Отговори
# 240
  • София
Дано всичко се развие добре при теб. Ще те мисля.

# 241

datura_inermis,аз съм с махната матка и шийка,лимфни възли не са ми махани-въпреки че исках.Стадият ми е 1а-микроинвазивен плоскоклетъчен невроговяващ карцином.С 1в като теб мисля,че е по-добре да не се пазариш.В темата за хистеректомията можеш да намериш доста пълна информация.

Лимфните възли, доколкото съм запозната са нож с две остриета. На една колежка и ги махнаха и сега има невероятни проблеми с отоци и болки в краката. Аз съм с изрязан малигнен меланом на гърба, но лекуващия ми лекар отказа да изреже и възлите /подмишница/ с реплика "много си млада да ти го причиня" Коментара ми е чисто информативен, нямам предвид че е задължително, но нещо се случва с тази лимфна течност когато ги няма възлите, и е добре да се проучи въпроса. Пожелавам положителен развой на събитията  Hug

# 242
Здравейте. Намерих групата днес и бих искала да попитам какво ще кажете за моя резултат от цитонамазката. Благодаря предварително  bouquet

ПЛОСКИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ С ЦИТОЛИЗА.
ЖЛЕЗИСТ ЕНДОЦЕРВИКАЛЕН ЕПИТЕЛ-Б.О.
ЛАКТОБАЦИЛИ НА ДЬОДЕРЛАЙН.

РАР-І

# 243
Пап1 , чудесно мисля че няма нищо притеснително  bouquet

# 244

змия,заглавието на темата е изключително вярно.Аз не бях ходила на гинеколог 12 години-както може би половината българки.Този преглед беше без някакви фрапиращи оплаквания за мен-само доста ми се скъси интервала между циклите.Диагностицирането продължи 6 месеца-дори биопсията и абразиото не го хванаха.На конизацията излезе -в един ограничен участък се намира микроинвазивен плоскоклетъчен невроговяващ карцином до 1 мм.

# 245
Здравейте момичета!Декември 2013 имах 3а цитонамазка последва биопсия-малък участък с ЦИН 1.Януари 2014 ми направиха обгаряне с ток.На следващия месец всичко беше зараснало и лекарката ми каза след три месеца контролна цитонамазка.Резултата беше 1 гр.От тогава на всеки 6 месеца ходя на обикновена цитонамазка-вземат ми от канала и от порцио с твърда четка върху стъкло и резултата е бил 1 гр.Имам изследване за високорискови ЧПВ-отрицателен(ама се чудя да му вярвам ли,понеже като взеха пробата мислех,че на другия ден ще я занеса и ми казаха да я сложа в хладилника.Аз я сложих,но приятеля ми дойде и ме закара та пробата е седяла само около половин час.Според лекарката няма проблем).Това се случва при доц.Попова,но аз всеки път като наближи датата за преглед и не мога да си намеря място.Едни нерви ме тресът...Както сега.Забравих да кажа,че биопсията ми беше с пълна упойка и са взели материал от порцио,канал и матка.И въпроса ми е мога ли да разчитам,че на този етап съм здрава след 4 поредни 1 група според вас?Защото като чета за нормални цитонамазки,а всъщност има проблем навътре се плаша...много...И Ви благодаря

# 246
Според мен е божа работа и до организъм.
Браво иначе за 4- те хубави резултата- и аз съм на тая схема.След 4- тата проба на една година вече цито.

# 247
Да ви попитам, има ли значение, на кой ден от Мц е правена цитонамазката, 21 ден дали е някакъв проблем  Rolling Eyes

# 248
Знам от док, че овулацията може да даде изменения в резултата.До 15 ден от цикъла ме вика мен.

# 249
на мен пък никога не са ми казвали точен ден  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 22 окт 2016, 12:13 от Анонимен

# 250

змия,заглавието на темата е изключително вярно.Аз не бях ходила на гинеколог 12 години-както може би половината българки.Този преглед беше без някакви фрапиращи оплаквания за мен-само доста ми се скъси интервала между циклите.Диагностицирането продължи 6 месеца-дори биопсията и абразиото не го хванаха.На конизацията излезе -в един ограничен участък се намира микроинвазивен плоскоклетъчен невроговяващ карцином до 1 мм.

Може ли да попитам какъв беше резултата от цитонамазката ти?Там имаше ли проблем,че се е стигнало до биопсия и абразио?

# 251
Здравейте предстои ми цитонамазка може ли да ми препоръчате доктор и клиника в София на които да се доверя. Вече се напатих от болница НАДЕЖДА  там с 2 пап и чиста биопсия ме готвене за конизация, няма да ви казвам какъв стрес изживях

# 252

laurala,цитонамазката ми беше 3Б-4 група.Последва нова цитонамазка,защото според лекарката нямало видима причина за такъв резултат-но получих същия резултат.Последва абразио с биопсия-на хистологията нямаше нищо притеснително,даже не ми бяха написали кой ЦИН съм.Занесох блокчетата за повторен анализ и ми написаха тежка дисплазия-Цин3.Последва конизация-микроинвазивен карцином.Още с нея е било премахнато всичко лошо,защото на хистологията от хистеректомията нямам описан друг карцином.Вече почти 3 години изследванията ми са добри,но травмата за мен беше голяма-не преставам да чета по темата и да се притеснявам от всичко.Момичета,ходете на профилактични прегледи -всичко е по-добре ако се открие навреме.

# 253
  • София
Аз ходя на преглед 2 пъти годишно - веднъж, когато са годишните служебни профилактични прегледи, втори път, когато ходя при моя си лекар.
Тази седмица ми предстои служебния преглед.

# 254
Здравейте!
Накратко историята:Цитонамазка-2А група
Изследвания за хламидии,микроплазма,микробиология и т.н.-отрицателни
При преглед с колоскоп се видя промяна в средата на шийката на матката и правих LETZ и диагнозата е хроничен цервицит.
Какво ще кажете за диагнозата, лошо ли е това.

Общи условия

Активация на акаунт