Отговори
# 315
Не съм споменала Геника. Всеки преценява коя лаборатория да използва и колко пълно изследване да си прави, ако изобщо го интересува да си прави.

HPV изследване за мъже се прави на първа сутрешна урина. Макар да не е стандартизирано, е по-добре от нищо. При жените тестът на урина е по-неточен, но в крайна сметка се приема за допустима алтернатива на намазката.

Аз предпочитам мъжът до мен да се изследва пред това да се проверява чрез мен. От там нататък никой не е длъжен да се съобразява с моето мнение. Има си отделни теми за самоуважението и друга за двете равноправни жени под един покрив.

Но смятам, че информираността, чувството за отговорност и опитите за превенция са ключът към това в тази тема нещата да не са толкова тъжни и тежки от социална гледна точка.

Можем да се хващаме за шанса на грешка на ДНК изследванията, но истинати си е ясна.

Между другото едно от последните изследвания сочи, че кориолуса води до ремисия на заразена тъкан само при нискорисков вирус, а при високорисков единствено задържа развитието. Един лекар ми сподели, че при негова пациентка кориолуса е свил високорисково изменение едва след 2 години.

Казвам всичко това единствено с желанието да споделя какво знам. Всички заяжданици - моля, спестете си ги. Който не е съгласен, да подминава и толкова.

Както неведнъж съм казвала: не съм чула за човек, който да се е заразил от нещо половопредавано по друг начин освен кърпи, тоалетни, море, кучета, котки, ливади, може би дънки и последното, което чух е, че и от сапун. Е, видях го сапуна. Казваше се Мария.

# 316
  • Варна
Не съм споменала Геника. Всеки преценява коя лаборатория да използва и колко пълно изследване да си прави, ако изобщо го интересува да си прави.

HPV изследване за мъже се прави на първа сутрешна урина. Макар да не е стандартизирано, е по-добре от нищо. При жените тестът на урина е по-неточен, но в крайна сметка се приема за допустима алтернатива на намазката.

Аз предпочитам мъжът до мен да се изследва пред това да се проверява чрез мен. От там нататък никой не е длъжен да се съобразява с моето мнение. Има си отделни теми за самоуважението и друга за двете равноправни жени под един покрив.

Но смятам, че информираността, чувството за отговорност и опитите за превенция са ключът към това в тази тема нещата да не са толкова тъжни и тежки от социална гледна точка.

Можем да се хващаме за шанса на грешка на ДНК изследванията, но истинати си е ясна.

Между другото едно от последните изследвания сочи, че кориолуса води до ремисия на заразена тъкан само при нискорисков вирус, а при високорисков единствено задържа развитието. Един лекар ми сподели, че при негова пациентка кориолуса е свил високорисково изменение едва след 2 години.

Казвам всичко това единствено с желанието да споделя какво знам. Всички заяжданици - моля, спестете си ги. Който не е съгласен, да подминава и толкова.

Както неведнъж съм казвала: не съм чула за човек, който да се е заразил от нещо половопредавано по друг начин освен кърпи, тоалетни, море, кучета, котки, ливади, може би дънки и последното, което чух е, че и от сапун. Е, видях го сапуна. Казваше се Мария.

За Геника го отразих, защото повечето лекари за друга лаборатория , която изследва HPV не са чували  Wink

За "заяждиницте" надявам се не визираш мен, защото аз  изказвам моя опит с HPV-то , като жена носеща вируса отдавна.
Като медицински специалист и като човек, който има достатъчно контакти с лаборатории, които изследват HPV при мъже знам, че изследването със сутрешна урина си е чиста тактика за вземане на пари Wink
А да могат само с урина и да генотипират си звучи направо несериозно !   

# 317
Miss_V, в Cibalab приемат еякулат като валидна проба за HPV изследване на мъж?  Laughing

Тестът с урина не е идеален, но е поне нещо. Ето примери на проучвания: http://jcm.asm.org/content/50/2/401.full и http://www.indianjcancer.com/article.asp?issn=0019-509X&year … ulast=D%27Hauwers

Второто казва, че е открито значително припокриване на резултатите в двойки при анализ на резултати от намазка на жената и уринен тест на мъжа от двойката. Хич да не е, капка повече отговорност в колективното съзнание на социума да възпита, пак е нещо.

# 318
Има обективин причини да не се препоръчва HPV тестване при мъжетe. Тестването на урина е почти безпредметно, малко по-голяма възможност има евентуално да успеят да изчегъртат от уретера нещо, което показва активен вирус, но и в двата случая е прекалено висок процентът на фалшиво негативните, затова и не са стандартизирани. Дори да е негативен, може да е носител, а може и да е с активен. След като у жената има открит вирус, логично е да се приеме, че е наличен и у постоянния партньор. За носителство (латентен вирус) няма тестове, негативен тест не е гаранция, че след седмица няма  вече да е активен вирусът. При мъжете е по-малко вероятно да предизвика проблем. Ако идеята е да търсите виновни и да им натрапвате споделяне на отговорност... Няма начин да се докаже кой кого и кога е заразил. Всички знаем КАК сме се заразили, освен ако има изнасилени, сами сме решили да правим секс и сме си поели свързаните с това рискове, отговорности и последствия. Едва ли на някого му е приятно да е в тази тема, добавяне на излишно натоварващи елементи от рода на кой на кого и с кого е изневерил и изневерява не е необходимо. Активна HPV инфекция доказва единствено, че в някакъм момент в последните 20+ години сме се заразили, налични изменения - че в последните няколко месеца/години е била активна.

# 319
datura_inermis, най-искрено ти пожелавам ти да минеш по минималната допирателна!  bouquet

Скрит текст:
Вероятността вирусът да преминава в незабележима латентна фаза и да седи така с години, за да се прояви в произволен момент, е просто една изцяло недоказана теория и ако не е вярна.....  

ето за реинфектирането: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2600292/

Мъжкият тест не е стандартизиран единствено защото мъжете по-рядко развиват заболяване. Има до 70% вярност. За тези, които предпочитат по някаква причина да знаят с около 70% точност, а не 0%.

Идеята е не да се бистрят семейните отношения, а да се промени колективното съзнание към по-отговорно сексуално поведение. Скромното ми мнение е, че много хора дори и не са чували за HPV. Но пък четат бг-мамма.

Последна редакция: пн, 31 окт 2016, 08:34 от becky bloomwood

# 320
От цялата ви дискусия се зачудих може ли майка да предаде вируса при нормално раждане на детето?

# 321
От цялата ви дискусия се зачудих може ли майка да предаде вируса при нормално раждане на детето?

да! Не са чести случаите, но има реална вероятност в зависимост от конкретното й състояние. Новородените биха могли да развият респираторна папиломатоза.

# 322
Добро утро! Като чета постчетата ви и тръпки ме побиват вече. Да не говорим, че като чуя за гинеколог и получавам уртикария. Преди около 6-7 месеца резултатът ми излезе 3та АБ група. Отидох за преглед в частна клиника за второ мнение, но там резултатът от изследването излезе 1ва група, но въпреки това ми направиха биопсия и конизация. Уж всичко беше наред. Мина се време възстановителен период и започнахме с опитите.  Първият месец менструацията настъпи, но вторият-НЕ. Направих си тест за бременност-отрицателен. Та си викам ще посетя гинеколожката да ме зарадва този път с хубава новина, но уви. Оказа се, че имам киста и на двата яйчника. Сега се притеснявам и за ресултатът от намазката и за тези кисти. Място не мога да си намеря.  Чудя се дали изобщо някога ще вляза в този кабинет на лекарката и ще ми каже нещо хубаво. Само изследвания, само лекарства.

# 323

да! Не са чести случаите, но има реална вероятност в зависимост от конкретното й състояние. Новородените биха могли да развият респираторна папиломатоза.
нали затова е силно препоръчително секцио ?

# 324
нали затова е силно препоръчително секцио ?
Нито един лекар няма да препоръча секцио, още повече "силно" единствено заради HPV инфекция. Може да бъде препоръчано ако образуванията са толкова големи, че възпрепятстват нормалното раждане или се прецени, че рискът от кървене е много голям. Типове 6 и 11 могат да доведат до респираторните проблеми, но тъй като не се знае дали се предават при самото раждане или детето вече е заразено докато е в утробата, нличието им също не е индикация за задължително цезарово.

# 325
Здравейте, моля за мнения относно резултата ми от цитонамазка. Говорих с гинеколожката ми, според нея няма нужда от лечение, тъй като цитирам : "няма какво да се лекува". Но въпреки всичко ме притеснява това уточнение в изследването : "неспецифичен инфламаторен фон" - тоест има някакво възпаление, но не е от гъби или бактерии. Според нея възможно било да е от ЧПВ и каза, ако искам да се изследвам, но на този етап  не било нужно. Нямам ранички или оплаквания.

Цитологично изследване : Н И Л М.
Епителни клетки от порциото и ендоцервикса с морфология в границите на нормата сред неспецифичен инфламаторен фон.

РАР  II  (втора) група.
Пуснах си профилактично и изследвания за Хламидии, Микоплазми, Уреаплазми, Гъби, Бактерии, Гонорея - всички са Отрицателни!

# 326
Здравейте Дами, според вас как може да се тълкува изследване за Микоплазма:
- Чрез урина - Микоплазма гениталиум - положителен
- Чрез цервикален секрет - всички видове отрицателни
Като болка при уриниране и понякога сърбеж продължавам да имам, както и парцалчета в урината.
В момента прилагам Полижинакс преди повторни изследвания при гинеколог, но в този случай има ли нужда и от лечение на микоплазми, как мислите? И двете изследвания са правени в Геника. Пускала съм чрез секрет и в Рамус - там също бяха отрицателни (но нямаше конкретно описан м.гениталиум, затова отново в геника пуснах).
 newsm78

# 327
Maria Sia, какво ти каза лекарят? Инфекция от пикочните може да се прехвърли към вагината и обратно, а и не е хубаво да я оставяш дълго където и да е. Микоплазмата си е упорита гад. Щом са изолирали, би трябвало да ти изпишат нещо и за пиене

# 328
Относно въпросът на  monamour: По принцип знам, че група 1 и група 2 се водят с идеален резултат. Обаче както пише още в началото на темата при описанието -"PAP II - наблюдава се цервицит (възпаление на шийката на матката) и / или метаплазия (доброкачествено преобразуване на клетки)", мисля, че в такива случаи наистина има някакво възпаление, което следва да се лекува със медикаменти, свещички и пр. А това, което ти е казала, че е възможно да е от ЧПВ, да може. Човешкия папилома вирус има около 100 щама, от които има доброкачествени и злокачествени. Според мен е хубаво да се направи едно такова изследване за вирусът. При условие, че ти е казала, че може да е в следствие на ЧПВ би трябвало да ти назначи такова изследване. Доколкото ми обясни моята гинеколожка ЧПВ е нелечима инфекция, но може да бъде подтисната с лекарства. Вие в частна клиника ли си пускате изследванията или с направление?

# 329
Maria Sia, какво ти каза лекарят?

Гинекологът нищо не каза, следващият път отново ще му ги покажа и двете изследвания.
Но се чудя може ли да се вярва на изследването с урина при положение, че чрез цервикален секрет е чисто?

Общи условия

Активация на акаунт