Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 774
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 225
И защо говорите наизуст? Пак ви питам: Колко пъти вие предоставихте апартамента си за ползване от брата на мъжа ви и семейството му, а вие самите и мъжът ви отидохте при майка ви? Не хипотетично, а реално колко пъти ви се случи?

# 226
  • София
По- скоро, тя не е необходима на партньор като него.
Цял живот да вегетираш без приятели и близки, с които да се събереш, щото ще ти развалят подредбата и ще ти счупят стъклената маса, и щото тя си лягала в 22ч.!?
Аз не бих си губила времето с такъв темерут.

# 227
  • София

Вие сериозно ли очаквате, че човек който няма да иска да посрещне брат си ще направи услуга даже, каквато и да е на неин роднина? Шкафче да пренесе, гвоздей да забие!

Смятате ли, че човек, който не държи на първото си семейство - майка, баща, брат, изведнъж ще задържи на жена и деца?

АКО партньора ви не иска роднини да идват, ако му тежи дотолкова, че отказва елементарно усилие да направи, ако не иска да поддържа приятелски и роднински отношения поради егоистични причини - БЯГАЙТЕ от този студен човек, неспособен на близост и градене на нормални семейни отношения.

+100000! newsm10

# 228
По- скоро, тя не е необходима на партньор като него.
Цял живот да вегетираш без приятели и близки, с които да се събереш, щото ще ти развалят подредбата и ще ти счупят стъклената маса, и щото тя си лягала в 22ч.!?
Аз не бих си губила времето с такъв темерут.
А ти самата колко пъти се изнесе от дома си, за да го предоставиш на роднини?

# 229
  • Варна
И защо говорите наизуст? Пак ви питам: Колко пъти вие предоставихте апартамента си за ползване от брата на мъжа ви и семейството му, а вие самите и мъжът ви отидохте при майка ви? Не хипотетично, а реално колко пъти ви се случи?

Правила съм много жестове и бих правила и занапред за брат ми и семейството му. Та той ми е брат, един от най- близките ми хора на този свят- за мен това е най- нормалното нещо.
Чужда ми е тази налагаща се напоследък дистанцираност и темерутщина, но явно има хора, на които им приляга съвсем точно.

# 230

Правила съм много жестове и бих правила и занапред за брат ми и семейството му. Та той ми е брат, един от най- близките ми хора на този свят- за мен това е най- нормалното нещо.
Чужда ми е тази налагаща се напоследък дистанцираност и темерутщина, но явно има хора, на които им приляга съвсем точно.
Аз за това питам конкретно, не хипотетично: Колко пъти се изнесе със семейството си от дома си, за да се настани брат ти? На теб лично колко пъти ти се случи? Не дали би го направила.

# 231
  • София
"Много държа" да имам  "партньор", който ще ме изнесе заради брат си и ще се натресе на майка ми, без да пита когото и да било...  Tired Благодаря за такава топлота, но не, благодаря.

Авторке, наистина, след като на гаджето ти даже му е хрумнал такъв вариант, прати го да си живее с брат си и снаха си.

# 232
Скрит текст:
Ами на моя приятел няма как да обясня, защото съм се опитвала вече и той все си мисли, че аз съм срещу него...и още нз си какво. Племенниците толкова си го гледа че нали...А ние сме на работа през деня няма как да се видим просто. Опасявам се да от надраскани неща, счупена стъклена маса, айде аз посудата ще си я прибера, тази която е по-специалната. Абе не е като да няма какво да се строши

Ами наистина си против него. Ега ти егоизма...тоя мъж трябва да бяга с 200 от теб. Бас хващам, че си единствено дете и затова не ги разбираш братските работи.

Скрит текст:
А за апартамента няма какво да се чудите: на мъжа е. Тя сама си каза, че не иска последната ДУма да е на собственика. Тя иска последната дума да е нейна, следователно не е собственика. А и гостите не са се самопоканили, а са поканени от собственика на жилището. Добре е било да се допита до нея преди да ги покани, щом тя живее понастоящем в неговото жилище, но явно не е предполагал че ще получи такава неадекватна реакция.
Много са недомлъвките и разминаванията в малкото писания на авторката.
На теб съвсем ти хлопа дъската? Как може да начечш егоизъм това, че авторката не иска да не изнася от собствения си дом и да намери после нещата си изпочупени, само защото на брата и семейството му да са му безплатни нощувките. Явно няма да спят в 1 апартаметнт, а брата в техния, те у майка й. Защо тогава не иде брата на хотел, така или иначе ще спят на различни места? А.. да, защото в хотела искат пари за да нощуващ там и румсървиса, както и храната в ресторанта не са на аванта. Недумявам, как може да приемете за нормално да се изнася накой от собствения си дом, че да гостува в него някой друг.

За справка:
Разговора на който присъствах по телефона беше: да нямя проблем ние ще се изнесем в майка и и щи ви оставим на спокойствие.
Той иска да отидем в майка ми и да им оставим апартамента за 2 вечери
Офертата те да спят на хотел няма да стане защото са мега стиснати, а варианта аз да им го платя просто е абсурден!
......
А това направо ме разби:
Разговора на който присъствах по телефона беше: да нямя проблем ние ще се изнесем в майка и и щи ви оставим на спокойствие.
Приятелят нарича майката на приятелката си "майка" Shocked
Снахи, вземете си поука
...
Ти що не се научиш да четеш първо? Приятеля и кава майка Й, т.е нейната майка, не че той я нарича майка.

# 233
"Много държа" да имам  "партньор", който ще ме изнесе заради брат си и ще се натресе на майка ми, без да пита когото и да било...  Tired Благодаря за такава топлота, но не, благодаря.

Авторке, наистина, след като на гаджето ти даже му е хрумнал такъв вариант, прати го да си живее с брат си и снаха си.
+10000
Утре ще ти сервира друго и пак ще си му робиня без мнение.

# 234
  • София

Аз не бих помислила да се изнеса и да пропусна възможността да съм с роднините си, особено ако ги виждам веднъж на годината.
А, дадох ключ от къщата, те се настаниха, живяха 3 дни сами и после аз се присъединих, миналата година по Коледа.
На теб се чудя- ти с къщата ли живееш или с хората около себе си?
Вещите и предметите не са ли да ти служат, че ги слагаш на първо място в ценностите си? newsm78

# 235

Аз не бих помислила да се изнеса и да пропусна възможността да съм с роднините си, особено ако ги виждам веднъж на годината.
А, дадох ключ от къщата, те се настаниха, живяха 3 дни сами и после аз се присъединих, миналата година по Коледа.
На теб се чудя- ти с къщата ли живееш или с хората около себе си?
Вещите и предметите не са ли да ти служат, че ги слагаш на първо място в ценностите си? newsm78
Аз кога написах нещо за вещи? Мисля, че бъркаш. Просто не виждам смисъл да се говори хипотетично и да се слагат етикети. Явно не си била в същата ситуация и това е.

# 236
На нея не и е хрумнало да се изнесе, вече е решено от мъжа и /приятеля и/, за да може родата да ползва апартамента.
И то в дома на майка и....която надали знае това.

Аз такива нагли хора веднага ще отпратя, които се разпореждат БЕЗ моето мнение и то И за моето жилище от майка ми......

Амоняк, явно си отскоро тук, защото във всяка тема е едно и също - описва се ситуация, в която мъжът е пълен идиот и мунчо, Абсурт го защитава ВИНАГИ, следва спор с останалите потребители все едно темата е нейна.

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 11:23 от Вишна123

# 237

Амоняк, явно си отскоро тук, защото във всяка тема е едно и също - описва се ситуация, в която мъжът е пълен идиот и мунчо, Абсурт го защитава ВИНАГИ, следва спор с останалите потребители все едно темата е нейна.

Да, явно всеки луд с номера си Simple Smile

# 238
Да държиш на близките си не означава да държиш да спите на едно легло все пак, не знам как е възможно да се мисли толкова праволинейно. Добре че не ми се налага да се разбирам с такива хора, защото нямаше да мога. Когато притесняваш собственото си семейство, за да се направиш на гостоприемен пред родата, нещо ти е объркана ценностната система.
И не е вярно, че от два дена нямало нищо страшно да стане, то вече е станало, защото и миналата година са идвали, сега пак идват и явно смятат, че е добра практика да го правят всяка година. Те дори не си представят колко неудобства създават на авторката и за тях сдитуацията е нормална.
Креми, не е нужно да се оправдаваш, не си егоист и това, което ти сервират, си е свинщина. Така че си кажи всичко на момента, защото в противен случай ще търпиш с години все същото.

# 239

Аз за това питам конкретно, не хипотетично: Колко пъти се изнесе със семейството си от дома си, за да се настани брат ти? На теб лично колко пъти ти се случи? Не дали би го направила.

10-20-30 пъти. Не съм си и помисляла да ги броя. Защо? Кое е толкова странното?
Лъгали сме даже братовчед му, че сме в майка ми, а отидохме на хотел, защото тя пък имаше гости. Човекът и семейството му щяха да летят и трябваше да пренощуват ноща преди полета, а и бе страхотно да се видим.

Общи условия

Активация на акаунт