Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 591
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 735
Нещо не мога да разбера, защо авторката трябва да обезопасява, по тази логика всяко заведение трябва да бъде обезопасено, децата нали си имат родители, които отговарят за тях!?

# 736
Нещо не мога да разбера, защо авторката трябва да обезопасява, по тази логика всяко заведение трябва да бъде обезопасено, децата нали си имат родители, които отговарят за тях!?

Ха, не четеш ли за загиналото детенце на 2 години в някакъв строителен хипермаркет? Родителите му го завели където не бива да ходи, изпуснали го от контрол "само за секунда" и то се покатерило на някакъв експонат, който паднал върху него и го убил. И сега ще има следствие и ще търсят отговорност от хипермаркета, понеже не е циментирал дуракоустойчиво експонатите, които иначе трябва да може да се продадат и не може да се монтират стабилно, нали? Или пък е трябвало да сложат огради, та клиентите да не могат да разглеждат експонатите #Crazy

Абе ако стане беля няма да обвинят родителите, а домакинята, вервай ми Twisted Evil

# 737
  • Gotham City

Ха, не четеш ли за загиналото детенце на 2 години в някакъв строителен хипермаркет? Родителите му го завели където не бива да ходи, изпуснали го от контрол "само за секунда" и то се покатерило на някакъв експонат, който паднал върху него и го убил. И сега ще има следствие и ще търсят отговорност от хипермаркета, понеже не е циментирал дуракоустойчиво експонатите, които иначе трябва да може да се продадат и не може да се монтират стабилно, нали? Или пък е трябвало да сложат огради, та клиентите да не могат да разглеждат експонатите #Crazy

Абе ако стане беля няма да обвинят родителите, а домакинята, вервай ми Twisted Evil

И мен ме потресе, че от хипермакета ще се търси отговорност за случая Confused

# 738

И мен ме потресе, че от хипермакета ще се търси отговорност за случая Confused
Аз пък съм потресена, всъщност меко казано потресена, защото познавам загиналото детенце и майка му. Дано тя успее да преживее случилото се. Иначе нелепи инциденти са се случвали неведнъж и с възрастни хора, няма защо да спекулираме. Образувано е стандартно дело срещу неизвестен извършител, никаква отговорност от никого не търсят.

# 739
  • Gotham City
Румцайс, никой не казва друго, трагедията за семейството е меко казано огромна, но аз поне казвам това, което се пише в сайтовете, ще се търси отговорност от хипермаркета и се очаква да бъдат дадени от 3-5 години затвор. Нито смятам, че трябва да се търси вината в тях, нито да се обвинява майката, тя е наказана по най-тежкия възможен начин, защото съм сигурна, че освен липсата на детето я смазва и чувство за вина. Дано успее семейството да преодолее мъката, до колкото е възможно...  Sad

Спирам, защото спамим в момента

# 740
  • София
Децата са грижа на родителите. Авторката няма задължения към тях. Родителите преценяват дали мястото, където отиват, е подходящо за децата им. Ако е необходимо обезопасяване, любящият брат да се погрижи да племенниците си.

# 741
Ай стига вече превземки. Нищо толкова няма да разруши детето. И децата ходят на почивка и гости без чак толкова поразии  и обезопасяване. Голяма драма, голям уплах, че ще дойде едно дете.

Те тия хора нали от почивка се връщат, дали не са разрушили хотела?

# 742
Нямам думи и за повсеместното схващане, че ако направиш нещо за чуждо дете ще се счупиш.

Ти опитвала ли си се да спреш нечие непознато дете, което прави нещо опасно? Ако не си, опитай и ще видиш какво ще ти се случи - ще те навикат, ще те нагрубят и ще те пратят да си гледаш своята работа и да не им се месиш.

Това не е непознато дете,  а дете, което е в твоята къща.
И да, аз съм се опитвала и никой нищо не ми е казвал. Всяко едно дете над година и половина, влязло в къщата ни много бързо се научава да спазва правилата ни. Всяко едно дете, което ме познава, знае кога съм сериозна и кога не. Случвало се е у дома да се забраняват неща на деца, които в техните им къщи са разрешени и не е ставало проблем от това. В къщи дори и неспящите на обед спят по 2-3 часа.
И не, не съм страшилище, децата ме обичат и много често съм придружена от 2-3 плюс моето.
И да, тези правила бяха валидни и преди да станем родители.

И ако искаш две годишното да има респект от теб и да те слуша, с крещене не се получава  Peace

# 743
Гостито е другата седмица. Ще споделя какво е станало.

# 744
Очакваме  с интерес разказа  Sunglasses Sunglasses

# 745
Очакваме  с интерес разказа  Sunglasses Sunglasses
И аз Blush.

# 746
А може етървата да чете тук и да вземе съответните мерки  Mr. Green

# 747
  • София
А може етървата да чете тук и да вземе съответните мерки  Mr. Green

Тя,ако чете не ми се мисли как ще се развият нещата.  Laughing

# 748