Отговори
# 360
Ох, колко си млада за такива радикални операции Sad А имала ли си някакви сигнали за проблем? Т.е. нещо, което да е подсказвало, че има проблем - кръвотечения извън цикъл, други течения, болки, контактно кървене...?
За съжаление 6 години са достатъчно време, за да се развие нещо и да прогресира Sad Затова и заглавието на темата е такова Sad Надявам се всичко да има възможно най-благоприятният изход за теб!  Praynig
Нищо - цикълт беше по-редовен и по-лек от преди раждането, една кандида за шест години. Последните две зими няколко цистита - не знам дали са свързани. Получих контактно кървене в края на лятото и заради него отидох за цитонамазка - на обикновен преглед и видеозон всичко изглеждаше нормално, само флората беше оскъдна. Теченията започнаха след въпросното контактно кървене, а след цитонамазката са си розовеещи. Но моят е ендофитен - в канала, при онези с външни ранички може би по-рано се появяват някакви симптоми. Винаги са ми били много болезнени и неприятни тези цитонамазки - преди си ходех сравнително редовно, но след раждането и проблеми нямах, и сексът беше от дъжд на вятър ... та изпуснах нещата. Лошото е, че до тези теми стигат късно повечето жени.

# 361
някой изследвали ли са го с LuViva?

# 362
Здравейте отново момичета, тъй като не получих вашия отговор, ще си позволя пак да попитам Embarassed
Резултатът ми от биопсията показа: плосък кондилом , койлоцитна дисплазия, жлезисто ерозио. Това на ЧПВ ли се дължи? Лекарят ми препоръчва конизация, тъй като шийката на матката ми била разкъсана и обгарянето няма да е ефективно. Раничката щяла да се появи отново  Rolling Eyes. Цотонамазка 1гр. Раничката я имам от 8г.,обаряна 3 пъти,първа биопсия. Не знам вече какво да мисля.
Да споделя и аз мнението си. След 3 обгаряния, койлоцитна дисплазия и плосък кондилом - предложението за лечение - конизация е разумно. Каква точно да е тя - лекарят ще определи. В резултат на конизацията, шийката ще се изчисти и ще придобие равни очертания.

# 363
  • София
Много благодаря на всички за споделеното. Утре ще се допитам до още едно мнение и вероятно ще се реша за конизацията. Желая ви само хубави резултати.

# 364
Момичета др.Ганчева в болница Сердика ли оперира?Мисля да отида при нея за мнение относно резултата от сс 2Б.Обаче до сега бях пациентка на доц.Попова и в Сердика ми прави абразио и биопсия.Чудя се като ми види епикризата от абразиото и види кой ми я е правил,дали ще се съгласи да ме лекува?

# 365
Момичета др.Ганчева в болница Сердика ли оперира?Мисля да отида при нея за мнение относно резултата от сс 2Б.Обаче до сега бях пациентка на доц.Попова и в Сердика ми прави абразио и биопсия.Чудя се като ми види епикризата от абразиото и види кой ми я е правил,дали ще се съгласи да ме лекува?

Здравей,

Би ли споделила какъв е бил резултата от цитонамазката (освен 2Б), отклонения в колпоскопията ли е имало? Питам, защото и моята излезе 2Б, но единствено ми казаха да я повторя след 6м.

# 366

Здравей,

Би ли споделила какъв е бил резултата от цитонамазката (освен 2Б), отклонения в колпоскопията ли е имало? Питам, защото и моята излезе 2Б, но единствено ми казаха да я повторя след 6м.
Колпоскопа е чист,а цитонамазката излезе 1гр. от порцио и 2Б от канала.Отбелязано,е че има атипични клетки с неясна степен,причинени от ЧПВ.Препоръката на патолога е намазка след 6 месеца.

# 367
Аз не си взимам резултата от цитонамазка поради тази причина. Обаждам се и питам и доктора обяснява какво следва. Много е натоварващо да се опитваме да я разгадаваме сами.

# 368
Здравейте извинявам се за невежеството ми, но искам да попитам в резултата от цитонамазката и биопсията трябва ли да излезе ако има наличие на ЧПВ или се прави отделно изследване?

# 369
При  мен биопсия е показвала наличието на ЧПВ  ooooh!

# 370
А ако всички изследвания(биопсия, цитонамазка) са нормални, но на колпоскопа се виждат изменения какво би означавало това?Доктора ме успокоява и ми казва да ходя на контролни прегледи, но мен ми е притеснено и не съм сигурна, че всичко е нормално.И възможно ли е това изменение да се дължи на двете ми раждания и една операция от миома?

# 371
А ако всички изследвания(биопсия, цитонамазка) са нормални, но на колпоскопа се виждат изменения какво би означавало това?Доктора ме успокоява и ми казва да ходя на контролни прегледи, но мен ми е притеснено и не съм сигурна, че всичко е нормално.И възможно ли е това изменение да се дължи на двете ми раждания и една операция от миома?

И от раждането е възможно, може и временно да е изменена лигавицата - в следствие от механични дразнения, скорошна инфекция, вагинални глобули и подобни неща - с колпоскопа севиждат по-добре проблемни участъци, включително и малки наранявания. С цитонамазката и биопсията се гледа за изменения в самите клетки - щом са ОК, не се притеснявай.

# 372
Да попитам едно течение в следствие на въпаление би ли дало изменения при колпоскопия  Rolling Eyes

# 373
  • София
datura_inermis, кураж и успех  Hug Дано скоро всичко неприятно да е зад гърба ти!

elica_2007, ми то това е далеч по-добрия варинат, при мен беше обратното - на колпоскоп нищо, но на цитото и биопсията си имаше изменения. Хистологичните и цитологичните изследвания точно за това се правят, да се види дали наистина има нещо притеснително. Иначе на колпоскоп поради много причини тъканта може да изглежда изменена.

# 374
Благодаря ви момичета за информацията успокоихте ме много Hug
 svetla81 не съм много наясно с тези неща, но доктора така ми представи нещата още в началото след прегледа преди да са излезли  резултатите от цитонамазката и биопсията ми каза направо да се готвя за операция и това ме шокира, защото бях отишла на профилактичен преглед просто/след операцията от миома ходя всяка година на гинекологичен преглед/.Резултатите се бавиха близо месец не ме питайте в какво притеснение живях, после ги повтори изследванията и отново чакане, резултатите отново бяха добри и той ми каза да отида след 6 месеца на контролен.Направо си мисля, че се разочарова, защото твърдо ме готвеше за операция, а да не говоря каква психическа травма ми нанесе през тези 3 месеца докато правехме изследвания и чаках резултатите в страх.

Общи условия

Активация на акаунт