Отговори
# 345
Моя резултат излезе-от порцио 1 група,от канала 2Б с атипични клетки с неясна степен.И е отбелязано,че са причинени от ЧПВ.Препоръка след 6 месеца нова цитонамазка.Докторът и той така казва.Аз обаче си мисля,че трябва да ми се направи абразио на канала,за да се види какво се случва там.Микробиологията изолира гъбички и силно редуцирани лактобацили.Изписаха ми лекарства за тези неща. Cry

# 346
  • София
Здравейте отново момичета, тъй като не получих вашия отговор, ще си позволя пак да попитам Embarassed
Резултатът ми от биопсията показа: плосък кондилом , койлоцитна дисплазия, жлезисто ерозио. Това на ЧПВ ли се дължи? Лекарят ми препоръчва конизация, тъй като шийката на матката ми била разкъсана и обгарянето няма да е ефективно. Раничката щяла да се появи отново  Rolling Eyes. Цотонамазка 1гр. Раничката я имам от 8г.,обаряна 3 пъти,първа биопсия. Не знам вече какво да мисля.

# 347
аз също знаех, че изпизват изопринозин като имунотерапия, но тази пролет бях изненадана, че докторите отказваха да изписват вече заради някакви последни резултати от проучвания, но не разбрах какво гласят тези проучвания. в резултат на това, един ме прати на имунолог, той изопринозин не поемал риск да изписва; друг ми предписа кориолус вместо изопринозин; след големи дискусии един кандиса да ми изпише 2x1 за 20 дни, после погледна рецептата и поправи на 15 дни. Една докторка от старата школа обаче ме направи на нищо, че пия кориолус и настоя, че тя предписва изопринозин. Един последен доктор пък сподели, че следва следната схема: ако е нискорисков вируса, изписва кориолус, ако е високорисков - изопринозин.

За мен изводът е както всичко преди това: пълна какофония в практиката.

pav_ni, доколкото знам резултатът ти определено говори за HPV, но потърси второ мнение за конизацията.

# 348
Becky Bloomwood, за Изопринозина бях попаднала на някакви скорошни, които показваха, че при HPV самостоятелен орален прием резултатите бяха същите като на плацебото. По спомени и от двете групи към трийсетина процента се бяха изчистили. Нямам спомени обаче за CIS или по-леките дисплазии се отнасяше, ще пробвам пак да ги намеря. Иначе руското от 2012 обещаващо изглеждаше.

# 349
 pav_ni койлоцитната дисплазия е тежка дскплазия - Цин 3, наличието на койлоцити е белег за наличие на ЧПВ, аз имах раничка много време, не обгаряне , с 4 биопсии , накрая, преди 4 години бях със същият резултат, но цитонамазка 2б  Rolling Eyes

# 350
  • София
pav_ni койлоцитната дисплазия е тежка дскплазия - Цин 3, наличието на койлоцити е белег за наличие на ЧПВ, аз имах раничка много време, не обгаряне , с 4 биопсии , накрая, преди 4 години бях със същият резултат, но цитонамазка 2б  Rolling Eyes

Сигурна ли си, според доктора е първото най - ниско стъпало  от 4 предракови състояния, което по - принцип се обгаря.Няма споменато Цин на резултата. Как се развиха нещата при теб?

# 351
pav_ni, койлоцитите са изменени от вирус клетки, обичайно трябва да се поясни дали е от папиломатоза. койлоцитна дисплазия е самото изменени, а CIN е степента на изменение. Обичайно докторите класифицират степента на дисплазия. Възможно е с цитонамазка II гр да има CIN I. За мен е необичайно дисплазия и I гр PAP.

# 352
Becky а тогава, какъв пап трябва да имаш при цин 3, аз бях с 2б  ooooh!

# 353
  • София
А пропуск на патолога ли е ,че няма написано какъв цин е? Резултата го гледаха двама АГ и казаха,че е само за обгаряне. Единствено поради факта, неправилно възстановената шийка от раждане ми препоръчват конизация. Thinking

# 354
Момичета и аз гледам, че пап се размина няколко идеи с биопсията - при мен от пап 3б-4 хистологията си показа карцином 1б - направо си прескочи и ин ситу и микроинвазивния.
(Между другото това ми е от абразиото, от външната лезия май не взеха. Та сега се зачудих, ако бях послушала първия лекар и бях направила само примкова на външната, дали нямаше да излезе ин ситу и да се успокоя, а рачето да си расте вътре? Или при конизацията все пак щяха да го хвнат и пак да се стигне до тук?)
Раничката я имам от 8г.,обаряна 3 пъти,първа биопсия. Не знам вече какво да мисля.
Не знам с тази първа група, но защо не направиш конизация и то скалпелна след като я мъчиш толкова време? Лазерната заради самата техника после често дава неясна хистология - заради горенето не се виждат хубаво граничните дали са чисти. Вярно е по-тежка, но поне ако ти излязат чисти граници си спокойна после.

Последна редакция: вт, 01 ное 2016, 12:05 от Анонимен

# 355
datura_inermis, съжалявам за лошия резултат Sad Каква бе терапията ти след това? Ако не е тайна, можеш ли да споделиш повече информация - твоите години, при кои специалисти си ходила...? Всяка допълнителна информация е полезна.

pav_ni, кондиломът е една от разновидностите на ЧПВ (те са много типове, има онкогенни - високорискови, и такива, които са нискорискови и причиняват други проблеми). Кондиломите са тип 6 и 11. Когато има ЧПВ в 99% се виждат и койлоцити на цитонамазката. Прави се типизация, за да се види кой тип. ЧПВ сам по себе си не значи рак, нито, че 100% ще доведе до такъв. Не е задължително винаги и всички типове да се лекуват (и под лечение разбирай витамини и противовирусни препарати), нито пък задължително се пристъпва към инвазивна и/ли оперативна процедура.

Раничка в съчетание с атипизъм обаче трябва да се третира. Как е въпрос, чийто отговор може да даде добър лекар. Ако не си сигурна в своя - потърси второ, дори трето мнение.

# 356
the doors , аз съм на 32, последната цитонамазка преди раждането (преди около 6 години) ми беше наред. Не бях правила оттогава до тази есен - въпросната 3б-4. Скоро ще влизам за радикална хистеректомия с махане на лимфни - всички са единодушни, то и като е стигнало до тук нямам вече много опции: мога примерно да настоявам само за лъчетерапия без операция,  но повече ме е страх от лъчето. ЧПВ не съм тествала, но смятам, че съм заразена преди около 10 години. Като приключа с изкормването, мисля да ида на УНГ да огледа и там по-подробно и евентуално да тествам.

# 357
Ох, колко си млада за такива радикални операции Sad А имала ли си някакви сигнали за проблем? Т.е. нещо, което да е подсказвало, че има проблем - кръвотечения извън цикъл, други течения, болки, контактно кървене...?
За съжаление 6 години са достатъчно време, за да се развие нещо и да прогресира Sad Затова и заглавието на темата е такова Sad Надявам се всичко да има възможно най-благоприятният изход за теб!  Praynig

# 358
  • София
pav_ni койлоцитната дисплазия е тежка дскплазия - Цин 3, наличието на койлоцити е белег за наличие на ЧПВ, аз имах раничка много време, не обгаряне , с 4 биопсии , накрая, преди 4 години бях със същият резултат, но цитонамазка 2б  Rolling Eyes

Сигурна ли си, според доктора е първото най - ниско стъпало  от 4 предракови състояния, което по - принцип се обгаря.Няма споменато Цин на резултата. Как се развиха нещата при теб?
Койлоцитна дисплазия НЕ Е ЦИН 3.Това е дисплазия,предизвикана от чпв.Щом няма цин не е толкова страшно,възможно е да минеш и само с обгаряне,но лекарят знае най-добре/аз също бях с такава,гориха ме и накрая се конизирах/ Peace

# 359

pav_ni, кондиломът е една от разновидностите на ЧПВ (те са много типове, има онкогенни - високорискови, и такива, които са нискорискови и причиняват други проблеми). Кондиломите са тип 6 и 11. Когато има ЧПВ в 99% се виждат и койлоцити на цитонамазката. Прави се типизация, за да се види кой тип. ЧПВ сам по себе си не значи рак, нито, че 100% ще доведе до такъв. Не е задължително винаги и всички типове да се лекуват (и под лечение разбирай витамини и противовирусни препарати), нито пък задължително се пристъпва към инвазивна и/ли оперативна процедура.

Раничка в съчетание с атипизъм обаче трябва да се третира. Как е въпрос, чийто отговор може да даде добър лекар. Ако не си сигурна в своя - потърси второ, дори трето мнение.

ако може пояснения, за да не се създава объркване.

pav_ni, ЧПВ (HPV) е вирусът. Разделят се на нискорискови, средно и восокорискови. Попадайки в организма, вирусът може да с времето да отшуми без поражение. С или без поражение, човекът е носител и заразява евентуални партньори при необезопасени контакти. При някои хора започват проявления, които се изразяват в изменения от различен вид. Счита се, че преходът от носителство до медицински проблем се определя от силата на имунитета, но също така зависи и от честотата на влизане на контакт с друг носител, което причинява нова външна атака от HPV вирус. Кондиломите са един такъв вид изменение. С други думи генитални брадавици, които могат да бъдат външни, вътрешни, както и в устата или ануса при хора, заразени при орална или анална любов. Причиняват се предимно от вирус тип 6 или 11, но могат да бъдат и от друг нискорисков тип на HPV. Поражението от нискорисков тип върху шийката на матката се нарича LSIL в случаите, когато не е вътрешен кондилом. Високорисковите имат онкогенен потенциал, но не са единствената причина за рак, има и не-HPV предизвикан. Койлоцитите са начална форма на промени без да поясняват дали причинителят е нискорисков или восокорисков вирус. Затова HPV типизацията помага при определянето на лечението в някои случаи.

При теб състоянието въпреки койлоцитна дисплазия, дали е CIN трябва да се определи от лекар.

Общи условия

Активация на акаунт