Отговори
# 330
  • в Низината
Един може би лаишки и смешен въпрос, но ако микробиологията е чиста, а на цитонамазката резултатът е 2С, с пояснение възпаление, да разбирам, че това възпаление е локално ли? Т.е миробиологията може да си е чиста, но да си има възпаление въпреки това или не е възможно?
Изписан ми е само Изопринозин, но аз съм малко резервирана към успешното лечение само с него. Доколкото знам, той е по-скоро за повишаване на имунитета, отколкото за лечение.

# 331
Относно въпросът на  monamour: По принцип знам, че група 1 и група 2 се водят с идеален резултат. Обаче както пише още в началото на темата при описанието -"PAP II - наблюдава се цервицит (възпаление на шийката на матката) и / или метаплазия (доброкачествено преобразуване на клетки)", мисля, че в такива случаи наистина има някакво възпаление, което следва да се лекува със медикаменти, свещички и пр. А това, което ти е казала, че е възможно да е от ЧПВ, да може. Човешкия папилома вирус има около 100 щама, от които има доброкачествени и злокачествени. Според мен е хубаво да се направи едно такова изследване за вирусът. При условие, че ти е казала, че може да е в следствие на ЧПВ би трябвало да ти назначи такова изследване. Доколкото ми обясни моята гинеколожка ЧПВ е нелечима инфекция, но може да бъде подтисната с лекарства. Вие в частна клиника ли си пускате изследванията или с направление?

В Торакс ги правих, без направление, но те работят и със здравна каса. Според лекарката няма причина за лечение, тък като реално няма причинител изолиран.
А иначе относно изследването за ЧПВ ми каза, че не е нужно на този етап да си го правя, тъй като в описанието към цитото пише - "епителни клетки с морфология в границите на нормата", а принципно когато има изменения на клетките от ЧПВ, пише "Койлоцити" и др.
Чудя се дали този "неспецифичен инфламаторен фон" дали не е някакво слабо възпаление в резултат на настинка, спад в имунитета и от това, че съм преди цикъл.
Четох в интервю с една доцентка, че било най-добре да се пуска цито 4-5 дни след приключване на менструация, а аз го пуснах 4 дни преди настъпване.

# 332
Един може би лаишки и смешен въпрос, но ако микробиологията е чиста, а на цитонамазката резултатът е 2С, с пояснение възпаление, да разбирам, че това възпаление е локално ли? Т.е миробиологията може да си е чиста, но да си има възпаление въпреки това или не е възможно?
Изписан ми е само Изопринозин, но аз съм малко резервирана към успешното лечение само с него. Доколкото знам, той е по-скоро за повишаване на имунитета, отколкото за лечение.

А изследвания за Хламидии, Трихомони, Микоплазма и Уреаплазма, пускали ли сте си? Обикновенната микробиология не ги засича. Възможно е възпалението да е предизвикано от такъв причинител или от ЧПВ. Принципно Изопринозин се изписва, за подтискане на ЧПВ.

# 333
Аз лично никога не си правя сметка за това кога точно да ми бъде посещението при гинеколога. В смисъл дали 5 дни преди настъпването на менструацията или 5 дни след това. Не знам, може би наистина има някакво значение. В моят град преди време като си пуснах изследванията мисля, че беше някъде около 10тия ден след менструацията ми и излезна 3та АБ група, и второто мисля, че беше доло-горе толкова отново след менструацията. В края на крайщата не виждам причина примерно овулацията да създава пречки за точен резултат от изследването. Все пак материалът за изследване се взема от лигавицата. Представа нямам и може и глупости да говоря вече. Моля да бъда извинена ако е така. Ето това "епителни клетки с морфология в границите на нормата", би трябвало много да ви зарадва. И аз бих се радвала ако всичко е наред в сряда след като си взема резултатът.

# 334
Аз лично никога не си правя сметка за това кога точно да ми бъде посещението при гинеколога. В смисъл дали 5 дни преди настъпването на менструацията или 5 дни след това. Не знам, може би наистина има някакво значение. В моят град преди време като си пуснах изследванията мисля, че беше някъде около 10тия ден след менструацията ми и излезна 3та АБ група, и второто мисля, че беше доло-горе толкова отново след менструацията. В края на крайщата не виждам причина примерно овулацията да създава пречки за точен резултат от изследването. Все пак материалът за изследване се взема от лигавицата. Представа нямам и може и глупости да говоря вече. Моля да бъда извинена ако е така. Ето това "епителни клетки с морфология в границите на нормата", би трябвало много да ви зарадва. И аз бих се радвала ако всичко е наред в сряда след като си взема резултатът.
Стискам палци да е ок при вас цитото. Принципно по време на овулация има обилно отделяне на цервикална слуз, което понякога може да даде неточна цитонамазка, поне спрямо гинеколозите, при които съм ходила. Ами аз освен да засиля имунитета и януари да отда да пусна една контролна цито с микро. Щом на този етап лекарката нищо не препоръчва...

# 335
И това е идея стига само вас да не ви притеснява нещо. Защото да стоите около 3 месеца в притеснение и това не е вариант. Надявам се всичко да е наред.

# 336
  • в Низината

А изследвания за Хламидии, Трихомони, Микоплазма и Уреаплазма, пускали ли сте си? Обикновенната микробиология не ги засича. Възможно е възпалението да е предизвикано от такъв причинител или от ЧПВ. Принципно Изопринозин се изписва, за подтискане на ЧПВ.

Отрицателни са. Това значи, че остава само ЧПВ-то като причина за възпалението и оттам за резултата на цитонамазката, така ли? Или има и други неща, които не съм изследвала? Мисля дали да не настоявам за друго лечение, а не да пия само този Изопринозин.

# 337
неспецифичен инфламаторен фон ми звучи като неспецифично възпаление  Rolling Eyes
Последната ми цитонамзка беше между 2 и 3а тогава като е между коя група да я считам  newsm78

# 338
Аз за такова чудо не бях чувала до сега. Защо не попитахте лекаря?

# 339
Слънце в джоба, мнението на лекарят ви какво е? Че ЧПВ ли е предизвикало възпалението? Изопринозинът би следвало да ви помогне. Защото и при мен лекарката каза, че щом няма изолиран причинител няма смисъл от лечение с глобули.
При вас има ли друго посочено освен възпаление? Раничка, абнормални клетки? И правили ли сте си изследване за ЧПВ. Една приятелка е с 1-ва гр. цито, идеална шийка и въпреки това си направи изследване за ЧПВ - изслезнаха и 4 високорискови. Беше при 3-ма гинеколози и 3-мата са категорични, че след като цитото е ок и няма изменения на шийката, то следва само на 6 месеца контролни намазки. Изписаха и и на нея изопринозин.

# 340
Dados какъв точно ти е бил резултата от цитонамазката как между 2 и 3 а, питам защото моят беше 2 С и се чудя дали и аз не отивам към 3 група. При мен на колпоскопа се виждат изменения, но биопсията ми е нормална и две поредни цитонамазки 2 С изписана ми Полижинакс без допълнителни изследвания, сега се чудя защо не ми направиха микробиология и изследване за ЧПВ. Казаха ми на контролен след около 6 месеца. Възможно ли е тези изменения които се виждат да са вследствие на 2 раждания?

# 341
А изопринозина за какво по точно се изписва? И може ли да се пие без лекарско предписание?

# 342
А изопринозина за какво по точно се изписва? И може ли да се пие без лекарско предписание?
До колкото знам го изписват за генитален херпес и за чпв. Само по лекарско предписание. Действието му мисля, че се изразява в засилване на клетъчния имунитет. Но доста вреди на черния дроб при продължителна употреба.

# 343
Като всяко едно лекарство. За едно ще ти помогне, на друго ще ти навреди.

# 344
  • в Низината
Слънце в джоба, мнението на лекарят ви какво е? Че ЧПВ ли е предизвикало възпалението? Изопринозинът би следвало да ви помогне. Защото и при мен лекарката каза, че щом няма изолиран причинител няма смисъл от лечение с глобули.
При вас има ли друго посочено освен възпаление? Раничка, абнормални клетки? И правили ли сте си изследване за ЧПВ. Една приятелка е с 1-ва гр. цито, идеална шийка и въпреки това си направи изследване за ЧПВ - изслезнаха и 4 високорискови. Беше при 3-ма гинеколози и 3-мата са категорични, че след като цитото е ок и няма изменения на шийката, то следва само на 6 месеца контролни намазки. Изписаха и и на нея изопринозин.

Лекарят идея си няма от какво е.  Confused Тестове за ЧПВ не съм правила и предвид това, че имам няколко конизации, за мен това значи, че вероятно някой от вирусите ще е положителен. Добре де, ще пробвам с това, което е предписано и ще видя после. Поне ми помогнахте да си отговоря на другите въпроси. Благодаря!  bouquet

Последна редакция: пн, 31 окт 2016, 20:45 от Слънце в джоба

Общи условия

Активация на акаунт