Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 531
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 855
Аз останах с впечатлението,че приятелят и я изнудва емоционално,тя не иска да поеме риска да откаже категорично идването на гости,за да не го загуби,което я поставя в сегашната ситуация.Аз разбирам проблема,но решението зависи от твърдостта,с която е готова да отстоява позицията си.

# 856
Креми, просто трябва да отстоиш себе си. Бъди честна и откровена, а на брата и жена му кажи, деликатно, че е тясно за 6 души у вас. Ако са хора, ще разберат. Ако допускаш да идват, ще продължават, както си го постелеш, така ще бъде. Имаш право да не искаш да сте 6ма в спалня и холокухня, тесничко си е. Хубаво е да си посрещаме роднините, но Само когато имаме възможност. Аз принципно обичам и много държа на сплотените семейства, но за целта не е нужно да сте сгъчкани като сардели. Не се изказвах в темата, мнението ми е особено, истината е някъде по средата. Трябва да отстоиш себе си, ще ги каниш с преспиване когато имате къде, при по-голямо жилище. Това си е само за вас и не достига, просто е.
Петенце, ето, че и ти си го казала. И не е, че се цепи семейството, наистина в чиста площ 50 квадрата как си представяте 4 възрастни и 2 малки деца да щуреят наоколо. Недоумявам.  newsm78

# 857
Да казвам ли миналия път колко ЧАСА седеше памперса на стъклената ми маса  ooooh!

Чакай, чакай, сериозно ли? Сменила е памперса не бебето и го е пльоснала на холната масичка  Shocked

И мен това ме изуми.Била съм с бебе тук там, ама не съм чакала някой торбички да ми подава.Грижила съм се сама за „производството” и аз съм искала торбичка, ако нямам.Една година и гърне влачих на планина, че се бяхме запънали и не искахме да поливаме храстчето на полянката.

Що и се накарахте на Креми?Жилището е малко, а племенничетата ще пораснат и креватите хептен няма да стигат.Всеки път ли да се изнасят, че на гостите да им е широчко?Доколокото си спомням, тя не им е гостувала на тях, а се е изнесла в жилището на майка им.И аз нямаше, ако рискувам да стъпя в някоя „миничка”, че и това съм виждала. Confused

Kremi,  спокойно кажи на хората, че не можеш да им осигуриш удобства и безопасност за децата им и това те притеснява.Не им казвай, че си съгласна да идват без децата, защото и последните дебили да са, ще се засегнат.Децата са техни и са част от тях.На инструктажа не е нужно да бъдеш във формата на буква Ф.И не се карай с големия Мечо.Той също вижда, че е тясно, но ако се превърнеш в техен общ враг с претенции и капризи, можеш да спечелиш битката, но ще загубиш войната.Успех! Wink

# 858
Много благодаря за съветите.Ще се опитам, пък да видим, дано имам успех   Sunglasses

# 859
Предлагаш заведение със страхотен детски кът и ще си изкарате чудесно. Намираш хотел със страхотен детски кът, ако това искат, предложи нещо, да дойде от теб, но да е позитивно някак. Замени офертата с друга, по-добра.

# 860
  • Varna
Креми, още в първите постове писа, че не иска да им плаща хотел.
Може и да няма момичето възможност да го направи. Все още обзавеждат. Беше споменала,
че нямат достатъчно хавлии дори.
Аз я разбирам за това. Ако сами обдавеждат, те не могат да купят от всичко по много, а само
колкото им е достатъчно за началото.
Поне при мене е било така. Не можех да купувам по-повече, защото нямахме възможност.
Аз се чудя, гостуващите това нещо не го ли знаят newsm78  Нали са гостували и преди това.Не се ли притесняват, че изкарват домакините от домът им. newsm78
Имах такъв случай като с Креми преди известно време.
Наши приятели от чужденеция идват на гости на хора които са ги поканили и имат голям имот. Къща като гимназия. Ние със съпругът ми не знаехме тогава. Те са искали да ни се обадят но по-късно като се настанят
в имението и да ни изненадат.
Е, да ама ония които уж ги поканили ги нямалоооо. Звънят те, няколко пъти докато се свържат. Ония уж не ги били чували, на сватба били.
Каниш гости, пък на сватба. Пък нали приятели както ние сме с тях.
Остават моите хора на улицата и срам не срам звънят у нас. Късно вечерта е, с две деца.
Веднага ги прибираме, но същовременно мъжът ми почва да търси хотел, защото у нас две спални, които са заети, а хола е със кухничката. Просто няма място дори да изпляскам някое дебело одеало да спят на паркета в хола, защото там дивана не се опъва.
Е, ние сме хора които могат да си позволят да платят хотелски апартамент за цяла седмица дори. Но навремето, на годините на Креми, не малко апартаментче имахме, на квартира живеехма. И близки и приятели които не бяха от Варна знаеха това и не са ни притеснявали. Знаеха, че нямаме достатъчно място.
Извинявам се, че ви разказвам това. Исках да ви дам пример, а да не корим само Креми.
Ами тя Креми можеше да излъже като ония другите познати на моите приятели, че са на сватба и не могат да ги приемат. Има не по-лоши случаи, има грозни като този случай за който ви пиша. А, Креми си остава къщата на гостите.
Е, колкото и да съм добра, няма да си оставя домът. Не ми е кеф да спя у майка си.

# 861
Аз останах с впечатлението,че приятелят и я изнудва емоционално,тя не иска да поеме риска да откаже категорично идването на гости,за да не го загуби...
Така де, да не е луда да рискува да загуби подобно, хм, рядко щастие.

# 862
Е, хайде сега. Просто младежа още вятър го вее на бял кон и изобщо не проумява какво означава едно гостуване на многобройно семейство, още повече с малки деца, в един дом. Особено ако е попил типичния за нашия народ манталитет, че децата и домакинството са грижа на жената. Че какво ще му стане на него от едно такова гости? Важното е, че ще се видят с брата и ще се напият. Е, може да помогне малко за чистенето и приготвянето на трапезата, но само до момента, в който си паркира задните части на дивана и вдигне чашата за наздравица. Принасянето, отнасянето на масата, както и търчането след децата са дейности, случващи се в някакво друго измерение. Приемането на младите в дома на тъщата също не е свързано с никакви неудобства и никакъв извънреден труд, всичко се случва с помощта на вълшебната пръчица.
По скромните ми наблюдения повечето млади мъже са такива. Но само до момента, в който някой им отвори очите какво в действителност означава гости с преспиване на двама възрастни плюс деца. Някои мъже са достатъчно интелигентни да схванат още след първия скандал. Някои дори не се нуждаят от такъв и схващат от раз, с помощта на прости и ясни обяснения, изречени тихо и кротко. Някои така и не си научават урока и си заплащат за това.
Всичко зависи от жената. Дали, кога и как ще обясни подобаващо на мъжа до себе си какво означава семейният живот и съвместното вземане на решения.

# 863
Не мисля,че ако мъжа и помага гостите са желани.
Приемат се 2 възрастни,никакви деца и само ако домакинята е в настроение.
Дали са роднини или не няма значение.Аз така го разбрах.

# 864
Аз пък изобщо не мисля, че е тясно. Моето жилище е къщичка от холокухня- 20 кв.м., спалня-15 кв.м., антре 4 кв.м и баня  с тоалетна-4 кв.м.. Точно 43 кв.м. В холокухнята има разтегателен ъглов диван, на който спокойно могат да спят 2 възрастни и едно дете.  В спалнята има  Приста. Съвсем достатъчно е да се съберат и да спят 4 възрастни и 2 малки деца, ако на едното дете се стъкми импровизирано легло.
Аз у нас  в хола съм събирала  12 гости на елипсовидна разтегателна  маса. Тя не можела да събере   4 +2 деца.  Хайде бе!
Просто не ги иска. Другото е оправдания.

# 865
Дай сега, понеже ти можеш да сгъчкаш 12 човека в маломерното си жилище, всички други да го правим! Някои пък не обичаме да ни е тясно, нито да спим като в хижа - по четирима в стая, то въздухът няма да стигне. За наместване, ще ги намести, ама ще се прескачат и пречат - къде ще пия кафе и ще чета новини сутринта, когато цяло домакинство похърква в холокухнята ми? Права до закачалката може би? Или при съседа, чиято баня също ще се наложи да ползвам, понеже навлеците като се събудят, ще трябва един по един да се освободят от изяденото и изпитото снощи. Естествено, че няма да ги иска, за какво са й? Да й осмърдяват апартамента, да мърлят и вдигат шум.

# 866
Аз пък изобщо не мисля, че е тясно. Моето жилище е къщичка от холокухня- 20 кв.м., спалня-15 кв.м., антре 4 кв.м и баня  с тоалетна-4 кв.м.. Точно 43 кв.м. В холокухнята има разтегателен ъглов диван, на който спокойно могат да спят 2 възрастни и едно дете.  В спалнята има  Приста. Съвсем достатъчно е да се съберат и да спят 4 възрастни и 2 малки деца, ако на едното дете се стъкми импровизирано легло.
Аз у нас  в хола съм събирала  12 гости на елипсовидна разтегателна  маса. Тя не можела да събере   4 +2 деца.  Хайде бе!
Просто не ги иска. Другото е оправдания.

Щом ти и твоите гости се чувствате добре в такива условия, ОК. Никой друг не е длъжен обаче, да ги харесва. Казваш, че авторката не иска гостите.  Не е длъжна да ги иска. Не е длъжна и да харесва подобен тип гости. Както се вижда от темата, има хора, които се умиляват на разтегнати дивани и надути дюшеци и такива, които не ги понасят. И едните, и другите имат пълното право на предпочитанията си. Само да не ги налагат на останалите. И, както вече доста страници назад се каза, да се събират хора със сходен манталитет, зада няма такива драми.

# 867
  • София - Рим и обратно
Абе още ли има такива драми с напиращи роднини да се сврат в апартаментчето на родата 20 души да си дишат миризмите дни наред?! Гадост.
Ако бях аз, просто казвам - както знаете у нас не е удобно, ще ви запазя стая еди къде си. Точка.

# 868
Абе още ли има такива драми с напиращи роднини да се сврат в апартаментчето на родата 20 души да си дишат миризмите дни наред?!
Не само има, но те са духовно извисените. Останалите са нищи духом, осакатени емоционално и каквото още там бездуховно се сетиш.

# 869
Ей, авторката каза, че повече няма да пише, та и мен спря да пиша. Ама аз пак прописах.
Така, фактите са, че покана има, ще има и гости. Но, за пореден път казвам- гостите знаят къде отиват. Аз няма да се изнеса от стаята си, за да им е комфортно на другите. Трябва да има напасване за тези 2 дни. На едните ще им е неудобно на дивана, на другите- че няма къде да си гледат и четат новините. Все пак е 2 дни. Аз ако бях на мястото на авторката до сега да съм разчистила някои скъпи предмети, бих измислила меню, бих ангажирала и гостите с него, бих показала, кое е правилно и кое не приемам. Бих се зарадвала и с нетърпение да чакам гостите. Не си представям да оставя малки деца да играят в спалната и аз да не зная какво правят. Бих се оправдала с безопасността на децата.  Crossing Arms Не бих платила хотел, не бих купувала топ матраци, не бих се изнесла от дома си. Просто като има приемане на поканата още докато е "прясна" ще се обадя по телефона на другата жена и бих и казала нещо от сорта"Много ще ми е приятно да се видим(ако наистина го мисля де), но нали си наясно, че ти и семейството ти ще спите на дивана. Съжалявам, но само това може да предложим." А все пак не става въпрос за трети братовчед на дядото на учинайка ми. Няма от какво да се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт