Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за ниската плацента и нейното повдигане до 32 седмица?
Какви дрехи трябва да се приготвят за бебето и в какви количества?
Какво е мнението за прането на бебешки дрехи на ръка?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за ниската плацента и нейното повдигане до 32 седмица?
Ниската плацента, която не се повдига до 32 седмица, е рискова. Въпреки това, ако разстоянието между нея и шийката на матката е повече от 10 mm, обикновено може да се роди нормално. В периода от 28 до 32 седмици бебетата растат бързо и са по-рискови. Въпреки това лека почивка се счита за достатъчна в този случай. Тази информация е важна за майките с ниска плацента.
-
Какви дрехи трябва да се приготвят за бебето и в какви количества?
За начало майките се съветват да приготвят 5-6 бодита с къс ръкав, същото количество с дълъг ръкав и с дълги крачоли с чорапки отдолу. Освен това няколко шапки, чорапи, ръкавици, меки панталони и жилетки са необходими. За спално чувалче се препоръчва само едно, а за панталончета или цели гащеризончета се обсъжда дали да имат пет пръста или не.
-
Какво е мнението за прането на бебешки дрехи на ръка?
-
Какви са мненията за суеверията и легендите, свързани с бременността?
-
Какво мислите за закупуването на количка, без да я видите лично?

За такъв тип чувалчета говоря:
. Ама виж, може би трябва да се срещна да говоря с някой анестезиолог. 

, като бебе повече, после около 7-я месец само за приспиване, навън никога не съм я извеждала с биберон и тя някак свикна че е само за заспиване, мислех че ще имаме драми с махането, но един път бяхме отишли на почивка, тръгнахме две коли, багажа с биберона беше в другата кола, ние пристигнахме първи и трябваше да я сложа да спи, помрънка малко, но успя и аз реших, че повече няма да и го давам.
Обсъждате мн интересни за мен теми,които,вярвам вълнуват и всички останали.За обиколниците-четох в доста статии,че се използват за бебето от 3 месец,когато започва да се върти.Биберонка не мисля да вземам,единствено,ако бебето мн плаче и съм използвала всички останали методи на успокояване.А от тези чувалчета за спане,ще поръчам 2,за да мога да ги пера.
Определено ми беше интересно.
малко мъничка ми се стори за 24-25 седмица - 575гр горе-долу, но доки нищо не каза, иначе плацентата, водите и шийката на матката са ок. Само за кг аз лично мисля че от витамините съм качила повече от нормалното +7-8 до сега, ама какво да се прави, поне ми е чиста съвестта, че не се тъпча с глупости, а си ям основно плодове, салати и почти никакво друго сладко. То се е видяло после ще се слабее.....