Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 786
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 240
Каква свинщина бе другарки, какво едно легло, я излезте от сценария дето е само във вашите си глави  hahaha
Как смее тоя брат да ги посещава за ден два цял един път годишно, че и мъжа й да държи на тия посещения  Joy Каква наглост, какво безочие. Да й развалят кефа веднъж годишно, как смеят бе, ужас....
И аз се възмутих от дъното на душата си  Joy
Не е абсурт лудата тука  hahaha

Апартамента дет ти го купиха кой го плати, мухльото с лошия брат и двойката зверове ли?

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 11:49 от Анонимен

# 241
И защо говорите наизуст? Пак ви питам: Колко пъти вие предоставихте апартамента си за ползване от брата на мъжа ви и семейството му, а вие самите и мъжът ви отидохте при майка ви? Не хипотетично, а реално колко пъти ви се случи?

Правила съм много жестове и бих правила и занапред за брат ми и семейството му. Та той ми е брат, един от най- близките ми хора на този свят- за мен това е най- нормалното нещо.
Чужда ми е тази налагаща се напоследък дистанцираност и темерутщина, но явно има хора, на които им приляга съвсем точно.
Аз за това питам конкретно, не хипотетично: Колко пъти се изнесе със семейството си от дома си, за да се настани брат ти? На теб лично колко пъти ти се случи? Не дали би го направила.

10-20-30 пъти. Не съм си и помисляла да ги броя. Защо? Кое е толкова странното?
Лъгали сме даже братовчед му, че сме в майка ми, а отидохме на хотел, защото тя пък имаше гости. Човекът и семейството му щяха да летят и трябваше да пренощуват ноща преди полета, а и бе страхотно да се видим.

Ами чудесно, странно е човек да лъже по подобен начин. И все пак, ако това е вашата зона на комфорт - на всяка цена да се съобразите, добре. Но дали е нужно за всички да е така, за да изразят добри чувства към роднините си? Това ли е единствен правилен начин?

# 242
Ами свинско е да ти се каже "брат ми идва с жената и децата за два дена, спасявай се у майка си". Когато гостувам на близки в друг град или държава, които нямат място, се настанявам в хотел, понякога и въпросните близки взимат стая в същия хотел или наемаме заедно апартамент, не е нужно да се гъчкаме в тясно жилище, за да си доказваме любовта.

# 243
Аз не видях някой да я гони от дома им, тя самата още в началото мислише да се маха и да прави фасони. Това с местенето и на двамата се появи на доста по-късен етап. Или мъжът е отстъпил на нейното тръшкане, или е просто бърза реакция на някои тукашни неласкави коментари. Като й чета постовете на авторката, май май е второто. Регистрирала се е вчера, сто пъти промени и "дообогати" версията си... Вярвайте й и се вживявайте, щом си нямате други емоции.
Пързалка или не обаче, темата е показателна за все по-налагащата се в обществото ни алиенация.

......
А това направо ме разби:
Разговора на който присъствах по телефона беше: да нямя проблем ние ще се изнесем в майка и и щи ви оставим на спокойствие.
Приятелят нарича майката на приятелката си "майка" Shocked
Снахи, вземете си поука
...
Ти що не се научиш да четеш първо? Приятеля и кава майка Й, т.е нейната майка, не че той я нарича майка.
Абе, да чета мога, ама нещо така "грамотно" написано - трудно ми е...
Ама то и на теб май четенето и писането ти е бавно и трудно, щом цитираш пост, редактиран преди половин час Mr. Green

Ами свинско е да ти се каже "брат ми идва с жената и децата за два дена, спасявай се у майка си". Когато гостувам на близки в друг град или държава, които нямат място, се настанявам в хотел, понякога и въпросните близки взимат стая в същия хотел или наемаме заедно апартамент, не е нужно да се гъчкаме в тясно жилище, за да си доказваме любовта.
Кой е казал така?
И какво е по-различното в наетия апартамент? Не вярвам да наемате петстайни апартаменти.

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 12:12 от птица

# 244
На мен ми е странно това изнасяне. На кому е нужно, като може да се спи в хола?

На мен ми звучи доста странно авторката с ужасът и от деца и да не и потрошат ценностите, но приемам, че има и такива хора и е редно партньорите им да се съобразяват или поне да се договарят.

Ние сме приемали гости и не са ни пречили, има и неудобства, но за два дена няма да се впечатля особено.

Наложи ми се да се прибера в България по спешност, буквално купих билет няколко часа преди полета. Нямах организиран хотел и се обадих на приятелката ми да ми резервира, докато аз летя. Тя почти ме наруга и каза, че ако не остана у тях, ще ми е много сърдита.

18 годишната и дъщеря се премести при брат си, за да ми освободи стаята. Бях сама в апартамента през деня, сутрин правих закуски на децата, а вечер готвихме заедно или излизахме. Нямах проблем да си платя хотела, а и приятелката ми го знаеше. Тя има и свободен апартамент, в който можех да спя, но тя знаеше, че имам нужда от подкрепа, а и искахме да изкараме повече време заедно.

Със сигурност съм разбутала обичайният им режим, но не мисля, че е толкова страшно, а и пак ме канят.

# 245
Kremi, не е етично от негова страна да съобщава на брат си, че ще спите в майка ти, ако тя самата не е попитана дали ще й е удобно.Редно би било пъро да я попитате.Домът е неин и ако иска ще бъде гостоприемна в подобна ситуация.
Поговори си с твоя приятел, че топлината в между роднинските отношения се постига, когато се наблегне на събразяването с комфорта и на другия, не само на нашите кръвни роднини.Нашият алтруизъм и добрина , ще се превърнат в чист егоизъм, ако пропуснем някой по „трасето”.
Останете си в къщи всички заедно, защото домът е ваш, щом живеете заедо, прибери ценните вещи и изтърпи тази визита.Не можеш да превъзпитаваш чужди хора.Можеш само да им кажеш своята гледна точка и да ги оставиш да помислят.

# 246
  • София
Да ги превъзпита не може, нито е нейна работа, но да не ги приеме определено може и би трябвало.

# 247
Така е Миленака, но нали първо трябва да се каже нещо.Да се надяваме, че приятелят й ще разбере, че се олива и ще бъде последната подобна визита.

# 248
  • София

Аз кога написах нещо за вещи? Мисля, че бъркаш. Просто не виждам смисъл да се говори хипотетично и да се слагат етикети. Явно не си била в същата ситуация и това е.
Не бъркам- къщата е недвижима вещ, предмет, както искаш, така го наречи.
Казах, че съм давала ключ и са се нанасяли в мое отсъствие, но по общо желание съм се присъединявала към компанията.
Ако искаш да кажеш, че не съм била в" същата" ситуация- да бъда темерут и саможивляк, права си.
Мен ми е жал за такива хора, защото се самоограбват и правят живота си сив и скучен.
Обричат се на самота, която ще ги натисне осезаемо като минат средната възраст, но тогава никой няма и да иска да е около тях.

# 249
Цитат на: babian link=topic=937113.msg33560314#msg33560314 нdate=1471064021
Бих приела гостуване за два дни.Това все пак са братя. ММ няма братя и сестри,но има първи братовчед, с който много се уважават и си гостуваме,ако ММ мрънка за семейството на сестра ми, че му развалят кефа, ще си имаме проблеми.

Наистина ли ще кажеш на сестра си, че ти и мъжът ти ще спите при свекърва ти , а на семейството и оставяш апартамента ви? И това без да си говорила с мъжа ти и свекърва ти ? Не вярвам. То там е проблемът.

Моя мъж не би имал нищо против. Нито аз. И винаги можем да спим както при майка ми, така и при свекървата, даже ще ни се радват. Ако хората са достатъчно близки, защо не, няма да ми изнесат къщата..

# 250
  • София

Креми, не е нужно да се оправдаваш, не си егоист и това, което ти сервират, си е свинщина. Така че си кажи всичко на момента, защото в противен случай ще търпиш с години все същото.
Няма да ѝ се наложи, си мисля, освен ако няма чехльо насреща си.
Пък и да има, ще му писне да гледа само скъпоценната ѝ физиономия и да ѝ пази тишина в 22ч., щото трябвало да си ляга.
Баси, на мойта възраст водя по- бурен социален живот от нейния! Joy

# 251
  • Варна
Предполагам сме имали различни отношения в семейството си, оттам и различните възприятия на ситуацията. Само може да ми е мъчно за хора, за които евентуален дискомфорта в рамките на 2 дни веднъж годишно е по- важно от общуването с близки хора. Пък за стъклената маса дори не ми се споменава.  Joy Вярно, не става въпрос за роднини на авторката, но предполагам че коментарите ще бъдат същите.

И да, апартаментът най- вероятно не е неин въпреки, че ни послъгва по-напред. Достатъчно е безпардонна и ако имаше това преимущество изобщо нямаше да допусне дискусия по темата.  Mr. Green А според мен този факт хвърля нова светлина върху мрънкането и.

# 252
  • София
Аз така и не разбрх защо трябва да става такова преселение - семейството на авторката да ходят у майка й, за да можело брата и сем. му да са в ап. на авторката? След като така и така няма да спят в 1 апартамент, за да се избегне неудобството на едните, какво пречи брата и сем. му да отидат на хотел? Ако на авторката и се занимава да ги посрещне в дома си с вечеря и после  тя и мъжа й - в спалнята, родата - към хотела, ако пък не обича да готви и слага софри - излизат навън на вечеря и после пак по гореописания ред. То големи драми за 2 дена.

# 253
  • Варна
Афродита, защото брата и семейството му явно са много стиснати за да си плащат хотела, както уточни авторката по-назад.

# 254
  • София
Аз така и не разбрх защо трябва да става такова преселение - семейството на авторката да ходят у майка й, за да можело брата и сем. му да са в ап. на авторката? След като така и така няма да спят в 1 апартамент, за да се избегне неудобството на едните, какво пречи брата и сем. му да отидат на хотел? Ако на авторката и се занимава да ги посрещне в дома си с вечеря и после  тя и мъжа й - в спалнята, родата - към хотела, ако пък не обича да готви и слага софри - излизат навън на вечеря и после пак по гореописания ред. То големи драми за 2 дена.

И защото, ако не си скачат върху ушите, не се обичат достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт