Отговори
# 375
Пускам този линк за всички от Пловдив, останах ужасена  Shocked
http://www.novini.bg/news/387659-%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2% … %D1%82%D0%BE.html

# 376
# 377
Някой скоро да е ходил при доцент Дянкова?Може ли ориентировъчно цена на преглед,колпоскоп и цитонамазка.Благодаря Ви.

# 378
  • в Низината
При Дянкова последно май месец прегледът беше 80 лв. Отделно е цената за цитонамазката - 20 лв. Това е в Онкологията. За частния й кабинет не знам.

# 379
pav_ni, ЧПВ (HPV) е вирусът. Разделят се на нискорискови, средно и восокорискови. Попадайки в организма, вирусът може да с времето да отшуми без поражение. С или без поражение, човекът е носител и заразява евентуални партньори при необезопасени контакти. При някои хора започват проявления, които се изразяват в изменения от различен вид. Счита се, че преходът от носителство до медицински проблем се определя от силата на имунитета, но също така зависи и от честотата на влизане на контакт с друг носител, което причинява нова външна атака от HPV вирус. Кондиломите са един такъв вид изменение. С други думи генитални брадавици, които могат да бъдат външни, вътрешни, както и в устата или ануса при хора, заразени при орална или анална любов. Причиняват се предимно от вирус тип 6 или 11, но могат да бъдат и от друг нискорисков тип на HPV. Поражението от нискорисков тип върху шийката на матката се нарича LSIL в случаите, когато не е вътрешен кондилом. Високорисковите имат онкогенен потенциал, но не са единствената причина за рак, има и не-HPV предизвикан. Койлоцитите са начална форма на промени без да поясняват дали причинителят е нискорисков или восокорисков вирус. Затова HPV типизацията помага при определянето на лечението в някои случаи.
Mного хубаво, подредено обяснение!  Peace

# 380
Здравейте, след резултат на цитона маска ПАП3 ми направиха биопсия на която пише единствено - Късче от PVCU- незряла сквамозна метаплазия! Някой може ли да ми каже какво означава ?

Последна редакция: сб, 05 ное 2016, 21:14 от Tancheto Kostadinowa

# 381
Здравейте, след резултат на цитона маска ПАП3 ми направиха биопсия на която пише единствено - Късче от PVCU- незряла сквамозна метаплазия! Някой може ли да ми каже какво означава ?
Най-вероятно имаш промяна на клетките и ще трябва да се направи манипулация, но друга информация не мога да дам, не съм компетентна. Горе главата, всичко се оправя, щом е хванато навреме - а в написаното не виждам нищо страшно и притеснително.  Peace

# 382
доколкото знам незрял обичайно е добър показател... , но доктор трябва да каже, тука във форума не е много меродавна информацията по тълкуването на резултатите според мен.

# 383
Благоаря Ви, лекаря нищо не ми обясни за това питам.

# 384
Отиди при друг лекар за консултация. Иначе при ПАП3А често пъти процедират така: биопсия и изследвания за микоплазми, уреаплазми, хламиди, гонорея и прочие като причина за отклонениния резултат. Ако ако биопсията не е лоша и изследванията са чисти, тогава или се изчаква 3-6 м за нова цитонамазка или се прави типизация на HPV и според резултата се назначава евентуално имунотерапия и пак така, следващи изследвания след 6 м. Но наистина единствено лекар може да даде компетентно мнение на базата на конкретната ситуация. Каквото и да кажем тук, може да е подвеждащо. 

# 385
Здравейте момичета и аз в тази тема да споделя неволите си. След дълго, дълго скитане при разни пловдивски гинеколози и различни мнения от рода "имаш раничка, нямаш раничка" стигнах до доктор Христамян.
След преглед и с колпоскоп стана ясно, че раничка имам и то никак не малка. Цитонамазката ми излезна 2 гр. а теста за HPV положителен за 16 щам. Естествено се притесних. Той ме успокои и ми каза, че всичко ще оправи  Grinning
Много ми допадна като лекар, с едно много приятно чувство за хумор. Много предразполага, и досега на такъв лекар не съм попадала. Баща му също е много добър човек. Сега съм на противовъзпалително лечение, след което няколко месеца с крем Силаут и да видим, дано всичко е наред. Пожелавам на всички само хубави резултати.

# 386
Здравейте, дами, и от мен!
При мен нещата започнаха от края на 2015. След цитонамазка, колпоскопия и биопсия ми правиха ДТК, на променена тъкан в шийката. Пуснах и изследвания за HPV в Геника и всичко беше отрицателно. Три месеца след това пак имаше атипизъм от колпоскопията. Цитонамазката ми беше PAP2, но от биопсията излезе сквамозен папилом. Как се оказа папилом, като 3 месеца преди това няма нищо, не се разбра. Била засегната много голяма част от шийката и ме насочи за конизация.
На 10 октомври ми направиха конизация и абразио. Според биопсията от там се оказа ендометриален полип. Как един и същ материал от двете биопсии има различни резултати?! Конизацията ми направиха под пълна упойка и като се събудих ужасно ме болеше. Следващите дни нещата бяха нормални. Седмица след това при мен започна кървене, което следващите дни се увеличи. Лекарят, каза, че било нормално. Две седмици след операцията ми изпадна парче от нещо, което след прегледа се оказа, че е част от тампонадата, която не са извадили и е стояла вътре 2 седмици Shocked Притесних се ужасно! Предписа ми Дицинон.
Ходих за второ мнение. Каза ми, че кървенето сигурно е на хормонална основа. Сега ще изследвам хормоните. Момичета, нормално ли е месец след конизацията кървене още да има? Други ден пак съм на лекар. Вече не знам кое е нормално и кое не  Sad Освен това конизацията ми е LEEP, или поне така трябва да е. Но вторият лекар каза, че имам конци  Thinking Нормално ли е? Или просто са решили да правят каквото решат, докато съм под упойка

# 387
 Hug Hug

Последна редакция: пн, 07 ное 2016, 21:41 от Анонимен

# 388
Здравейте, дами, и от мен!
При мен нещата започнаха от края на 2015. След цитонамазка, колпоскопия и биопсия ми правиха ДТК, на променена тъкан в шийката. Пуснах и изследвания за HPV в Геника и всичко беше отрицателно. Три месеца след това пак имаше атипизъм от колпоскопията. Цитонамазката ми беше PAP2, но от биопсията излезе сквамозен папилом. Как се оказа папилом, като 3 месеца преди това няма нищо, не се разбра. Била засегната много голяма част от шийката и ме насочи за конизация.
На 10 октомври ми направиха конизация и абразио. Според биопсията от там се оказа ендометриален полип. Как един и същ материал от двете биопсии има различни резултати?! Конизацията ми направиха под пълна упойка и като се събудих ужасно ме болеше. Следващите дни нещата бяха нормални. Седмица след това при мен започна кървене, което следващите дни се увеличи. Лекарят, каза, че било нормално. Две седмици след операцията ми изпадна парче от нещо, което след прегледа се оказа, че е част от тампонадата, която не са извадили и е стояла вътре 2 седмици Shocked Притесних се ужасно! Предписа ми Дицинон.
Ходих за второ мнение. Каза ми, че кървенето сигурно е на хормонална основа. Сега ще изследвам хормоните. Момичета, нормално ли е месец след конизацията кървене още да има? Други ден пак съм на лекар. Вече не знам кое е нормално и кое не  Sad Освен това конизацията ми е LEEP, или поне така трябва да е. Но вторият лекар каза, че имам конци  Thinking Нормално ли е? Или просто са решили да правят каквото решат, докато съм под упойка
До колкото знам /не твърдя, че е така/ при Лийп също има конци. До месец от конизацията е нормално да има течения във всякакъв цвят - жълти,розови, кафеникави, червени, но те не са силни. Ако при теб е всекидневно кървене, трябва да посетиш отново гинеколога. Моята конизация беше скалпелна и имах единично кървене и през втория месец. Лийпа е по-лека манипулация и ми се струва, че са се отнесли немърливо, след като е имало останало парче от тампонадата. Опитай да си вземеш блокчето и да го дадеш другаде за повторна хистология, за да си сигурна какво все пак е оперирано.
п.п. Възможно ли е кървенето да е цикъл ?

# 389
  • София
Момичета, има ли някой пускал HPV тест, на който нито един от щамовете да не е бил положителен?

Общи условия

Активация на акаунт