Отговори
# 615
  • София
На моя близка правиха скалпелна конизация със спинална упойка, така че имаш и тази опция.
Успех

# 616
  • София
Maria Sia моята конизация беше през Март. Нямах никакъв дискомфорт или болки - преди и след процедурата. Буквално не усетих кога се случи всичко, тъй като я направихме възможно най-скоро след резултата от биопсията. Взех си 3 дни болничен които ми дойдоха в повече. След това един месец има всякакви странни течения, и трябва да се пазиш от физическа активност, басейни, сексуални контакти и тампони.
На третия месец след конизацията имах контрола, и на колпоскопа отново се видяха изменения около раната. Това беше най-тежкия удар за мен, изобщо не допусках че е възможно. В началото ми беше много тежко, но се взех в ръце, промених тотално храненето си и стимулирах имунитета. Минаха 6 месеца в които сърцето ми беше свито от притеснение. Преди няколко дни на втората контрола 9 месеца след операцията колпоскопа беше чист.  Поревах си от щастие пред кабинета.  Laughing  Сега чакам резултат от цитонамазка  и се надявам да мина в редиците на здравите жени и да се следя всяка година.
Няма нищо страшно, важното е че си открила проблема навреме и действаш!

# 617
Благодаря отново за подкрепата!  Hug bouquet

# 618
  • София

Boadicea, може ли да споделиш как се храниш и засилваш имунитета, благодаря ти.

# 619
Мимичета, след операциите не ви ли изписват имуностимуланти с цел ограничаването на риска от рецидив??

# 620
На мен ми изписаха масло от Крил и си самоназначих сладко от черен бъз, както и всяка сутрин фреш от лимон,портокал и грейпфрут.

# 621
не пихте ли изопринозин или кориолус?

# 622
не пихте ли изопринозин или кориолус?
След конизацията никой нищо не ми предписа,  дори и на 3-месец след контролата. Питах-разпитвах-отговаряха ми, че фармац.препарати са със спорен ефект и като цяло здравословен живот... 
Преди конизацята пих кориолус и изопринизин-сама си назначих след четене в нета.   След 3-тия месец също сама си назначих биозин - 2 опаковки изпих.  Иначе аз си спортувам, общо взето храня се здравословно, фрешове и т.н   Днес  реших да запазя час за  Илия Карагьозов - за 01.09.2017 имаше най-ранна дата......  но май няма да го дочакам.   Мисля  да запиша час за Димитров от Клиника Щерев.

# 623
  • София
becky bloomwood Според моя лекар ( д-р Димитров, от Щерев ) е излишно да се пият имуностимуланти и не ми предписа нищо, освен антибиотик и пробиотик след операцията. По-постоянна би била промяната в начина на живот т.е повече движение, здравословно хранене, задължително спиране на цигарите. Няма да коментирам прав или не,все пак имуностимулантите не са доказано лекарство за HPV.Аз обаче не исках да оставя нещата на произвола.
 Соренда Това което аз си самопредписах след като буквално изчетох интернета, на български и английски и малко на руски са следните неща ( да се отбележи не ми е предписано от лекар,и аз не съм лекар) :
Омега 3 с витамин Е - 2000мг
Кориолус - поддържаща доза 3 таблетки
Фолиева Киселина - 800мг
Монолаурин - 1100 мг (екстракт от кокос, в САЩ и Русия се предписва на пациентки с HPV и всякакви други вируси)
Мултивитамин
+ няколко природни помощника - пчелен прашец, зелен чай, куркума, джинджифил, много плодове и още повече зеленчуци.
Относно здравословното хранене, темата е много дълга и обширна. Книга която на мен лично ми беше полезна и интересна и ми даде много идеи в началото е на Надя Петрова - Истината за храната и здравето. От там се вдъхнових и да се поинтересувам от алкално-киселинния баланс на организма, има доста да се чете в интернет, стига да имате желание.

# 624
Когато се разбра че съм тип 16, ЧПВ ми бяха изписали кориолус с цел организма сам чрез засилване на имунитета да се справи с вируса, след лазерна деструкция на цин 3 преди 4 години , пих 3 месеца изопринозин  ooooh!

# 625
Boadicea, а дали се слага катетър за конизацията? Чудно ми е също защо лекарят каза, че ще трае около 5 мин, а на повечето места дами преминали през това пишат, че е поне 20-тина?

# 626
  • София
При мен не е имало катетър. Просто ми казаха в деня на операцията да не ям и да не пия нищо. На предния ден док ми беше предписал някакво разхлабително сиропче и леко успокоително.
Моята операция беше 20 мин, от извеждането от болничната стая, до момента в който ме върнаха в нея. Нямам спомен какво точно се е случвало през това време, все пак съм била упоена през по-голямата част. Самата интервенция може и да е била 5 минути. 
Преди операцията би трябвало да имаш консултация, с лекуващия лекар, анестезеолог и т.н където да зададеш всичките си въпроси Wink Питай и за хоспитализация тъй като навсякъде е различно. Мен ме изписаха няколко часа след операцията.

# 627
Искам да благодаря за призива на neli_cute и на всички който се опитаха да помогнат bouquet

Последна редакция: сб, 03 дек 2016, 21:47 от Анонимен

# 628
нов ЧПВ-тест (за разкош, че този док не вярва на Геника). !

Къде другаде може да се направи такъв тест? Аз ходих на гинеколог в Надежда и те работят с Геника. Фактор 16 ми е положителен, другите - отрицателни. Но и от друго място чух да не вярвам много на Геника и Надежда и повторния тест мисля да е другаде.

# 629
Една потребителка не вярва на Геника, в Цибалаб й били по-верни.

Да, ама аз като знам как транспортират пробите на изследванията на Цибалаб от другите градове, си представям и какъв е професионализма им в самото изследване. Всеки път като гледам гледката и ми става жал за хората, които ще получат тези резултати......

Иначе тест има в Токуда, Цибалаб (по-нискокачествен и по-скъп от Геника) и тези, с които работят Digene - предимно единични частни кабинети на лекари, Токуда и Надежда май вече не работят с Digene.

Общи условия

Активация на акаунт