Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 722
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 195
Всички сте прави сами по себе си. Благодаря ви за съветите. Искам само да направя едно доуточнение, че не е нужно да споменавам или изтъквам на кой е апартамента. Никога не съм го правила, както видяхте и днес също. Не смятам за редно последната дума да е на собственика! Дами става въпрос как да запазя добрите отношения и едновременно с това да си изградя позиция, не само за в момента!?
Не са виновни роднините толкова, че са се натресли, колкото приятеля ти, че не им е отказал тактично и чак се стига до абсурда да се изнасяте от дома си. Недей да се боиш от конфронтации с него, щом така лесно пренебрегва мнението ти в бъдеще ще се наложи да го отстояваш и то достатъчно твърдо. Не да се карате, а просто да защитиш позицията си. И да, има значение на кой е апартамента, защото ти или твоите родители сте вложили време, работа и средства, за да го купите и обзаведете и е нормално да държиш на вещите си в него, особено ако са ценни или със сантиментална стойност.
Обясни на приятеля си защо не се чувстваш удобно да приемеш така гости, че не можеш да се съсредоточиш в работата си, примерно, че не се чувстваш добре да се изнасяш от дома си, че този дом е не само негов и че имаш право на мнение. Накарай го той да се обади на майка ти и да попита може ли да отидете в нейния дом. Просто да си поеме в пълен размер отговорността за решението. После да ти помогне с прибирането на ценните вещи и багажа, да изчисти след като си тръгнат, да се погрижи в голяма степен той за гостите ви.
Дръж се нормално с тях, но той да поеме основните задължения. Защото да ходиш на работа, после до дома си, за да приготвиш вечеря за всички и после да спиш ти другаде, а гостите у вас без преди това да е поискано мнението ти - просто не ми се струва коректно към теб като към партньор. Обясни му тези неща и той да поеме по-голямата част от задачите по обгрижването им.

# 196
  • София
Съгласна съм с чудовище  Peace

У нас има постоянно гости с приспиване, включително и такива с деца - кръщелницата ми, което сега е на 3 и момичето на кумовете ми, която вече е на 6г. Но родителите внимават за децата си, то и аз се занимавам с тях - приятно ми е. У нас има адски много неща, които могат да се счупят, както и да се наранят децата. Последния път кръщелницата ми нарисувала конче с фулмастер на кожения диван. Добре, че веднага го видях и след като й обесних, че съм тъжна, защото като седна с красивата си рокля ще се изцапа - тя ми предложи заедно да го почистим. Изчистих го с препарат за кожа. А като имам предвид, че детето не е някаква лудетина, а нормално детенце.
Но! На гости /за вечеря/ ни идват едни приятели с две момичета / на 5 и 7 години/. Всеки път настава една лудница, има задължително нещо счупено, те са паднали поне няколко пъти и накрая приключва вечерята с рев. Затова я разбирам авторката. Особено, ако няма деца. Не се изкарвайте такива морализатори всички.
Това дали някой обича или не да му се мотаят деца у дома и да му обърнат къщата нагоре с краката не го прави лош човек. А и няма нищо общо това кои са точно тези хора. Те може да са брата на приятеля й, но тя може даже да не ги харесва или да не е много близка с тях.
Отделно това изнасяне от апартамента ми се струва абсурдно. Все си мисля, че гостите не трябва да поставят в неудобно положение домакините си.

# 197
Ами на моя приятел няма как да обясня, защото съм се опитвала вече и той все си мисли, че аз съм срещу него...и още нз си какво. Племенниците толкова си го гледа че нали...А ние сме на работа през деня няма как да се видим просто. Опасявам се да от надраскани неща, счупена стъклена маса, айде аз посудата ще си я прибера, тази която е по-специалната. Абе не е като да няма какво да се строши

Ами наистина си против него. Ега ти егоизма...тоя мъж трябва да бяга с 200 от теб. Бас хващам, че си единствено дете и затова не ги разбираш братските работи.

А за апартамента няма какво да се чудите: на мъжа е. Тя сама си каза, че не иска последната ДУма да е на собственика. Тя иска последната дума да е нейна, следователно не е собственика. А и гостите не са се самопоканили, а са поканени от собственика на жилището. Добре е било да се допита до нея преди да ги покани, щом тя живее понастоящем в неговото жилище, но явно не е предполагал че ще получи такава неадекватна реакция.
Много са недомлъвките и разминаванията в малкото писания на авторката.

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 06:50 от Сирена

# 198
Говори спешно с приятеля ти. Той няма да спре да ти сервира подобни неща. Мъжете са малко деца. Моят също кани гости без да сме обсъдили, но е без приспиване и той поема основната подготовка. Опита се да покани във вилата на нашите - обясних му, е не е редно ( насаме естествено). Просто мъжете (повечето и особено младите) не си правят толкова сметка.
Проблем е, е се е самопоканил  в дома на майка ти, без да я попита и  иска да се изнесеш с него, без да попита теб. Но трябва да му обясниш, е не може така. Аз викам в такива случаи - не мога мирно да обясня, но при нас е О.К. Ти си знаеш начина, но  трябва да действаш Simple Smile

# 199
Бих приела гостуване за два дни.Това все пак са братя. ММ няма братя и сестри,но има първи братовчед, с който много се уважават и си гостуваме,ако ММ мрънка за семейството на сестра ми, че му развалят кефа, ще си имаме проблеми.

# 200
Бих приела гостуване за два дни.Това все пак са братя. ММ няма братя и сестри,но има първи братовчед, с който много се уважават и си гостуваме,ако ММ мрънка за семейството на сестра ми, че му развалят кефа, ще си имаме проблеми.

Наистина ли ще кажеш на сестра си, че ти и мъжът ти ще спите при свекърва ти , а на семейството и оставяш апартамента ви? И това без да си говорила с мъжа ти и свекърва ти ? Не вярвам. То там е проблемът.

# 201
А аз пък не бих развалила спокойствието и удобството на мм, канейки с преспиване семейството на сестра ми, сътворявайки малък катун, защото две домакинства под един покрив не може да се нарече по друг начин. Със сестра ми и племенницата се виждам редовно, не мога без тях, обичам ги и искам да са край мен, но не обременявам и мм с тези срещи, както и той не ме занимава с брат си, сестра си и техните семейства - всички жабки си знаят гьола и отношенията са чудесни, няма нужда да се сближаваме и физически, за да сме близки.

# 202
Стига сте и скачали на авторката, прекалихте вече. Напълно е в правото си да не иска вилнеещи деца да и потрошат дома и да не i се ще да прислужва след работа на 4 членно семейство. То голямо благородство да се свият като сардели, за да си докажат роднинската обич! Циганска работа отвсякъде!
Колкото приятелят и има право да си кана брата и семейството, точно толкоз и тя има право да не е във възторг и това не я прави лош човек. И ни най-малко не е длъжна да примира по чуждите деца.
+100. И да, всеки има право да решава какво да прави у дома си. Ако иска ще събере цяла тумба гости барабар с роднините им, ако иска, никога няма да покани никого на гости. И а стига толкова патетика- брат не можел да се види с брата! Леле! А като се натъпчат 6 човека в стайчето и се запрескачат един друг голям кеф и уют ще е. Защото не могат да се видят като прекарат цял ден навън по заведения и разходки, а после гостите да легнат като бели хора в нормална стая и нормални легла в хотела. Ама не! Няма братска любов и човешки отношения, ако всички вкупом не се гушнат на дивана барабар с кучето и котката. ooooh! ooooh! ooooh!

# 203
Стига сте и скачали на авторката, прекалихте вече. Напълно е в правото си да не иска вилнеещи деца да и потрошат дома и да не i се ще да прислужва след работа на 4 членно семейство. То голямо благородство да се свият като сардели, за да си докажат роднинската обич! Циганска работа отвсякъде!
Колкото приятелят и има право да си кана брата и семейството, точно толкоз и тя има право да не е във възторг и това не я прави лош човек. И ни най-малко не е длъжна да примира по чуждите деца.
+100. И да, всеки има право да решава какво да прави у дома си. Ако иска ще събере цяла тумба гости барабар с роднините им, ако иска, никога няма да покани никого на гости. И а стига толкова патетика- брат не можел да се види с брата! Леле! А като се натъпчат 6 човека в стайчето и се запрескачат един друг голям кеф и уют ще е. Защото не могат да се видят като прекарат цял ден навън по заведения и разходки, а после гостите да легнат като бели хора в нормална стая и нормални легла в хотела. Ама не! Няма братска любов и човешки отношения, ако всички вкупом не се гушнат на дивана барабар с кучето и котката. ooooh! ooooh! ooooh!
+1000
А жената на брата какво мисли за удобството на децата си или само авантата й е в главата?

# 204
Ами на децата ще им е удобно- нали домакините ще се изнесат при тъщата. Само не разбрах, като се изнесат домакините при тъщата, как ще се осъществят лелеяното виждане на брат с брата, уюта и фамилната идилия. С дистанционно, мейби? Явно при тъщата може, на хотел не може. С две думи, за кучета и котки може, за прасета-не. Mr. Green

# 205
Е, че как - тъщата ще спретне гоооляма софра за щерката, зетя плюс семейството на брат му.
А може пък тя да освободи къщата си за височайшето семейство, колко му е Mr. Green

# 206
Е, че как - тъщата ще спретне гоооляма софра за щерката, зетя плюс семейството на брат му.
А може пък тя да освободи къщата си за височайшето семейство, колко му е Mr. Green
Ти спука розовия балон на идилията на Гераците. Не те е срам! Никакво изнасяне! Всички дружно на дивана! Ама ха! hahaha

# 207
  • Варна
Направо без думи останах след последния пост, че те ще се изнесат от собственото си жилище за да може непоканените гости да се ширят удобно в чуждия апартамент. Даже не ща и да описвам каква ще бъде реакцията ми, ако чуя половинката да обещава такива неща по телефона и то без да ме е уведомил. Пък и с къщата на майка ми да се разпорежда, леле...

# 208
 newsm78 Авторката, ако си изкаже казуса като хората може и да получи добър съвет. Сега си пишем съчинения по картинка...

# 209
  • София

Наистина ли ще кажеш на сестра си, че ти и мъжът ти ще спите при свекърва ти , а на семейството и оставяш апартамента ви? И това без да си говорила с мъжа ти и свекърва ти ? Не вярвам. То там е проблемът.
Не съм убедена, че не е говорил предварително с авторката- тя самата обясни, че като се опитала да му каже, че не ги иска, той я обвинил, че е против него.
Просто, тя не очакваше, че доста от пишещите ще се възмутят от егоизма ѝ.
Аз друго си мисля- миналата година братът и семейството са идвали за 1-2 дни с едното дете и тя, явно пак е мрънкала, та затова сега момчето е предложила да освободят целия апартамент.
Не виждам защо се прави такава трагедия от факта, че двама млади, без дете и коте, ще преспят 2 вечери при майката на момичето?
Ще каже човек, че възмутените в дворец са расли и в етикет на кралски особи- възпитавани.

Общи условия

Активация на акаунт