Отговори
# 270
Зацапвания 2-3 дена след края на нормалано менструално кървене са нищо сериозно най вероятно до изчистване, аз също имам , ръждиво така цялата менструация е 7-8 дена, забелязала съм че понякога през МЦ имам розово жълтеникаво  зацапване, понякога воднисто със сиво синкав оттенък  ooooh!

# 271
Ако не беше предисторията ми с конизацията сигурно нямаше да се шашкам толкова, а освен това и хормоналните хапчета не ми помагат. Май си вървя към абразиото. Според моята лекарка максимума на цикъла е 7 дни, при мен става двойно.

Последна редакция: чт, 27 окт 2016, 10:18 от olive19

# 272
Прочетох за полипи и миома, обаче не споменаваш да си правила хормонални изследвания,не е ли добре да го обсъдиш с лекаря си и да не мислиш за абразиона момента, може и хормоните да казват нещо  Peace

# 273
Нищо не са ми споменавали за миома, полипи и т.нн., уж нищо не се открива на ехограф. А нямам против да ми изследват хормони, но лекарката ми не ми го предлага, никой от трите гинеколога не ми го предложи. Едната каза, ако проблемът е хормонален, ще регулира от дуфастон, но при мен не се получава.

# 274
Другата седмица ми предстои профилактичен преглед ( трябва да правя на 6 мес,  заради положителен генетичен резултат от високо рисково HPV ),  дали това, че съм пила АБ бисептол,  този месец има значение за резултатите от цитонамазката?

# 275
Здравейте отново,
днес ми отложика вземането на биопсия за след цикъл, а междувременно докторът ми изписа Полижинакс глобули и Тинидазол - еднократен прием на четири таблетки.
Това, което ме притеснява е този Тинидазол и страничните му ефекти.
От към бактерии изследванията, които направих са ми чисти. Имам, обаче неизменното течение (около овулация даже става като кафеникаво желе - извинявам се за детайлите), както и някаква странна, тъпа болка, която ту изчезва, ту пулсира от около две седмици. И все пак не знам дали да го изпия. Дали някоя от вас е приемала Тинидазол и как се е чувствала от него?
 Embarassed

Последна редакция: чт, 27 окт 2016, 12:45 от Maria Sia

# 276
  • София
Maria Sia, пила съм Фасижин за бактериална вагиноза, мисля че е същото. Не съм имала абсолютно никакви странични ефекти, не му се притеснявай.
И при мен често цикълът започва със зацапване или пък ми се влачи по 7-8 дни, като последните е пак само зацапване, но при мен са доказани хормонални проблеми - нисък прогестерон  и го отдавам на това. Преди като пиех ПЗ определно нямах такива зацапвания и всичко беше като по часовник. Обаче вече на тези годинки много не ми се ще да пия ПЗ, че уж е препоръчително да се пият до към 35, въпреки че знам ли  newsm78, в моя случай може би пък е по-добре да ги пия, лекарят ми е казал както си реша, да ги пия, ако по-добре се чувствам с тях.

# 277
Maria Sia, аз съм го пила, гаден си е като останалите АБ, но поне го гълташ 1-2 пъти и приключваш, а не гледаш две седмици часовника. Вземи си пробиотик и пий максималното, което пише - примерно не 1 , а 3Х1, пий си го до биопсията, а и след нея, защото вероятно и тогава ще ти дадат профилактично АБ за няколко дни. Болката странната и течението са си при мен от цитонамазката насам, вече 3 месеца, като след абразиото е по-кофти болката - аз си ходя с нормални превръзки постоянно, защото ежедневните не са ми достатъчни.

# 278
Здравейте, момичета! След цитонамазка 3а, колпоскопия и биопсия при мен се налага конизация  Sad Исках да ви попитам минавали ли сте през такава с лазер (казват, че е по-щадяща) и можете ли да ми опишете самата процедура? Разбирам, че се прави с местна упойка, тя как се слага и каква част от тялото става безчувствена? Знам, че повечето от вас се притесняват повече за самите резултати след това, аз също, но съм и голяма пъзла и не мога да спра да мисля за операцията  Sad

# 279
Здравейте, момичета! След цитонамазка 3а, колпоскопия и биопсия при мен се налага конизация  Sad Исках да ви попитам минавали ли сте през такава с лазер (казват, че е по-щадяща) и можете ли да ми опишете самата процедура? Разбирам, че се прави с местна упойка, тя как се слага и каква част от тялото става безчувствена? Знам, че повечето от вас се притесняват повече за самите резултати след това, аз също, но съм и голяма пъзла и не мога да спра да мисля за операцията  Sad
Винаги може да искаш пълна упойка - хем стресът е по-малък, хем после е купон докато излизаш.

# 280
  • София
Dara_30, на мен не са ми правили конизация, но биопсия + цервикално абразио ми правиха с местна упойка и за нея мога да ти кажа как беше при мен. Упойката беше 2 инжекции лидокаин, които се поставят в шийката на матката. Освен самата шийка, не мисля че някоя друга част от тялото става безчувствена. Поставянето на самите инжекции е малко неприятно, но търпи се, не е болка за умиране.

# 281
Докторката ми каза, че ще трае 15-20 минути и не съм сигурна, че си заслужава пълната упойка, все пак и тя крие своите рискове. Въпросът ми по-скоро е дали някой е минал през такава операция с лазар и може да ми разкаже за самата процедура. Когато знам какво ми предстои винаги съм по-спокойна  Wink

Винаги може да искаш пълна упойка - хем стресът е по-малък, хем после е купон докато излизаш.

# 282
  • София
За конизацията най-добре разпитай в болницата където ще ти я правят. При мен беше с пълна упойка. До колкото съм запозната на повечето места е така. Манипулацията отнема около 15-20 минути. Абсолютно нищо не разбрах и не усетих. Нямах никакъв дискомфорт след това. 15 минути след като ме пусна упойката се чувствах толкова нормално, че без да питам станах да се разхождам из стаята и сестрата ми се скара  Laughing Изписаха ме в същият ден. Взех си 3 дни болничен които едва изтърпях. Не съм имала кървене, нито болки.  Докато усетиш всичко е минало. Няма абсолютно нищо страшно.   Peace

# 283
Другите момичета ще ти обяснят, аз бях с абразио - също кратка манипулация. Казваш, че си пъзла като мен и затова ти препоръчнам пълна, въпреки риска си заслужава. В момента като се сетя за процедурата, се сещам колко забавно ми беше после - бях с една друга млада дама и първо тя ми изслушваше глупостите,  добре, че ме поотпусна, докато приключи нейната,за да може и тя да вземе думата Laughing Ако бях будна докато ме ровят, щеше да ми бъде изцяло травмиращо преживяване.

# 284
Мен на четвъртата биопсия ми предложи упойка  Shocked
Правила съм четири дори преди време акушерката на мойта Аг ми държа ръката и то на два пъти  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт