Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 466
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 105
Защо все жените са виновни и трябва да отстъпват Shocked
Какво е това промито робско мислене...дай да се свиваме и да правим компромиси, че да запазим добрия тон.

# 106
  • София
Много е важно хората да кажат, че е добра домакиня! Много! После и тиквени медали ще получи. При това положение даже й предлагам да не си разплита чорапите. Аз, ако не получавам похвали от хората, няма да смогна с чорапите.
EEE, защо буквално го разбираш. Определено ако ще съм домакиня, т.е. някой е поканен у нас, бих се постарала и да ги нагостя. Особено, ако хората ни гостуват или се виждаме 1-2 пъти в годината. Не говоря за запретване на ръкавите и месене на питка, па салати, па салтанати и т.н. Идеята е да си измисли предварително меню, за да й е по- лесно и спокойно. Па нека кебапчетата да са купени топли от магазина! Mr. Green
1. Защо тя трябва да измисля меню?
2. Очевидно ще й бъде много по-спокойно без гости.

# 107
Не става въпрос за "отстъпване", "налагане" и измислени битки! Става въпрос за взаимно уважение, зачитане, усещане за принадлежност, разбиране, емпатия  Peace Любящ мъж ще сподели и обсъди с любимата си предстоящото гостуване. Любяща жена ще излезе за малко от зоната си на комфорт за кратко, за да види любимия си щастлив. Това дори не са някакви компромиси, а елементарна глезотия.

Стъклената масичка vs невъзпитаните племеничета и незаинтересованите им родители. Леле  Joy  Joy  Joy

Пак ще повторя. Тя е никоя в цялата схема. Някаква "приятелка". На нейно място утре може да е друга. И вчера може да е била друга. Пени се, не пени се... Все тая.

# 108
  • Бургас
 За брат/сестра е разбираемо да проявиш гостоприемство, независимо от условията, особено когато не е често. Аз лично не понасям по - далечни роднини, които на път за/от морето се чувстват "длъжни" да минат да се обадят, което обикновено включва неопределен брой нощувки. Последно сина на втория братовчед на мъжа ми така оповръща леглото през нощта, че още ми става лошо като се сетя. На детето му било зле още по - пътя, но вместо да вземат мерки, решили да се отбият да си починат от пътя /защото Влас - Бургас е сериозно разстояние Laughing / и да се донатъпчат с морски дарове...или поне на нещо такова приличаха оставените следи... Laughing И как по друго време не се сещат за нас, ами само лятото се обаждат да ни "чуят" Laughing

# 109
Много е важно хората да кажат, че е добра домакиня! Много! После и тиквени медали ще получи. При това положение даже й предлагам да не си разплита чорапите. Аз, ако не получавам похвали от хората, няма да смогна с чорапите.
EEE, защо буквално го разбираш. Определено ако ще съм домакиня, т.е. някой е поканен у нас, бих се постарала и да ги нагостя. Особено, ако хората ни гостуват или се виждаме 1-2 пъти в годината. Не говоря за запретване на ръкавите и месене на питка, па салати, па салтанати и т.н. Идеята е да си измисли предварително меню, за да й е по- лесно и спокойно. Па нека кебапчетата да са купени топли от магазина! Mr. Green
1. Защо тя трябва да измисля меню?
2. Очевидно ще й бъде много по-спокойно без гости.

1- Защото тя е домакинята!
2- Очевидно гостите са вече факт.

# 110
  • София
Какво от това, че тя е домакинята? Тя е домакинята, а гаджето й е домакинът. Няколко пъти са ми се натрисали вкъщи, нито съм мислила меню, нито съм готвила.

# 111
Анонимен, а ти коя си? Някаква, дето я е шубе да си напише мнението с форумното си име, ама й е много приятно да нарежда авторката, че била "никоя" в схемата.  Laughing 

# 112
"Защото тя е домакинята" Shocked пак ли сме в Средновековието...
Знаете, че жените са били домакини, защото не са имали професия нали?
Нямам думи...

Съдейки по думите и злобните думи към жените, анонимната е Абсурт Peace
Как не се задушаваш от толкова злоба?
След като тя е "няква приятелка, никоя в схемата", той е "някъв приятел", защо да се съобразява с него хахаха
Стара, самотна женица, озлобена към всички, парадираща с проблемите си във форум Joy

Последна редакция: пт, 12 авг 2016, 21:25 от Вишна123

# 113

kremi_qkova
Ако съм на твое място им плащам хотела аз....и им казваш,че няма как да се съберете толкова хора в апартамента!
Така като им платиш веднъж хотела ти,надявам се,че ще се усетят...и няма да ви притесняват повече.. Peace

# 114
  • Варна
И в други теми съм писала. Изключително неприятни са ми домашни гостита, както някой да идва вкъщи, така и аз да ходя в чужди домове. За мен домът е много лично място и никак не обичам да го споделям. Приятелите ми са абсолютно наясно с тази ми особеност и са я приели, да не говорим че не малка част от тях даже не са наясно къде точно живея.  А неканени гости, че и с преспиване  биха ме докарали до лудост. Домът, в който живеем сега с мъжът ми е лично мой, така че решаващата дума по въпроса имам аз, макар че половинката ми споделя моите възгледи. Ако домът не беше мой, а негов и впоследствие съм се нанесла там и ако се получи една такава ситуация като на авторката - окото ми не мига, хващам си багажа и се изнасям, докато гостите не си заминат. Пет пари не давам какво ще си помислят за мен, отдавна престана да ме вълнува чуждото мнение. Способна съм на такива гости не само да им ангажирам хотела, но и да го заплатя лично от джоба си само и само да не ми влизат в къщата.

Сещам се за една случка с познати. Техен близък роднина си идва от чужбина за месец ама не е като да няма къде да отседне. Само че той предпочита у тях щото местоположението на къщата им му е по-удобно да си шари из града. Да ама човека като изтърван, купони до малките часове по кръчмите с различни приятели дето не са се виждали сума време, прибира се по никое време, забравил си ключа, разбира се в къщата всичко живо спи и няма кой да му отвори щото хората са на работа на другия ден. Но да не си помислите, че това го смущава? Не, той си прескача оградата, отваря прозореца и влиза, изкарва им акъла порядъчно, допива си от хладилника някакъв алкохол /не че трезвен се прибира, да не си помислите нещо/, забравя вратата на хладилника отворена /посред лято в жегите/ и накрая порядъчно оповръща цялата кухня. На сутринта го намират щастливо хъркащ наполовина в леглото, наполовина на земята. Престоят му продължи май около 3 седмици, сигурна съм, че като три години са им се видели. Може да е близък роднина ама последва категорична декларация, че оттук нататък вратата им не е отворена за повече гостита.

Далеч не застъпвам мнението, че всички гости са такива. Но реално тези, които са достатъчно нахални да се самопоканят, обикновено са проблемни. И авторката е напълно права да се притеснява. Тук казаха - е, какво толкова, два дена са. Да, сега са два дена. Другата година, ако не могат да си позволят почивката, от която сега на връщане ще се отбият, може да са и две седмици. И те вече ще знаят, че няма кой да им откаже щото вече има прецедент. Тогава пак ли ще има изречение от типа "какво толкова, само две седмици, все ще стиснеш зъби и ще изтърпиш"? Аз не бих изтърпяла. И за два дни даже. Смятам, че след като съм достатъчно тактична да не натрапвам себе си и семейството си на гости с преспиване в чужд дом /че и без покана/ отсреща трябва да ми се отговори със същото.

# 115
Е, не, не мисля, че анонимната е Абсурт. Тя си изразява мнението съвсем явно.
Иначе моите родители никога не канеха гости, а аз завиждах на гостоприемните си близки. Затова драмата ми е чужда. В същото време си давам сметка, че много хора, особено момичета без деца, не умират от умиление да посрещат такъв тип гости.
Предварително поставената тема обаче е абсурдна - няма как да изискваш гостите ти да дойдат без деца - или не трябва да имаш гости въобще, или ...; от друга страна обаче явно приятелят ти си обича племенниците и не вижда драма в това гостуване. Със сигурност този въпрос трябва да го решите, защото той ще стои и занапред, и то може би не само по отношение на брата и семейството му.

# 116
Анонимен, а ти коя си? Някаква, дето я е шубе да си напише мнението с форумното си име, ама й е много приятно да нарежда авторката, че била "никоя" в схемата.  Laughing 

Щото ако не съм "Анонимен", повече ли ще тежи мнението ми? Или това на авторката на темата ще стане по-ценено, а тя - по-уважавана и по-зряла?

Има функция, ползвам я. И не, не ми е приятно да "нареждам". Жал ми е за заблудените патки, които си мислят, че мъжа до тях е завинаги окован в плен на златната им вагина. И трябва да забрави за майка и баща, за баба и дядо, за братя и сестри, за приятели (Анатема!), за приятелки от женски пол (трижди Анатема!), за колеги, за лични интереси, и за всичко, което се сетиш... Не става така.

# 117
  • Варна
И аз не мисля, че е Абсурд, някак не ми изглежда като човек, който се бои да изкаже мнение открито, че да се крие зад  друг ник.

А относно това, че момичета без деца не умират от умиление да посрещат такъв тип гости, съм напълно съгласна. Аз родих сравнително късно дъщеря си, на почти 35 години бях и дотогава се чувствах изключително некомфортно около деца от всякакви възрасти, да не кажа, че е имало и такива към които неприязън съм изпитвала. Сега, като съм с дете, съм малко по-толерантна, но в никакъв случай умиляваща се веднага пред едно дете, така че при идеята за подобно гости в дома ми може направо да ме втресе.

# 118
Анонимен е мъж! Ясно си пролича!

# 119
  • гр.Пловдив
Цитат
Иначе моите родители никога не канеха гости, а аз завиждах на гостоприемните си близки. Затова драмата ми е чужда

Peace

Това за мен има голямо значение и си е самата истина-до тип човек си е.

У на си беше банкетна ,в комунизма хората обожаваха да си ходят на гости по домовете,по поводи и без,събирали са се по 4 семейства в апартамента ни от 65кв и се сещам с носталгия за смеха на гостите,мириса на алкохол и цигари Mr. Greenжеланието на майка ми да се приготви като домакиня 2 дни предварително поради липса на стоки по магазините...а пък за игрите с децата им- умирах просто Grinning

Общи условия

Активация на акаунт