има къде да играе, да изразходва енергия.
Мъжът на авторката си търси оправдания. Поне за мен така стоят нещата.

# 117
Добре, какво толкова би се случило, ако тя си организира някакви почивки и т.н. без него?!

E тя не ще, иска си идеалната семейна почивка и толкова! Нямала приятелки, семейно ѝ се ходело. И като другият няма същите потребности - ето ти я драмата. Хиляда пъти ѝ се каза да отиде сама, но на нея не ѝ се нрави тази идея.

# 118
Добре, какво толкова би се случило, ако тя си организира някакви почивки и т.н. без него?!

E тя не ще, иска си идеалната семейна почивка и толкова! Нямала приятелки, семейно ѝ се ходело. И като другият няма същите потребности - ето ти я драмата. Хиляда пъти ѝ се каза да отиде сама, но на нея не ѝ се нрави тази идея.
Не бях чела всичко, благодаря за резяснението Simple Smile

Ами... няма много за коментар в този случай Simple Smile

# 119
И аз не вярвам,че някой ще се затвори в къщи заради палавото си дете.На детето му трябва начин да изразходва енергия.Това значи и родителя да изразходва много.Иначе става нервно дете затворено в къщи и нервни родители.
Има къщи за гости с големи дворове и зеленина.Но това не значи ,че няма да си гледате детето.Просто ще търчите на друго място подир него.Аз до преди години така правех.Стоях права ,като на шведска маса.Чуждите хора им е все тая що съм права.Пък на хората с деца им е ясно що съм права.Навсякъде има щъкащи деца и гонещи ги родители.Не е чак такава драма...освен ,ако очаквате ,че ако отидете някъде няма да гоните детето,ще ядете един час и никой няма да ви прекъсва,няма да имате драми за играчки....и сте с децата на почивка.

Общи условия

Активация на акаунт