Отговори
# 390
Имала съм такъв тест със напълно отрицателни щамове и високо и ниско рискови  Hug

# 391
  • София
Супер! А дано!  Hug

# 392
Здравейте, дами, и от мен!
При мен нещата започнаха от края на 2015. След цитонамазка, колпоскопия и биопсия ми правиха ДТК, на променена тъкан в шийката. Пуснах и изследвания за HPV в Геника и всичко беше отрицателно. Три месеца след това пак имаше атипизъм от колпоскопията. Цитонамазката ми беше PAP2, но от биопсията излезе сквамозен папилом. Как се оказа папилом, като 3 месеца преди това няма нищо, не се разбра. Била засегната много голяма част от шийката и ме насочи за конизация.
На 10 октомври ми направиха конизация и абразио. Според биопсията от там се оказа ендометриален полип. Как един и същ материал от двете биопсии има различни резултати?! Конизацията ми направиха под пълна упойка и като се събудих ужасно ме болеше. Следващите дни нещата бяха нормални. Седмица след това при мен започна кървене, което следващите дни се увеличи. Лекарят, каза, че било нормално. Две седмици след операцията ми изпадна парче от нещо, което след прегледа се оказа, че е част от тампонадата, която не са извадили и е стояла вътре 2 седмици Shocked Притесних се ужасно! Предписа ми Дицинон.
Ходих за второ мнение. Каза ми, че кървенето сигурно е на хормонална основа. Сега ще изследвам хормоните. Момичета, нормално ли е месец след конизацията кървене още да има? Други ден пак съм на лекар. Вече не знам кое е нормално и кое не  Sad Освен това конизацията ми е LEEP, или поне така трябва да е. Но вторият лекар каза, че имам конци  Thinking Нормално ли е? Или просто са решили да правят каквото решат, докато съм под упойка
Толкова странности на едно място  Crazy Не искам и да си представям какво е на душата ти в момента, аз сигурно бих се побъркала  ooooh! Моят съвет е да намериш адекватен лекар, който да разгледа всичките ти документи и изследвания и да прецени възможно най-правилно какво следва. Къде си била до момента, кои са лекарите, които си посетила? В списъка на първа страница има много добри специалисти, които са проверени с течение на времето. Тук се споменават и специалистите в Надежда, както и на други места - в зависимост къде се намираш. Ако не си в София, обмисли едно кратко пътуване - няма цена за здравето и спокойствието ни  Peace

Дадос, спри през мнение - две да споменаваш резултатите си - иди на лекар! Момичетата тук споделиха каквото знаеха, но никой не е медицинско лице, което да даде прецизно мнение.

# 393
  • София
Правила съм 2 пъти ЧПВ типизация. И двата пъти имах отрицателен резултат за всички изследвани щамове.
И въпреки това имах ЦИН2.

# 394
Момичета, има ли някой пускал HPV тест, на който нито един от щамовете да не е бил положителен?

През годините на профилактика всички са ми били такива. Последната година излезе един, в унисон с променената цитонамазка.

Тук абсолютно никой ли не е пробвал LuViva? Сериозно се замислям, но нещо ми се струва малко несериозно.

# 395
Профилактичните ми прегледи бяха в МЦ "Фемина" при Икономова. Но тя не извършва операции.
Самата конизация ми правиха в МБАЛ "Сердика" при д-р Гергов. Препоръчан ми беше от негови колеги. Той е от екипа на Попова (от първата страница), която, мисля, не работи вече (четох някъде, че е починала края на октомври).
След проблемите и усложненията ходих за още едно мнение при Динко Георгиев, който ме насочи за изследване на хормоните. Доколкото разучих и той е някакво светило в областта.
Колкото до кървенето... НЕ, не е от цикъла. Когато звъннах на Гергов и той така предположи. При прегледа каза, че е кърви от операцията, вероятно се е възпалила от забравената тампонада. От вчера кървенето ми поспира, вече е само зацапване. Утре след прегледа ще видя какво ще ми кажат.

# 396
док. се опита да ме успокои че всичко това е нормално, имайки предвид че на 12 09 - съм била 21 ден от МЦ и съм всъщност преди идването на следващия и всъщност тази повече лигавица е нормална, за клетките евентуално всичко това има нещо общо с лазерна вапоризация на цин3 преди, 4 години, която ми се наложи, за групата която и днес си погледна листа си е 3а нищо не каза, но не било притеснително, , но все пак исках да видя и други мнения ако някой се е сблъсквал с такъв резултат  Rolling Eyes

# 397
Момичета, има ли някой пускал HPV тест, на който нито един от щамовете да не е бил положителен?

През годините на профилактика всички са ми били такива. Последната година излезе един, в унисон с променената цитонамазка.

Тук абсолютно никой ли не е пробвал LuViva? Сериозно се замислям, но нещо ми се струва малко несериозно.

Аз мисля да направя това изследване, струва 170 лв и се прави в болница Надежда от доктор Атанасова. Това, което ме притеснява, че това е докторката според която 2Б няма нищо притеснително и не знам дали ще иска да  извърши изследвнаето. Затова първо ще изчакам прегледа ми в събота при Дянкова за второ мнение.

# 398
m_marinova_85,
според мен не би трябвало да ти откаже изследване. И то при положение, че си го плащаш, не се възползваш от Здравна каса или нещо такова. Но незнам, все пак различни доктори Simple Smile Въпреки, че при 2б незнам дали има за какво да се притесняваш. Правили ли са ти колпоскопия?
Виж второ мнение, наистина, не се стресирай от един резултат

# 399
m_marinova_85,
според мен не би трябвало да ти откаже изследване. И то при положение, че си го плащаш, не се възползваш от Здравна каса или нещо такова. Но незнам, все пак различни доктори Simple Smile Въпреки, че при 2б незнам дали има за какво да се притесняваш. Правили ли са ти колпоскопия?

Magika_ka, да, д-р Атанасова ми направи и колпоскопия, която е без атипизъм, но резултата от цитонамазката е:
II B - нискостепенна плоскоепителна лезия (LSIL) съдържаща HPV (лека дисплазия) CIN 1.
Порцио - койлоцити без атипизъм. СС - муцинозни, повърхностни сквамозни, зрели метапластични и паракератотични клетки. За проследяване! Следваща намазка - 6 м.

Докторката само ми обясни, че за сега всичко е наред, но имало клетки, които за сега не могат да се определят какво си и след 6м отново цито...а аз не мога да чакам 6 м, дори не ми каза да си направя тест за HPV.

# 400
m_marinova_85,

Magika_ka, да, д-р Атанасова ми направи и колпоскопия, която е без атипизъм, но резултата от цитонамазката е:
II B - нискостепенна плоскоепителна лезия (LSIL) съдържаща HPV (лека дисплазия) CIN 1.
Порцио - койлоцити без атипизъм. СС - муцинозни, повърхностни сквамозни, зрели метапластични и паракератотични клетки. За проследяване! Следваща намазка - 6 м.

Докторката само ми обясни, че за сега всичко е наред, но имало клетки, които за сега не могат да се определят какво си и след 6м отново цито...а аз не мога да чакам 6 м, дори не ми каза да си направя тест за HPV.
m_marinova_85,аз също съм 2Б група,но от канала,с наличие на променени клетки от ЧПВ,с неясна степен.Препоръката е нова цитонамазка след 6 месеца.Това се случва в Щерев.В събота ходих при доц.Дянкова,гледа ме на колпоскоп и ми предписа лечение.След месец ме вика да си пусна течна цитонамазка и да се прецени тогава.

# 401
m_marinova_85 и  laurala, наистина на този етап няма кой знае какво да се предприеме. Нали не искате да ви пратят на конизация, след като за такава манипулация все още на база изследванията ви няма нужда? Това, което можете да направите за себе си е да засилите имунитета си, за да помогнете на тялото само да се пребори. Правилно лекарите са ви назначили нови изследвания след 6 месеца -тогава, ако има задълбочаване на проблемите, ще се пристъпи и към евентуалното им решаване.
Приемайте фреш от лимон, портокал и грейпфрут - всеки ден, масло от Крил или омега 3, сироп от черен бъз, или други имуностимуланти.
Скрит текст:
При полови контакти ползвайте презерватив, така ще се повиши и хигиената там вътре

# 402
m_marinova_85,

Аз отдавна не съм влизала тук, но мога да ти кажа като човек обикалял 8 месеца по лекари, за да разбере какво не ми е наред гинекологично, че 2Б група и този резултат въобще не означава, че всичко е наред.
Койлоцити и метапластични клетки, дисплазия, Цин 1 - всичко това означава, че има промяна в клетките и се налага някаква интервенция, колкото и щадяща и лека да е тя.
Аз не мога да си обясня мнението, че 2Б група нищо не означавало. Относно теста за HPV - не виждам защо да си даваш парите, това нищо няма да промени нито в резултата, нито в лечението ти. За мен лично това е само за скубане на пари.

Моята история накратко е излизане на 3 група на профилактичен преглед при цитото. Обяснение, че това най-вероятно е някакво възпаление. Лекуване с някакви свещички и след това ново цито, което показваше 2-ра група. Аз обаче не бях спокойна и месец по-късно направих ново. Там излезе 2Б група и тогава вече сериозно започнах да търся онкогинеколози. Гледаха ме на колпоскоп и там се видя малък бял участък. Взе ми се прицелна биопсия и пак ми се обясняваше, че било хронично възпаление; нищо нямало.
Само, че цитото продължаваше да излиза кофти, а този прослувут HPV тест беше отрицателен при мен.
Накрая вече не издържах и отидох в онкологията със стъкълцата от биопсията да ги види един от най-добрите лекари, за което удоволствие преди 4 години платих 60 лв., но не съжалявам. Докторът видя, че имам Цин 1-2 замаскирано под хронично възпаление.
И така се стигна до конизацията ми, щадяща. Всичко мина нормално и съм ок. Няма нищо страшно, стига да се открие навреме. Сега ходя на всеки 6 месеца при д-р Ганчева и съм адски доволна. Стигнах до 1-ва група на цитонамазката, което не ми се беше случвало от преди бремеността ми.
Така, че горе главата. И задължително се консултирай с поне още един лекар, онкогинеколог.
Всичко ще е наред. Успех от мен  bouquet

# 403
При II и IIIA група има смисъл от HPV изследване за тези, които искат да избегнат конизация. Ако е LSIL, а не HSIL, има шанс с кориолус или нещо друго да се направи ремисия и да се мине без конизация. Казвам го за всички нераждали момичета, които не искат им орязват шийката, ако има друг вариант.

# 404
Сега ми е интересно защо всички генеколози са ми казвали че при 2 ПАП всичко е наред и най- много да ми изпишат вагинални глобули, според тях почти всички раждали жени били 2 ПАП,  което било нормално. Искам да питам щом при биопсията не се отчита наличието на HPV трябва ли да правя отделно изследване за да се проверя?

Общи условия

Активация на акаунт