Отговори
# 405
Здравейте, все още чакам за биопсия заради видяни на колпоскоп нетипични клетки миналия месец.
Притеснява ме обаче и още нещо, вече втори цикъл забелязвам съсиреци. Не са кой знае колко големи, но са тъмни. Дали е възможно тези неща да са свързани. Единствено преди изследването и преди сегашния цикъл ми назначиха 6 дни Полижинакс.

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 10:37 от Maria Sia

# 406
Съсиреците по време на цикъл са нещо нормално, и нищо притеснително, - ще знаеш че това е част от лигавицата на матката,която се олющва ежемесечно в случай ,че не е настъпила бременност.
Няма връзка между видяното и съсиреците  Hug

# 407
Сега ми е интересно защо всички генеколози са ми казвали че при 2 ПАП всичко е наред и най- много да ми изпишат вагинални глобули, според тях почти всички раждали жени били 2 ПАП,  което било нормално. Искам да питам щом при биопсията не се отчита наличието на HPV трябва ли да правя отделно изследване за да се проверя?

Правилно са ти казвали гинеколозите. ПАП 2 е нормално цито. Така, че няма от какво да се притесняваш.
Ако е ПАП 2Б, тогава вече трябва да се търси причината.
Не разбрах правена ли ти е биопсия и какъв е резултата от нея. HPV вируса се изследва чрез вземане на кръв, но резултатът от него не е миродавен за наличието на атипични клетки.

# 408
Съсиреците по време на цикъл са нещо нормално, и нищо притеснително, - ще знаеш че това е част от лигавицата на матката,която се олющва ежемесечно в случай ,че не е настъпила бременност.
Няма връзка между видяното и съсиреците  Hug

Благодаря,  Dados  Simple Smile Hug

# 409
Само да поясня, че последната ми цитонамазка беше 2С ПАП и ми назначиха Полижинакс след това още една цитонамазка пак 2С ПАП и ми казаха нищо, контролен преглед след 6 месеца. А биопсия ми направиха и всичко беше нормално, но мен това 2С си ме притеснява

# 410
някога моя PAP II беше CIN I....

elica_2007, можеш да пиеш кориолус през това време.

# 411
elica_2007 повтори цитонамазката на друго място, в случай че и микробиологията е чиста, най доброто решение е това, не да се притесняваш  Hug

# 412
Цитонамазките две поредни и биопсията  ги правих в болница Надежда, където казват, че са надеждни резултатите, но аз наистина мисля да направя изследвания и на друго място , че в тази болница ме разочароваха с много неща.
 Кориолус какво представлява, за какво се пие и по каква схема?

# 413
След като са те разочаровали смени лекаря, защо продължаваш да се мъчиш и не послушаш мен и останалите  ooooh!

# 414
Така ще направя, но ми е трудно сега да се доверя на друг доктор, след като вече се напатих.Ще помисля още малко и най-вероятно ще се насоча към някой от препоръчаните тук

# 415
Мен всъщност с цитонамазката в Надежда ме подпалиха. Ще направя нова там, ще сравня с резултата от Токуда и ще рапортувам ако има значително разминаване. Аз съм със смесени чувства за Надежда, още нямам ясно мнение. elica_2007, кой лекар там?

Кориолуса е добавка, вид гъба. Има и други гъби от подобен род, но са по-скъпи и по-трудно се намират. Използват го като заместител на изопринозина заради последните противиречиви проучвания за него.

При всички положения според мен лекарите при такива неясни резултати казват нищо защото наистина не е за реактивно лечение все още и изчакват да видят в каква посока ще отидат нещата. Проблемът е, че не препоръчват варианти за мерки на този ранен етап, а се включват чак когато проблемът нарасне.

# 416
При доктор Любомир Христов

# 417
Мислех, че е добър. Така или иначе при него ще ходя, че при другия, при който ходих, не искам, а съм си наумила, че искам да пусна изследване в Надежда, за да видя как ще се сравни като резултат с другите изследвания.

# 418
някога моя PAP II беше CIN I....

elica_2007, можеш да пиеш кориолус през това време.

Да, възможно е ако не са ти взели хубаво материал за цитонамазка или участъка е много оскъден и не е хванат при цитотото. Но затова гинекологичният преглед задължително трябва да включва колпоскоп Simple Smile

elica_2007 аз ти препоръчвам д-р Ганчева - няма да съжаляваш и може да си сигурна в това, което ти казва. Аз от няколко години се следя при нея и съм много доволна. Трябва ти на първо място добър лекар, онкогинеколог, който е спокоен и обяснява. И ще видиш, че няма нищо страшно  Peace

# 419
Ами и аз мислех,  че е добър преди години ме оперира от миома и бях доволна, но тогава работеше в 1АГ Света София. Сега обаче ме буквално побърка нищо не ми разясни и не предприе след направата на изследванията,  преди пък да ме изследва искаше конизация,  абе объркване. Мисля че в Надежда са го ударили на печалбарство и повече внимание обръщат на инвитро процедурите.И да допълня, че за двете цитонамазки и биопсията ми взеха близо 250 лева

Общи условия

Активация на акаунт