Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 756
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 210
  • София
На днешно време, когато има хотели за всеки вкус, за мен остава неразбираем меракът 4-ма възрастни и 2 деца да се тъпчат като сардини. Такива гостувания са приемливи, единствено ако има условията за това. Бих приела гостите, тъй като вече е свършен факт, но ще поставя условието пред половинката това да е за последно. За мен това изискване е напълно логично и няма нищо егоистично в това да откажеш външни хора да определят кога ще идват, къде ще спят и кога да се изнеса от собственото ми жилище.

# 211
Ето нещо по-дълго.
Купиха ми апартамента миналата година, с голямо желание си го избирах, всичко си обзаведохме като по конец и сега му се радваме.Имали сме гости с приспиване, родителите му също, брат му също но както първия път така и сега моя приятел не постъпва правилно.
Първият път те дойдоха и заради моя приятел им отстъпихме спалнята защото са с 2 годишно дете,но те казаха: нека да приспим детето в спалнята та да може в ла да си говорим, ок ама това дете седя до 22:30 и нали се сещате че като е през седмицата аз искам да си лягам най-много след час.Т.е. аз от 22:30 трябва да почна да събирам маси и чинии които да измия и да оправя и себе си.Не ми стана приятно че някой ме гони от собствената ми спалня, в която трябваше да се върна още поне 10 пъти защото си забравих примерно половината неща, а какво остава сега когато ми сервира че трябва да се изнеса???

# 212
Офертата те да спят на хотел няма да стане защото са мега стиснати, а варианта аз да им го платя просто е абсурден!

# 213
  • София
Авантаджии. Директно ги режи, обяснение на никого не дължиш. Ако някой се разсърди, което е най-вероятно, още по-добре за теб. Добри отношения с такива не ти трябват.

# 214
Авторке, ако съм на твое място, направо ще разкарам този мъж, без преувеличение. Щом апартаментът е мой, вложила съм в него средства, усилия и желание да го подредя според вкуса си, мъжът, който се е нанесъл в него наготово, ще се съобразява с моите желания, иначе изчезва. Рязка съм, защото съм преживяла много пъти неудобството на гости със и без преспиване, макар и в апартамента на родителите ми. Майка ми беше точно като твоя мъж, щом идваха нейните роднини, трябваше да се наведем до земята, за да им угодим. Нищо не им се отказваше, децата им обръщаха къщата с главата надолу, редовно завличаха по някоя моя или на сестра ми вещ и ние търпяхме, защото нямаше какво да правим. Днес същите тези роднини не са се обадили дори по телефона да попитат какво прави майка ми, жива ли е. Няма и причина, вече не може да посреща гости, да им угажда. Оттогава възневидях всяка проява на изкривено гостоприемство, на нагло роднинско отношение и веднага казах на мъжа си, че не желая подобни простотии в своя дом. Пък да отстъпя жилището си на разни наглеци, щото не им се давали пари за хотел, ще имат много здраве. Whistling
Отстоявай си желанията, щото един ден този мъж ще поиска да се изнесеш със собственото си дете някъде, за да може родата да се настани в дома ти.

# 215
Ееее, това е нахалство вече. Понеже веднъж сте го играли тоя филм и хайде пак. Твое право е да обясниш на приятеля си, че не си съгласна и той да им измисли друг вариант. Ако не те разбере си прави изводи.

# 216
От "детето" в заглавието някак си неусетно станаха 2 деца...
Бяха за гости, станаха 2 дни...
Тя щеше да се изнася, защото не ги иска и ще я притесняват, сега едва ли не се очаква от тях двамата да се изнесат...
Двустаен апартамент със стъклена маса и прочие скъпоценности като в Бъкингам...
И още много несъответствия и нагаждане към коментарите ви. Що се връзвате на поредната скучаеща "домакиня" в петък вечер  Laughing

А по принцип - нищо страшно няма в едно евентуално гостуване на брат или сестра + семейство с 2 преспивания. Още повече, ако вярваме на обясненията й, при предишното са били с едно дете, т.е. минали са няколко години оттогава, не ги притесняват често! Хората се канят да дойдат през седмицата, домакините ще са на работа през деня. Значи трябва да ги изтърпи само по няколко часа вечерта! Събират се след работа, приготвят си нещо за хапване или излизат навън, братята се виждат, децата се запознават с чичо и леля. За спането се разпъва диванът в хола и гостите спят там. Удобно, неудобно, тъкмо да не им става навик Wink Ако има чак толкова скъпи вещи, прибират се в спалнята, тя може и да се заключи дори през деня, докато стопаните ги няма, с извинението да не ги повредят децата. Да не говорим, че тези деца сигурно и те в къща живеят, не скачат по клоните в гората, не разбирам защо се очаква да има чак пък погром след тях?

ПП. Видях, че има нови доуточнения. Ами скучно му е на момичето  Mr. Green

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 10:42 от птица

# 217
  • Варна
Ами на моя приятел няма как да обясня, защото съм се опитвала вече и той все си мисли, че аз съм срещу него...и още нз си какво. Племенниците толкова си го гледа че нали...А ние сме на работа през деня няма как да се видим просто. Опасявам се да от надраскани неща, счупена стъклена маса, айде аз посудата ще си я прибера, тази която е по-специалната. Абе не е като да няма какво да се строши

Ами наистина си против него. Ега ти егоизма...тоя мъж трябва да бяга с 200 от теб. Бас хващам, че си единствено дете и затова не ги разбираш братските работи.

Егоист не, ами егоист. Със сигурност е едно дете.
Боже, добре, че нямам партньор с твоето поведение!
Та това са ДВА дни! Чак толкова няма да се изгърбиш, а жеста, който ще направиш като си премълчиш ще е много мил и съм сигурна, че ще се оцени. Обаче вече е късно, мрънкането е факт.

И....много се съмнявам, че жилището е твое, защото ако беше щеше да си заявила позицията си много по-категорично и нямаше да имаш подобна дилема. Достатъчно ясно показа какъв типаж си.  Wink

# 218
Ехеее, вие вече взехте да и предлагате да се раздели щото мъжа държал на родата си  ooooh! Не сте у ред бе хора.
Това е брат му, не е учинайка му от доведената сестра на третата му баба! Ня
ма кой знае какво да стане ако го изтърпят два дни.

Мъж който не държи на родата си няма да държи и на семейството си.

Ултиматуми пък как да кажела на мъжа си едикакво си, да се фръцне, мъцне и да му поставя условия са толкова смешни ....  Sick

Постовете на авторката звучат сякаш някоя егоистична тинейджърка ни обяснява проблемите си  Hug

# 219
Ти вместо да си вземеш отпуска за тези два дни и да си заедно с гостите си , орева света че няма да можеш да си легнеш в 22 часа и че ще ти потрошат стъклената маса. ooooh!

# 220
  • Варна
Постовете на авторката звучат сякаш някоя егоистична тинейджърка ни обяснява проблемите си  Hug

Баш!  Laughing

# 221
  • София
Несигурен типаж е за съжаление - опитва се да угажда на авантаджии, и то от най-наглия вид, и брат им.
Авторке, съгласна съм с Ън - такъв партньор не ти трябва.

# 222
Да, определено трябва да говориш с него открито. Да му обясниш, че всяко нещо има граница и твоята тук е прескочена.
А другите, които я наричат егоистка, незряла и т.н. - колко пъти отстъпихте жилището си на роднини на мъжа ви и спахте с него при вашата майка? Не дали бихте го направили, хипотетично всеки може да си мисли, че ще направи нещо. Конкретно колко пъти вие сте го правили, че така категорично сложихте етикети?

# 223
Несигурен типаж е за съжаление - опитва се да угажда на авантаджии, и то от най-наглия вид, и брат им.
Ама разбира се, толкова е тъпо да угаждаш на любимия човек до теб Mr. Green

Пък ако не е любим, какво правиш с него! Махай го и си варди стъклената масичка (ако е твоя) Outta Joint

# 224

Вие сериозно ли очаквате, че човек който няма да иска да посрещне брат си ще направи услуга даже, каквато и да е на неин роднина? Шкафче да пренесе, гвоздей да забие!

Смятате ли, че човек, който не държи на първото си семейство - майка, баща, брат, изведнъж ще задържи на жена и деца?

АКО партньора ви не иска роднини да идват, ако му тежи дотолкова, че отказва елементарно усилие да направи, ако не иска да поддържа приятелски и роднински отношения поради егоистични причини - БЯГАЙТЕ от този студен човек, неспособен на близост и градене на нормални семейни отношения.

Общи условия

Активация на акаунт