Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за ниската плацента и нейното повдигане до 32 седмица?
Какви дрехи трябва да се приготвят за бебето и в какви количества?
Какво е мнението за прането на бебешки дрехи на ръка?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за ниската плацента и нейното повдигане до 32 седмица?
Ниската плацента, която не се повдига до 32 седмица, е рискова. Въпреки това, ако разстоянието между нея и шийката на матката е повече от 10 mm, обикновено може да се роди нормално. В периода от 28 до 32 седмици бебетата растат бързо и са по-рискови. Въпреки това лека почивка се счита за достатъчна в този случай. Тази информация е важна за майките с ниска плацента.
-
Какви дрехи трябва да се приготвят за бебето и в какви количества?
За начало майките се съветват да приготвят 5-6 бодита с къс ръкав, същото количество с дълъг ръкав и с дълги крачоли с чорапки отдолу. Освен това няколко шапки, чорапи, ръкавици, меки панталони и жилетки са необходими. За спално чувалче се препоръчва само едно, а за панталончета или цели гащеризончета се обсъжда дали да имат пет пръста или не.
-
Какво е мнението за прането на бебешки дрехи на ръка?
-
Какви са мненията за суеверията и легендите, свързани с бременността?
-
Какво мислите за закупуването на количка, без да я видите лично?
аз обаче съм в 22ра седмица и вече съм наддала 6кила някъде, от 54 на 60, много ли е? Не знам какво ще стане до края
и бебето излиза с 10 дена по-малко от очакваното. Бях точно края на 22-ра седмица, а показателите му са като за 20+1-2 дена. Не знам за кое да се притеснявам повече, като нищо не мога да направя
Понеже нямах редовен цикъл, лекарката е убедена, че съм забременяла по-късно, но досега при официален термин 16.12. най-много да ми е излизал 18.12 по ехограф, а сега Димитрова ме метна направо за 28.12. Иначе бебето е ОК, тя го огледа веднъж и след това всичко отново втори път, поне 40 минути ми беше прегледа. И кръвотока от плацентата към пъпната връв е ОК, не се разбира защо е по-малко. Бях чела някъде че храненето има значение, сега се чувствам гузна, че цели месеци не ядох почти никакво месо, нито риба. Почвам да се тъпча от днес. Килограми не ме притесняват, дебела съм, май 73 станах, но ще се свалят после. Само дано и бебето да наддаде 

а на 10 на феталната 370 . Дали да не отидеш още някой да те види, за твое спокойствие.