Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 532
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 1 050
K.A.G. беше формулирала проблемът в един от постовете си много точно, но няма да забивам натам.
Чисто технически, бъдещите гости - двама възрастни с дете на 2 години и бебе - дори в хотел биха таксувани като двама души и биха отседнали в стая двойка, а тук се прави драма какво неудобство ще е да спят в една спалня. Идвайки от почивка, те най-вероятно носят и сгъваема кошарка. Е, някоя форумна принцеса, за да не си наруши комфорта, със сигурност би наела отделни стаи и за двете хлапета, защото в край на сметка тези топли отношения между роднини, пък били и по пряка линия, стават все по-демоде Simple Smile

# 1 051
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Пак повтарям: на тая фаза трябва Креми само да му трепва с мигли и да се разбират. Дискусии, компромиси, тегаво поемане на задължения- това са за дълго женени с усложнения. В момента си кове стоманата, докато е гореща- ако сега нещата не вървят без думи и мъжът не се води по нея, ами се опъва като магаре на мост, нещата не са много добри. Трябва да е с изплезен език и да слуша, а не той да завзема територии. Така ще се качи на главата на жена си.
Да бе, а тя принцеската само ще заповядва той какво да прави. Това да не ти е домашен любимец който да държиш на каишка? Мъжът ти такъв ли е че да и даваш акъл какво да направи със своя приятел? Разбирателството във взаимоотношенията в едно семейство се гради върху взаимни отстъпки.

# 1 052
Емо, много си прав за взаимните отстъпки. Те включват и питането от страна на мъжа преди да снесе на жена си новината, че е взел решение да я изнесе от дома ѝ при тъщата, за да настани там брат си барабар с жена му и децата.

# 1 053
А аз не съм съгласна, че семейството се гради на взаимни отстъпки, ако все ще си отстъпваме, по-добре изобщо да не се събираме. Успехът е в това да признаеш на другия свободата и да го оставиш да прави каквото си иска, без да се цупиш и дразниш и да му налагаш своето. Ако още в началото имаме ситуации, които налагат да се отстъпи, не знам как изобщо тези хора биха могли да създадат семейство.
Подиграваш се на принцеската, ама опитът и наблюденията ми показват, че точно семействата, в които мъжът се грижи за жената като за принцеса, са дълготрайните и щастливите, което съвсем не значи, че жената отговаря на това внимание с поведение на глезена принцеса. Всъщност изобщо не бих се примирила с мъж, който не се държи с мен като с принцеса, ще ми се струва, че му се свиди любовта и гледа да не се мине.

# 1 054
Емо, много си прав за взаимните отстъпки. Те включват и питането от страна на мъжа преди да снесе на жена си новината, че е взел решение да я изнесе от дома ѝ при тъщата, за да настани там брат си барабар с жена му и децата.

То и тъщата е за бой, че разваля дисциплината. Интересно какво щяха да правят, ако беше отказала да ги приеме в дома си? Например ако и тя си има гости с преспиване...

# 1 055
Креми е спала в дома на бъдещата си свекърва, когато братята са се събирали на другата "територия".Танто за танто.Тъщата не върви да откаже.

# 1 056
  • София
Авторката май е минала възрастта, в която родител носи отговорност за действията й.

# 1 057
...двама възрастни с дете на 2 години и бебе - дори в хотел биха таксувани като двама души и биха отседнали в стая двойка...
Да, в стая двойка, но с допълнително легло или диван за детето.

# 1 058
И да отбележим, че единствено прошляците се настаняват цяло семейство в двойна стая. В някои хотели системата не би им позволила да предложат на семейство с две деца двойна стая, защото се смята, че освен място за спане, трябва да им и място за разминаване, за да се чувства човек удобно.
Никога не бих поискала да се настаня с децата и мъжа си в една стая, то няма да е почивка, а затвор.

# 1 059
А аз не съм съгласна, че семейството се гради на взаимни отстъпки, ако все ще си отстъпваме, по-добре изобщо да не се събираме. Успехът е в това да признаеш на другия свободата и да го оставиш да прави каквото си иска, без да се цупиш и дразниш и да му налагаш своето. Ако още в началото имаме ситуации, които налагат да се отстъпи, не знам как изобщо тези хора биха могли да създадат семейство.

Не съм съгласна. Имам многогодишен опит и като семейна жена, и с търговски преговори и с абсолютна увереност мога да заявя, че в болшинството случаи, когато се появи конфликт, предметът на спора е важен за едната страна и маловажен за другата или маловажен и за двете страни. Наистина рядкост са конфликтни точки, които са жизнено важни и за двете страни. И ако не е такъв случаят конструктивното поведение е да отстъпиш, защото нищо не ти коства, а после другият ще отстъпи, когато пък на него нищо не му коства.

А да си прави някой каквото иска е невъзможно нито в семейството, нито в обществото. И най-добре е всеки сам да си има вътрешно усещане какво е редно и какво не е редно и тогава до конфликти изобщо няма да се стигне. А ако е за нещо важно ще има предварителна дискусия на проблема. Точно това не е станало в случая с тази тема - момчето няма чувство за това какво е редно и какво е нередно и не са обсъдили ситуацията. И затова имат проблем.

# 1 060
Аман от превземки и измислици. Говорим за дете на ДВЕ и БЕБЕ.
Не-прошляците, как точно се настаняват? Майката с бебето в една стая, а бащата с двегодишното в друга?
Не принцеси, а кралици направо в тоя форум  Outta Joint

# 1 061
Живеем в къща,място има,но никога не каним гости с преспиване.ММ е на същото мнение.Ние също не се натрисаме на хората.Хотели има,ако нямаме пари ще си стоим в къщи.

# 1 062
Не-прошляците, как точно се настаняват? Майката с бебето в една стая, а бащата с двегодишното в друга?

В апартамент, що за въпрос.

# 1 063
Чувствителните на тема прошляци обикновено проектират недоволството от родословно дърво, в което патриархалният бит с характерното за него спане на няколко поколения в една соба е бил ежедневие (и еженощие Simple Smile ).
Именно за това са толкова чувствителни на тази тема.
Иначе, хайде и ние да сме ходили на хотели и апартаменти и да знаем 2-годишното дете дали спи на диван или може и на преносима кошара.

# 1 064
Авторката май е минала възрастта, в която родител носи отговорност за действията й.

Значи следващият път Креми ще не ще спи в братовия дом, не при свекърва си.Щото й свекървата има пораснало дете и няма вече отговрности към него.Еле към чуждото.Креми е направила тактическа грешка и сега си го получава.Това е.

Общи условия

Активация на акаунт