Отговори
# 495
  • София
За втора поредна година получавам резултат ПАП 1 на годишния профилактичен преглед, който е организиран от фонда, в който работодателят ме осигурява.
В Щерев с течнобазираната цитонамазка резултатът ми е 2Б.

# 496
  • София
Аз в рамките на 6 месеца, имах два ПАП 1, от две различни места. В Щерев ми е 2Б и това е по-реално, защото имам начални изменения. И от други близки хора съм забелязала, че в Щерев са по-адекватни резултатите.

# 497
Аз винаги съм била 1-2 група, най много 2б сега изведнъж ви излезе граничен резултат към 3а група направо 3а.  Rolling Eyes

# 498
Здравейте!
Да ви попитам - на някого случвало ли се е по време на бременност групата да е по-висока?
Казаха ми, че е нормално и цитонамазка не си правела тогава, но аз не знаех.

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 15:38 от Arizona_85

# 499
  • София
Аз винаги съм била 1-2 група, най много 2б сега изведнъж ви излезе граничен резултат към 3а група направо 3а.  Rolling Eyes
Аз също съм така - към 3А, но при мен на колпоскопа си се виждат изменения, които цитонамазката нещо не може да хване напълно. Досега винаги съм била 1 или 2, но си очаквах да се влошат нещата.
Ако не си правила колпоскоп - задължително направи възможно най-скоро!

# 500
  • София
И при мен цитонамазката в Щерев беше по-висока група, излезе 3б. Няколко месеца преди това на друго място, отново течно базирана ми беше 2б група.
По-логично беше да е наистина 3б, при положение че имаше видими изменения и ЦИН 2.

# 501
А в Надежда как ви се струват резултати от цитонамазките дали са адекватни и може да се разчита на резултата им?

# 502
  • София
Здравейте!
Да ви попитам - на някого случвало ли се е по време на бременност групата да е по-висока?
Казаха ми, че е нормално и цигонамазка не си правела тогава, но аз не знаех.
Да, по врвме на бременост се завишава групата. Чак че не се прави не е вярно, просто трябва да се има предвид бременността при разчитане на резултата.

# 503
В Щерев профилактичните прегледи с ваучери от офертамет се извършват от д-р Димитров -онкогинеколог, много добър специалист и часовете за прегледи се спазват!

# 504
Това е стряскащо.  Shocked Такова разминаване в резултатите от изследванията. Защо се получава?! Не е нормално, така човек може  зда проспи ценно време! Rolling Eyes

# 505
  • София
Мисля че зависи от това как е взета цитонамазката

# 506
Здравейте !
Прави ли се колпоскопия в начална бременност ?

# 507
  • София
Да. Това е и един от прегледите в пакета при бременност.

# 508
Не знам кой пакет имаш предвид, за коя болница. Питам за моя позната, чиято цитонамазка от август (2 месеца след абразио) е дала този резултат. Всъщност, доколкото ми стана известно -II-IIIA. В лабораторията първоначално я подвели, като й казали, че е втора, но понеже гинекологът й поискал резултата от последната скорошна цитонамазка на хартия, отишла да го вземе и щяла да припадне. В момента е към 7-ма седмица. Дано да е само възпаление.
ПС, предни цитонамазки са й били II-ра гр, горили са й раничка с лекарство преди години.

# 509
Здравейте, момичета!  Hug Преди време писах в темата с притесненята си относно предстоящата ми конизация. Искам да споделя как мина при мен, може да е полезно за някоя от вас.
Та, конизацията беше минлия петък при д-р Велева от Майчин дом. При нея ме насочи моята гинеколожка, д-р Мария Атанасова отново от Майчин дом. Много съм доволна и от двете! Д-р Велева не познавам толкова добре, но беше много мила по-време на манипулацията и чух за нея, че е добър професионалист иммено в тази област. За д-р Атанасова не съм сигурна, че мога да изразя с думи колко съм й благодарна! Невероятен човек е!  Heart Eyes Още преди години ми беше казала, че нейната мисия е всяка жена да успее поне едно бебенце да роди.
Когато на колпоскопия забеляза променен учстък в раничка, която имах от години и на цитонамазката излезе 3а група, направи и биопсия и микробиология, и излезе диагнозата карцинома ин ситу. Не знам с коя лаборатория работи, но ми е казвала, че е една от най-добрите в София и резултатите са точни. През цялото време тя е на разположение и постоянно ми повтаря, че каквото и да ме притеснява мога да я търся по телефона по всяко време. На самата операция също присъстваше, като ме посрещна пред кабинета, успокояваше ме през цялото време, а накрая остана още половин час с мен, за да отговори на всичките ми въпроси и да им обясни какво да очаквам в следващите месеци, и това след работно време без реално да печели нищо! Бих я препоръчала на всеки!  Grinning
За самата конизация разбрах, че ако ти я правят по здравна каса, има няколко дена болничен престой, спинална упойка, катетър и други неприятни и безсмислени неща. Ако си платиш като на частно, в моя случай 430 лв (да, доста е smile3551),  реално цялата процедура трае 15-20 минутки и след това си тръгваш все едно нищо не се е случило. При мен конизацията беше с електрическа примка. Изобщо не болеше, единствено усетих леко убождане, когато ми слагаха местната упойка. Цялата процедура прилича на обикновен гинекологичен преглед. Разбира се, не е и го има притеснението, но все пак изобщо не беше толкова страшно, колкото очаквах. Ще започна след няколко дена един курс противозачатъчни, за да ми се измести цикъла напред. Но ме предупредиха, че след 10-14 дена, когато пада коричката на раната може да има също някакво кървене.
Резултатите ми излязоха много бързо - вчера, тоест само след два работни дни. Всичко е наред, изрязано е до здраво. Направиха конизацията възможно най-щадящо, така че се надявам да нямам проблем при бременеене. Надявам се догодина и това да случи.  newsm30
Това ми хрумва да ви споделя. Ако мога да помогна на някой с повече информация, питайте!
Когато чуеш диагнозата и не знаеш какво предстои е страшно. Но името на темата е супер важно, трябва да се преглеждаме редовно, защото когато проблемът е хванат в началото и има добър лекар, на който да се доверим, всичко се нарежда добре!
Съжалявам, ако поста ми стана много дълъг, но ще използвам и да ви питам, до кога продължи това досадно течение след конизация? Има ли значение какъв цвят е? Моето е основно бледо розаво или прозрачно, но понякога има и малко кръв или нещо по-тъмно на цвят като много тъмно сиво  Confused

Общи условия

Активация на акаунт