Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за ниската плацента и нейното повдигане до 32 седмица?
Какви дрехи трябва да се приготвят за бебето и в какви количества?
Какво е мнението за прането на бебешки дрехи на ръка?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за ниската плацента и нейното повдигане до 32 седмица?
Ниската плацента, която не се повдига до 32 седмица, е рискова. Въпреки това, ако разстоянието между нея и шийката на матката е повече от 10 mm, обикновено може да се роди нормално. В периода от 28 до 32 седмици бебетата растат бързо и са по-рискови. Въпреки това лека почивка се счита за достатъчна в този случай. Тази информация е важна за майките с ниска плацента.
-
Какви дрехи трябва да се приготвят за бебето и в какви количества?
За начало майките се съветват да приготвят 5-6 бодита с къс ръкав, същото количество с дълъг ръкав и с дълги крачоли с чорапки отдолу. Освен това няколко шапки, чорапи, ръкавици, меки панталони и жилетки са необходими. За спално чувалче се препоръчва само едно, а за панталончета или цели гащеризончета се обсъжда дали да имат пет пръста или не.
-
Какво е мнението за прането на бебешки дрехи на ръка?
-
Какви са мненията за суеверията и легендите, свързани с бременността?
-
Какво мислите за закупуването на количка, без да я видите лично?
....Има ли място за притеснение..
.незнам малко ме е страх
Аз тъкмо се прибирам от разходка и гледам,че са изписани общо 4 страници от новата тема-това е супер! Днес съм в настроение,защото установих,че от началото на бременността съм качила 4 килограма,а си мислех,че са много повече.Мисля,че 4 килограма до 23-та седмица не са нито много,нито малко,а напълно нормално.Напоследък забелязвам нещо много интересно,кажете и при вас дали е така-някои дни корема ми изглежда доста по-голям от други
Мери не си единствена с това чувство за тумбака.
И аз се изумявам от време на време, все ми се вижда, че сутрин е по- мъничък от следобяд например. Не знам дали е така или си въобразявам, но сравнявайки си корема с предната бременност сега направо имам мини тумбак
та може да си пишем на лични 
живи и здрави да си я ползваме пу пу