Отговори
# 600
това не значи, че са ти взимали цитонамазката след като са ти мазали шийката на матката с оцетна киселина.

# 601
Ганчева май взима първо намазка и после колпоскоп.
А в Токуда как усоявате да си запишете час? За Карагьозов винаги ми казват след повече от 6месеца. Дотогава кой знае цикълът на кой ден ще е.

# 602
при мен поглеждат с колпоскоп за видими без контраст участъци, взимат цитонамазка и после мажат с каквото там мажа (никога не се задълбочих какво е) и пак гледат. Май всички така правят, ако си спомням правилно....

# 603
  • София
Ганчева май взима първо намазка и после колпоскоп.
А в Токуда как усоявате да си запишете час? За Карагьозов винаги ми казват след повече от 6месеца. Дотогава кой знае цикълът на кой ден ще е.
Ако ти се падне цикъла ще ти изместят часа, няма проблем.

# 604
  • Варна
Здравейте, мили момичета!
След профилактичен преглед резултат от цитонамазка 3А гр.Преди година бях 2гр.Направо онемях и спрях да мисля и чувам какво ми говори лекарката.
Това пише за изследването:
Обща категоризация
ASC-H
Описателна диагноза:
Р- плосък епител
Клетки с увеличени ядра
Лактобацили  ++
Възпалителни клетки
Слуз
С- Плоскоепителни клетки и клетки от жлезист епител с реактивни промени
Метапластични клетки

Ще съм благодарна някой да ми разясни повече.
Стана дълго, за което се извинявам! Сега ще ходя на работа, но незнам как ще работя изобщо.
Отивам и при друг лекар в петък.
Забравих да добавя, че са ми изписани Сумамед,полижинакс и микомакс.И след месец нова цитонамазка.

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 13:23 от Сисони Д.

# 605
  • София
Сисони Д., според мен става дума за възпаление, за което е предписано лечение.
Дишай спокойно. Сигурна съм, че следващата цитонамазка ще е по-добра.

# 606
Здравейте, момичета, и по- специално тези от Варна Simple Smile моя приятелка се е ошашкала от 3А и и препоръчах Корновски , като име , но тя ме конктрира с въпроса дали не е прекалено стар?
 Някой с информация по въпроса , може и на лични  newsm78
П.С. Или някой поне читав с колпоскоп Варна или ДОбрич

# 607
  • Wolwedans
Здравейте, момичета, и по- специално тези от Варна Simple Smile моя приятелка се е ошашкала от 3А и и препоръчах Корновски , като име , но тя ме конктрира с въпроса дали не е прекалено стар?
 Някой с информация по въпроса , може и на лични  newsm78
П.С. Или някой поне читав с колпоскоп Варна или ДОбрич
Simple Smile Има няма 48-49 г. Simple Smile
Има нов видео колпоскоп в новия си частен кабинет, но аз лично имам резерви около диагнозите му през последните 1-2 години...

# 608
  • Варна
Аз нямам никакви резерви за Корновски, нито за  младия , нито за стария - препоръчвам с две ръцe.

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 19:55 от Хексе

# 609
45 годишен е Явор!Препоръчвам го с две ръце!

# 610
Здравейте отново, на скоро писах, че чакам резултати от биопсия. Днес си ги разбрах и цъфнах с CIN  II - III като клетките са си към ca in situ. Sad Шок и паника естествено. Предстои конизация след като ми дойде и свърши цикълът. Само не разбрах с какъв метод ще е изрязването. Доктора не спомена, аз забравих да попитам в ошашкването си. Бихте ли ме посъветвали за упойката. Шубе си ме е от пълната, спиналната пък май не е добър избор при положение, че операцията ще трае няколко минути?

# 611
  • София
Пълната упойка за такива кратки процедури е венозна и хич не е тежка. Не се тревожете!

# 612
Съжалявам за лошия резултат, Maria Sia, но важното е, че мерки ще се вземат скоро и няма да стане нищо по-лошо  Peace
На мен ми отложиха часа за другата седмица  Crazy ooooh!

# 613
  • София
Maria Sia мисля, че ако конизацията е скалпелна е задължително да е с пълна упойка. Аз също бях с CIN II-III и ми правиха leep, с пълна упойка. Процедурата беше около 20мин, и се събудих веднага след това. Единственото следствие от упойката беше, че бях сънлива. Няма нищо страшно, по-страшно ще е ако си в съзнание според мен. Въпреки, че аз бях изключително спокойна преди това, когато ме сложиха в операционната сърцето ми биеше все едно ще изскочи. Не се притеснявай, всичко ще мине докато се усетиш. Задавай всички въпроси които те вълнуват на лекаря си, това му е работата. Стискам палци!  bouquet

# 614
Благодаря ви, настина е хубаво, че ви има. Всъщност притеснението ми от пълната упойка е това, че имам паническо разстройство (отдавна си е и понякога си имам включвания в ефир), а то все пак има отношение към нервната система, на която влияе и самата упойка. Макар, че съм страхливка, предпочитам операцията да е без упойка. Но май няма как. Simple Smile

Boadicea, а твоята операция кога беше и как се чувстваш след нея?

Общи условия

Активация на акаунт