Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 719
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 180
Бреййй, сигурно и от писмена покана имат нужда двама братя, за да решат, че искат да се видят.

Ще умра от смях  Joy Joy Joy

Направо трябва да се подаде заявка за  аудиенцията при английската кралица.

"Страхотна" спътница в живота си е намерил този младеж.

# 181
Аз също започвам да се изнервям на Авторката - не можеш ли да напишеш в един пост няколко свързани изречения, а през час пишеш по нещо?

Първият ти пост звучи все едно не искаш гости за вечеря с деца. После не искаш децата да спят у вас, щото чупят. После казваш, че няма място у вас и ТИ ще се изнесеш от дома си, за да спят те там. После, че твоят мъж иска брат му да дойде и мисли, че си срещу него. И за капак пишеш, че се изнасяте и двамата!
У чия майка отивате?

# 182
Той иска да отидем в майка ми и да им оставим апартамента за 2 вечери

# 183

Кога го е поискал, след като му пили на главата, че не искаш гости щото ще ти развалят кефа и трябва да ги обслужваш или преди това?

Щото то човека е твърде вероятно и да се е видял в чудо накрая с теб

# 184
Нека предположа - апартаментът е твой, от град на морето си и си разбрала за предложението на мъжа си от разговора с брат му, така ли е? Предполагам също, че мъжът ти изобщо не е питал майка ти, дали ще е удобно да останете при нея за 2 дни.

# 185
Аз проблем за 2 дни не виждам. Такива гостувания само ще сближат семейството. Щом има 2 отделни стаи ще се сместите за 2 дни.

Скрит текст:
Едната сестра на мъжа ми живее в чужбина и преди да купят тук жилище редовно отсядаха у нас за по месец, когато идваха в България. И те са с 2 деца, ние с едно, на 60 квадрата ставаше весело. Случвало се е и да дотежи, но все пак говорим за много голям период от време. За 2 дни въобще не бих се замислила, но ние обичаме да посрещаме гости и сигурно затова го приемам за приятно.

Вишна 123, когато гостите са у вас- ти си домакинята...
Не. Домакините са живеещите там. Ако са семейство са двама, ако е сам човек е един.
Готвят и двамата, сервират, почистват. Всичко е работа на двамата. Ако някой каже - аз не искам, предпочитам ти сам/а да се натовариш, и другият е съгласен, това е отделен въпрос.

# 186
Стига сте и скачали на авторката, прекалихте вече. Напълно е в правото си да не иска вилнеещи деца да и потрошат дома и да не i се ще да прислужва след работа на 4 членно семейство. То голямо благородство да се свият като сардели, за да си докажат роднинската обич! Циганска работа отвсякъде!
Колкото приятелят и има право да си кана брата и семейството, точно толкоз и тя има право да не е във възторг и това не я прави лош човек. И ни най-малко не е длъжна да примира по чуждите деца.

# 187
Аз проблем за 2 дни не виждам. Такива гостувания само ще сближат семейството. Щом има 2 отделни стаи ще се сместите за 2 дни.

Скрит текст:
Едната сестра на мъжа ми живее в чужбина и преди да купят тук жилище редовно отсядаха у нас за по месец, когато идваха в България. И те са с 2 деца, ние с едно, на 60 квадрата ставаше весело. Случвало се е и да дотежи, но все пак говорим за много голям период от време. За 2 дни въобще не бих се замислила, но ние обичаме да посрещаме гости и сигурно затова го приемам за приятно.
НСЧ, но те не искат да са на гости, а просто да ползват апартамента, като за целта авторката и мъжът и да се изнесат в тъщата за 2 дни.

Все едно сестрата на мъжа ти да иска да остане у вас (със семейството си), но вие да отидете при майка ти.

# 188
Доколкото разбирам те не са искали това, мъжът й го е казал.
Да си останат и да спят в хола, 2 дни нищо няма да им стане.
Останах с впечатлението, че не й преди нито да идват гости, нито тя да се мести, всичко може, ама без децата. Те са страшното нещо в картинката.

П.П. В нейния случай бих ги приела, а с него ще си поговоря сериозно за това, че не може да взима подобни решения без да сме ги обсъдили.

# 189
Те през деня сигурно ще са на работа, вечерта заедно, а после гостите ще спят в апартамента, а домакините - у тъщата.

Въпросът е, дали ще нанесат поражения децата. Едва ли.

# 190
Хайде стига глупости. Какви чужди деца. Ако вземе та роди от този мъж, тези деца ще са първи братовчеди на нейното. Ако остане единствено е хубаво да изгради връзка с тях, защото човек до човек опира- до близките най-често.

Да ви разкажа и две истории.

Първата- Връща се от Австралия, племенник на мъжът на моя приятелка. Отсъствал е от България повече от 5г, създал е семейство с едно малко детенце на 4г. Приятелката ми предлага с мъжа й да се изнесат за един месец на село, за да живее племенникът в апартамента им, при все, че човека има достатъчно пари да живее в хотел. Селото не е много близо и двамата ходят на работа през това време, с различно раб. време са, респективно не им е много удобно така, но и двамата щастливи, че споделят нещо свое с него.

Втората от това лято, случваща се и в момента – Сестрата на друга приятелка, живееща в Германия пристига на море в БГ. На връщане с мъжа си и двете деца днес пристигнаха в родния град, за да се видят двете семейства. Тук престоя ще е само 3/4 дни. Мъжът на моята приятелка предлага да се настанят в къщата при родителите му- така и се случва, без излишни драми. И всеки е щастлив от възможността да са заедно.

# 191
Аз разбрах по друг начин историята.
Как ще са в хола, след като там има само 1 диван, а те са 4 човека?

Не мога да си представя да имам гости и да трябва да се изнеса от нас. Абсурдно е.

# 192
Скрит текст:
Доколкото разбирам те не са искали това, мъжът й го е казал.
Да си останат и да спят в хола, 2 дни нищо няма да им стане.
Останах с впечатлението, че не й преди нито да идват гости, нито тя да се мести, всичко може, ама без децата. Те са страшното нещо в картинката.
П.П. В нейния случай бих ги приела, а с него ще си поговоря сериозно за това, че не може да взима подобни решения без да сме ги обсъдили.

Май това е основният проблем. МиУтУ е решил да го играе ларж с чуждите жилища - хем се самонатриса при майката на приятелката си (според Анонимния там той е Никой, но да не издребняваме), хем и приятелката му трябва да напусне собствения си дом. Може да се окаже, че и братът не иска да остава на гости.

# 193
Аз разбрах по друг начин историята.
Как ще са в хола, след като там има само 1 диван, а те са 4 човека?
Няма да са в хола, а в спалнята, домакините може спят на дивана в хола, както е било при предишното гостуване.

# 194
Честно казано, да се изнесат при тъщата ми се струваше абсурдно, но да спи някой в спалнята им, а те на дивана в хола ми се струва направо извратено.

Да не забравяме:

Общи условия

Активация на акаунт