Отговори
# 450
Здравейте!Как стои въпроса с процедурата LLETZ /бримкова електрохирургична ексцизия /.
Лекарят ми твърди,че след нея няма проблем за забременяване и износване на плода.
Вие на какво мнение сте?
Действително няма проблем. Ако шийката е много скъсена, може да се направи серклаж и пак да се износи плода.

# 451
Здравейте!Как стои въпроса с процедурата LLETZ /бримкова електрохирургична ексцизия /.
Лекарят ми твърди,че след нея няма проблем за забременяване и износване на плода.
Вие на какво мнение сте?
Действително няма проблем. Ако шийката е много скъсена, може да се направи серклаж и пак да се износи плода.

Каза ми,че цялоста на шийката на матката не е променена, че всичко е зараснало и че все едно не съм правила операцията и да съм забравила нея.
Но аз пак се притеснявам.

# 452
Габи, при течно базиранете е по-лесно да се определи причинителя на проблемния резултат -гъбички, ЧПВ, или нещо друго. Изследванията са противоречиви относно това дали откриват по-добре изменения от другите цитонамазки - някои дават към 70% за течни и 50% за обикновени, при други е почти еднакъв %. ПАП 1 ще покаже ако всичко ти е наред, не си имала последните месеци лекувана или нелекувана инфекция, цитото е взето в подходящия ден от цикъла. Инцидентен ПАП 2 не е проблем, защото може да се дължи на много неща, затова повечето лекари избират само да го проследят след 3-6 месеца.

# 453
Габи, при течно базиранете е по-лесно да се определи причинителя на проблемния резултат -гъбички, ЧПВ, или нещо друго. Изследванията са противоречиви относно това дали откриват по-добре изменения от другите цитонамазки - някои дават към 70% за течни и 50% за обикновени, при други е почти еднакъв %. ПАП 1 ще покаже ако всичко ти е наред, не си имала последните месеци лекувана или нелекувана инфекция, цитото е взето в подходящия ден от цикъла. Инцидентен ПАП 2 не е проблем, защото може да се дължи на много неща, затова повечето лекари избират само да го проследят след 3-6 месеца.
Тоест ако при течно базирана 2В пише ЧПВ като причинител, няма вероятност измененията да са от гъбички?

# 454
Тоест ако при течно базирана 2В пише ЧПВ като причинител, няма вероятност измененията да са от гъбички?
Какво точно са написали? На моята обикновена бяха изписали половин страница какви точно клетки се виждат, при течната им е още по-лесно да гледат. Някои клетъчни изменения обикновено са характерни за ЧПВ, но пак не е 100% сигурно и май трябва допълнително да тестват за вируса (който точно в момента може да не е активен,т.е. наличен).

# 455
Аз съм с лазерна деструкция на Цин3, тогава цитонамазката ми беше 2 б , сега изведнъж се оказах клоняща към 3а група и все пак лазерна процедура може ли отново да се получи проблем  newsm78

# 456
  • Pomorie
Уфф като чета какво пишете ме втриса,  защо така пак конизации,  махане на матки,  егати работата. Аз 2014 бях 2Б и тогава лекарката ми каза "всичко е наред"  та след една година 3А. Явно още тогава е имало индикации за проблем. Моля се само да не ми се налага повече операции  Praynig

# 457
Имало ли е някой с цитонамазка 2С да сподели мнение?

# 458
Винаги съм била 1-2 група, най много 2б обаче 3а  не съм била никога и това ме плаши ooooh!

# 459
  • София
Имало ли е някой с цитонамазка 2С да сподели мнение?

2С не съм имала, имах 3А, което от биопсията се оказа ЦИН2, потвърдено бе и от хистологията. А на колпоскопа нямаше атипизъм. Докторът се довери на патолога, гледал цитонамазката, и направи биопсията.

# 460
При мен на колпоскопа има изменения, но биопсията се оказа нормална. Незнам вече какво да мисля?

# 461
  • Pomorie
Аз пък никога не съм била 1ва група,  все 2ра  Thinking.  Уж била нормална...да, да,  ама не съвсем.

# 462
Аз съм била група 2 с - миналата година юни месец! Док каза, че е добре. Май месец тази година резултат е 2 в и след генетичен тест се оказа , че имам от високо рисковото HPV, за това миналата седмица (6мес.  по късно) отново съм група 2 в,  с HPV,  но тъй като колпоскопа отново е добър, ми казаха следващия преглед да е след 1г. Преглеждам се при д-р Димитров в болница Щерев. При мен това HPV се появи след раждането.

# 463
Аз също мисля да се ориентирам към доктор Димитров от Щерев моля изкажете отзиви. Как става записването,колко по рано и колко лева излиза колпоскопа и цитонамазката там?

# 464
  • София
Аз също мисля да се ориентирам към доктор Димитров от Щерев моля изкажете отзиви. Как става записването,колко по рано и колко лева излиза колпоскопа и цитонамазката там?

Няколко сме доволните от него в темата. Записването става по телефона или онлайн на сайта, където има и цени.

Общи условия

Активация на акаунт