Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 553
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 840
Ох, аз пак да се изкажа Mr. Green
Когато си с някой повече време(2 дни в случая) примерно мислите заедно какво да наготвите за утре. Дори и те да не се обадят- ти повдигни темата. Какво искате утре да си спретнем заедно. Да  купим пържоли и мъжете да ги опекат, а ние с теб да направим салата, а? Нещо от сорта. Ако те наистина не помагат ти може да направиш така, че да помагат. Бъди изобретателна.
Памперса, като писа къде е седял- ами още като видиш, че започва смяната му- казваш- Ще ти дам една торбичка, да го сложиш и после някой, като слиза до магазина да го изхвърли...Примерно. Бъди инициативна, за да се спазват правилата ти. И не, като дойдат не им казваш "В нашия дома има такива и такива правила" , ти самата, заедно с приятелят ти им ги показвате тактично. Какво му е пречило да каже на брат си, че на тоя памперс не му е мястото там и малко ти е неудобно ти да го изхвърляш.
Аз няма да си мръдна пръста за топ матраци. Ми че цената им е колкото е стаята в хотела. Все пак и гостите знаят, че имате една спалня и един диван. Няма как да искат и джакузи в банята ви.

# 841
Мисля че бях ясна, но ще се повторя.
Това което искам е да съм си унас, да няма мизерии ( каквито и да са те) и да няма повече от 2ма гости защото място няма!Ако имах още една стая макса щеше да ми е 4 човека и т.н. Искам да ми е удобно, както на мен така и на всички, за да мога да бъда предразположена и вечеря ще направя и всичко. Но когато ми е напрегнато просто нищо и никой не искам да.Нямам ли спокойствие не ми се ще.

# 842
Ами защото нямам опит.Аз от къде да знам кога се сменят памперси, какво се правят и изобщо за какво става въпрос когато имаш дете.А и не искам да знам, докато аз нямам. Tired
Да, ще помисля върху съветите ви! Много благодаря. Доста ще ми е трудно, понеже не съм спокоен човек, но ще се опитам да обясня.

# 843
Ами защото нямам опит.Аз от къде да знам кога се сменят памперси, какво се правят и изобщо за какво става въпрос когато имаш дете.А и не искам да знам, докато аз нямам. Tired
Да, ще помисля върху съветите ви! Много благодаря. Доста ще ми е трудно, понеже не съм спокоен човек, но ще се опитам да обясня.
На принципа на дамските превръзки се сменя и памперса.Като се позасере и се сменят и двете.

# 844
Аз не мога да повярвам, че гостите ще бъркат по шкафовете и гардеробите и ще оставят след себе си некакво торнадо. В края на краищата тези хора вероятно ходят и по почивки и на други места, не са сигурно хванати от гората.

Просто недоумявам, защо авторката приема хора, за които има такова мнение.

# 845
Ох не ми се обяснява вече по 100 пъти, затварям темата.Като има развитие ще пиша който го интересува.

# 846
  • Gotham City
Да казвам ли миналия път колко ЧАСА седеше памперса на стъклената ми маса  ooooh!

Чакай, чакай, сериозно ли? Сменила е памперса не бебето и го е пльоснала на холната масичка  Shocked

# 847
ДА!
Нямам избор, не искам още разправии, просто оправя най-големия си компромис в живота и единствен и това е.
Аз затова ви казвам, аз ако съм няма да отида, мен ще ме е срам.
Имам роднини на морето и ние като отидем там се гъчкаме на 1 легло, но аз го искам , аз го предлагам, дори от спалнята не ги гоня.И не ми пречи.
Но аз да ги изнеса, да спя на чужда спалня???Просто няма да стане, ако ще да съм с новородено.Но и тогава няма как защото няма да го водя никъде.

Много интересно ми стана! Кремито не иска да идват хора у тях,защото било тясно и и създавали неудобство, а в същото време тя ходи при роднините си и им създава неудобство!!!! А на морето има толкова хотели и квартири (според всеки джоб), защо трябва да се гъчкате на едно легло?!
А уж брата бил навлек и стиснат.....

# 848
Мъжа на аавторката май не е случил на жена Tired

# 849
Ама защо въобще се учудвате на приказките й?
Тя първо твърдеше, че се има и разбира с тези хора, после ги изкара стиснати, мързеливи и малоумни нахалници с деца-чудовища.
Беше писала, че същите ходили на гости у тях преди доста време, после пък се оказа, че било преди 2 месеца. Уж един път бяха ходили, оказаха се поне два ...
Иначе на същата не й е проблем да ходи с преспиване в родителите на двамата братя ама щом става дума някой да ходи у тях проблема е огромен.
На мен не ми е ясно след като уж тези хора ще идват за 3-ти път вече като поне един от предишните са били с дете (т.е. повече от двама) защо авторката чака до сега, а не обясни на гаджето си, че не й е приятно всичко това?
И в кой свят живее, та не може да се сети да даде поне една торбичка, вместо да гледа мръсния памперс "с часове" на масата си ...  Whistling
Хайде, хайде ... В стремежа си да се изкара мила и добра, а тях зли, започна толкова да "пресолява манджата", че чак сама не си вярва Whistling

# 850
Аз не съм нито мила нито добра, никога не съм била нито съм искала някога да бъда, само да вметна. newsm78

# 851
  • София
Оставете вече момичето на мира, постовете са в двете крайности-или е егоист, или трябва да изгони гостите, момичето не иска да коментира за момента!

# 852
Аз не съм нито мила нито добра, никога не съм била нито съм искала някога да бъда, само да вметна. newsm78

Креми, съветвам те да спреш да се обясняваш повече, все щч се намери някой философ да се прави на майка Тереза.  Hug

# 853

Креми, съветвам те да спреш да се обясняваш повече, все щч се намери някой философ да се прави на майка Тереза.  Hug

Права си, спирам. Hug

# 854
Не се правя на майка Тереза. Просто забелязвам как сама си противоречи.
Обвинява гаджето си и роднините му за това, че й причиняват дискомфорт ама един път не е обяснила нито на него, нито на тях, че не иска да приема гости в дома си. Единственото нещо, което е направила до момента е да гледа лошо и да се цупи, което е типично за хора, по-малки от нея с около 20 години ...
Сама не може да си формулира проблема ама иначе иска околните да го разберат и да й го решат  ooooh!

Едит: Признавам, ще ми е интересно да прочета продължението ...

Общи условия

Активация на акаунт