Отговори
# 585
  • София
Карагьозов. Още като ми я взимаха ми се извиниха, че ще се забавят, но вече втори път звъня и не е готова.  Tired Поне hpv е отрицателен.
П.п. не било цял месец, сега.приверих,  на 2ри съм била на преглед.

# 586
В болниците, в които има онко - отделение се бавят много. В Надежда също се чака две седмици.

# 587
В Надежда понякога се чака и три седмици

# 588
Ако някой бърза - в Щерев става за една.

# 589
Моят преглед наближава, съответно и шубето нараства... в четвъртък ми е часът, дано няма нужда от нови процедури  ooooh! Praynig Лошото е, че моя док не иска да прави преглед + цитонамазка + колпоскоп на едно посещение (коментирали сме и преди) и ще се наложи за колпоскоп да ходя и следващата седмица. Важното е обаче всичко да е наред, разбира се, пък ще ходя колкото пъти трябва...
Между другото аз ходя във Вита - резултатите обикновено стават за няколко дни. Последният път като бях (лятото) станаха за 2 дни. За цял месец сигурно да съм се побъркала  ooooh! Crazy

# 590
  • Варна
Моят преглед наближава, съответно и шубето нараства... в четвъртък ми е часът, дано няма нужда от нови процедури  ooooh! Praynig Лошото е, че моя док не иска да прави преглед + цитонамазка + колпоскоп на едно посещение (коментирали сме и преди) и ще се наложи за колпоскоп да ходя и следващата седмица. Важното е обаче всичко да е наред, разбира се, пък ще ходя колкото пъти трябва...
Между другото аз ходя във Вита - резултатите обикновено стават за няколко дни. Последният път като бях (лятото) станаха за 2 дни. За цял месец сигурно да съм се побъркала  ooooh! Crazy
Може да си казвала, но защо не иска твоя док да прави трите процедури на едно посещение ?  newsm78

# 591
Моята цито от септември излезе за 1 седмица  Hug

# 592
Може да си казвала, но защо не иска твоя док да прави трите процедури на едно посещение ?  newsm78
Според нея след като е взела материал за цито, с четчицата (или там както се нарича) е пипала и дори леко, минимално наранила повърхността. Което може да не даде адекватна реакция при мазането после с оцетната киселина и луголовия разтвор за колпоскопа.
Знам, че много от момичетата тук правят всичко на куп, но моята не иска... и така.

# 593
  • Варна
Според нея след като е взела материал за цито, с четчицата (или там както се нарича) е пипала и дори леко, минимално наранила повърхността. Което може да не даде адекватна реакция при мазането после с оцетната киселина и луголовия разтвор за колпоскопа.
Знам, че много от момичетата тук правят всичко на куп, но моята не иска... и така.

Има логика ... , но наистина е неприятно да ходиш 2 пъти.

# 594
Да, има логика. И на мен не ми се нрави да ходя два, пъти...
За другата седмица мисля да запиша час за преглед, че не усетих кога се изтъркулиха 7 месеца от последната цитонамазка и ми е едно свито на душичката дали всичко ще е наред, предвид факта, че стана 1 година от конизацията ми по повод ка ин ситу.

# 595
Има логика на мен при вземане на цитонамазката имаше леко кървене  което си е нараняване

# 596
И къде е логиката?  Прави се пъ рво колпоскопа, после - цитонамазката, после - преглед с ръка и т.нат.... Снощи в 17:00 часа го преживях, а днес след 12:00 бяха готови резултатите от цитото. Лабораторията е в онкото, но прегледа беше в частен кабинет. Всичко е въпрос на организация! Убедих се.

# 597
  • Бургас
И къде е логиката?  Прави се пъ рво колпоскопа, после - цитонамазката, после - преглед с ръка и т.нат....

Toчно.
Първо се гледа с колпоскоп, после се вземат съответните проби, после евентуално и вагинален ехограф.
Ходя 2 пъти годишно на профилактични прегледи, никога не са ме разкарвали веднъж за цитонамазка, втори път за колпоскоп или обратното.

# 598
аз си мисля, че намаже ли се веднъж с разтворите, не може да се взима проба за цитонамазка. то може, ама не е адекватна. или аз нещо съм в заблуда?...

на мен в Токуда никога не са ми бавили резултатите, мисля, че е нещо временно.

# 599
  • Бургас
Случи ми се преди време да си направя цитонамазка през интервал от 3 мес, първия път беше след преглед с колпоскоп, втория път беше само цитонамазка. Нямаше разлика в резултатите  Peace

Общи условия

Активация на акаунт