Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 546
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 1 065
  • София
И да отбележим, че единствено прошляците се настаняват цяло семейство в двойна стая. В някои хотели системата не би им позволила да предложат на семейство с две деца двойна стая, защото се смята, че освен място за спане, трябва да им и място за разминаване, за да се чувства човек удобно.
Никога не бих поискала да се настаня с децата и мъжа си в една стая, то няма да е почивка, а затвор.
Знаеш ли, почвам да се питам дали не се гъбаркаш? newsm78
Толкова претенции и изхвърляния, Савската кралица е нямала, когато е пътувала....... Peace
Вярно, че във виртуала повечето народ изживява мечтите си, ама все пак, като му изтървеш края, от комедия преминава във фарс.

# 1 066
  • София
Живеем в къща,място има,но никога не каним гости с преспиване.ММ е на същото мнение.Ние също не се натрисаме на хората.Хотели има,ако нямаме пари ще си стоим в къщи.
Нормално е да не ходиш никъде с преспиване, щом го приемаш като натрисане.
На мен друго ми харесва- както снощи стана.
Поканих с натрисане за спане, мъжете отговаряха за барбекюто, жените за салатите и подреждането на масата, музиката беше каквато ни харесваше, без да се налага да слушаме чалга, без да ни се гонят деца около масата, без да ни смущават чужди хора.
Тръгнаха си преди малко, като всички заедно свършихме домакинската работа, а за мен остана само да простра прането.
И не, не са отхапали нищо от къщата, не е минал ураган, не са ми опикали тоалетната- просто, моите близки са достатъчно възпитани.
И не, не ме мързи да се размърдам, за да сготвя и да пусна една прахосмукачка, дори и да не позволя да ми помогнат. Peace

# 1 067
  • София
Живеем в къща,място има,но никога не каним гости с преспиване.ММ е на същото мнение.Ние също не се натрисаме на хората.Хотели има,ако нямаме пари ще си стоим в къщи.
Нормално е да не ходиш никъде с преспиване, щом го приемаш като натрисане.
На мен друго ми харесва- както снощи стана.
Поканих с натрисане за спане, мъжете отговаряха за барбекюто, жените за салатите и подреждането на масата, музиката беше каквато ни харесваше, без да се налага да слушаме чалга, без да ни се гонят деца около масата, без да ни смущават чужди хора.
Тръгнаха си преди малко, като всички заедно свършихме домакинската работа, а за мен остана само да простра прането.
И не, не са отхапали нищо от къщата, не е минал ураган, не са ми опикали тоалетната- просто, моите близки са достатъчно възпитани.
И не, не ме мързи да се размърдам, за да сготвя и да пусна една прахосмукачка, дори и да не позволя да ми помогнат. Peace
Значи все пак и ти си присъствала по време на гостито у вас! Това е съвсем различно. На авторката и се налага да напусне дома си за два дена и то през работната седмица, а не на следващия ден да е почивен както днес. Тук е и нейната драма - че без да я питат и заявяват как трябвао да се изнесе от дома си, за да им  е удобно на гостите. Не извъртай нещата както на теб ти харесва.

# 1 068
  • София
Значи все пак и ти си присъствала по време на гостито у вас! Това е съвсем различно. На авторката и се налага да напусне дома си за два дена и то през работната седмица, а не на следващия ден да е почивен както днес. Тук е и нейната драма - че без да я питат и заявяват как трябвао да се изнесе от дома си, за да им  е удобно на гостите. Не извъртай нещата както на теб ти харесва.
Не забеляза ли, че отговарям на пост, в който се говори за покана с преспиване, а не за напускане на жилището?
За протокола, както писах вече, съм давала ключ, те са се нанасяли, а аз съм се присъединявала по- късно...........
Но, за всичко това желанието и решението са били мои.
Аз не виждам какво всъщност се нищи вече в темата?
Няма някой от участващите ,който да е омаловажил факта, че се е действало против волята на авторката.
Нито че, е некоректно такова действие.
Така че, нищо не извъртам.

Последна редакция: нд, 21 авг 2016, 14:08 от absurt

# 1 069
Това дали ще спи едно семейство в двойна стая си зависи от хотела. В някои хотели не биха го позволили.

# 1 070
  • София
Скрит текст:
Не забеляза ли, че отговарям на пост, в който се говори за покана с преспиване, а не за напускане на жилището?
За протокола, както писах вече, съм давала ключ, те са се нанасяли, а аз съм се присъединявала по- късно...........
Скрит текст:
Няма някой от участващите ,който да е омаловажил факта, че се е действало против волята на авторката.
Рече и отсече! Още малко и ще забраниш на хората да си пишат във форума и конкретно в тази тема  Joy?!

# 1 071
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Рече и отсече! Още малко и ще забраниш на хората да си пишат във форума и конкретно в тази тема  Joy?!
Не ставай смешна, къде видя и опит за забрана?
Вярно, че отсякох- опровергах твърдението ти, че извъртам. Peace

# 1 072
Мерси за такова гости, където ще ме карат да режа салата и после да върша домакинска работа, то по-добре да си ошетам и сготвя у нас егати...
Имаше един такъв опит да бъда включена наскоро, точно в двора на девера, само че аз като съм на гости, не участвам в пренасянето на чинии и рязането на салата. Който кани, да си е преценил, че ще слугува.

Това дали ще спи едно семейство в двойна стая си зависи от хотела. В някои хотели не биха го позволили.

В никои хотели не го позволяват, даже в някои се цупят, че апартаментът бил за семейство с две деца, а дете на 13 не било дете. Ами, предложете тогава друг вид настаняване на 4-членно семейство, като и апартаментите смятате, че са малки. Не виждам как цяло домакинство ще бъде настанено в стая, при това двойна, но явно във фантазията на ссф е възможно.

Последна редакция: нд, 21 авг 2016, 15:22 от Янeчeк

# 1 073
Да не мислиш, че като ги настаняват така в двойна стая, им пука дали ще се гъчкат и ще им е неудобно? Просто им е по-важно да им вземат парите. Пак казвам, зависи от хотела какви правила има и какви компромиси с тях прави.

# 1 074
  • София
Авторката май е минала възрастта, в която родител носи отговорност за действията й.

Значи следващият път Креми ще не ще спи в братовия дом, не при свекърва си.Щото й свекървата има пораснало дете и няма вече отговрности към него.Еле към чуждото.Креми е направила тактическа грешка и сега си го получава.Това е.
Всеки нормален и здрав психически възрастен носи отговорност за действията си, разбира се. На двайсет и ... години е смешно да търчиш при мама, или в конкретния случай чуждата мама.
За грешката съм напълно съгласна. Даже това не грешка, не и Грешка, а не знам какво да го нарека. Опитвам се да си представя мъжът ми да стане толкова нагъл, че да ме изгони от дома ми заради негови гости, че и аз да се се съглася...

# 1 075
Абсурт, както го описваш - явно гостите са ти помогнали с разчистване и не са те карали цял ден да ходиш по петите на децата. Авторката ясно описа как в нейния случай никой не си мърда пръста, тя ходи след детето, майката мята използвани памперси директно на холната маса и не ги поглежда повече. Май не е съвсем същото, а? Освен това днес е неделя. След гостито - почиваш. Авторката е на работа преди, по време и след гостите.
Много яко да си се изморил цял ден на работа, прибираш се и айде готвене за шест човека, чистене, оправяне пък и нали трябва да им обръщаш внимание, да забавляваш децата, да ходиш по петите им, че да не стане беля... И на следващия ден, докато бързаш да се оправиш за поредния работен ден, се редиш на опашка за тоалетна, пиеш кафето на крак, най-вероятно никакъв шанс да се изкъпеш и хайде пак същото. На нейно място и аз бих отказала, ако ще Английската кралица да идва, а не родата на мъжа ми, с които явно се виждат често, а не веднъж в годината, както в началото се обясняваше.

# 1 076
Ами то всеки пречупва ситуацията през собствената си призма и светоглед, затова съвети във форуми като този по подобни казуси са causa perduta.
Иначе сакън, ако решиш че не ти се слугува и не ти се търпи детски терор ставаш саможив темерут.Присъдата е издадена.
Мой приятел онзи ден ми разправяше в непринуден разговор,как като е бил малък и са ходили на гости  си е позволил да каже че е гладен, след това баща му го е спукал от бой, а в днешно време бягат, гонят се, събраят ,скачат по легла и дивани и дума не им се казва. Нещо комунистическото възпитание ми липсва, днешните деца са много "изтървани".

Последна редакция: нд, 21 авг 2016, 17:47 от Ay89

# 1 077
Скрит текст:
Ами то всеки пречупва ситуацията през собствената си призма и светоглед, затова съвети във форуми като този по подобни казуси са causa perduta.
Иначе сакън, ако решиш че не ти се слугува и не ти се търпи детски терор ставаш саможив темерут.Присъдата е издадена.
Мой приятел онзи ден ми разправяше в непринуден разговор,как като е бил малък и са ходили на гости  си е позволил да каже че е гладен, след това баща му го е спукал от бой, а в днешно време бягат, гонят се, събраят ,скачат по легла и дивани и дума не им се казва. Нещо комунистическото възпитание ми липсва,
днешните деца са много "изтарвани".
Ти не знам кой набор си /може би 89 според ник-а?/, ама като гледам как пишеш и ти си  изтАрван/а, още в първи клас - от към правопис.

# 1 078
Аз грешката ще си я поправя, ама ти ще си останеш същата дребна( и дребнава) душичка криеща се зад анонимни никове.

# 1 079
Присъдата е издадена.

Прехвърчат и диагнози, форумен психолог е всеобщо хоби.

Общи условия

Активация на акаунт