Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 536
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Креми, нямаш много полезни ходове, за съжаление. Ясно е, че братята са близки, виждат се и т.н.
Но според мен ясно и еднозначно трябва да заявиш на приятеля/мъжа си следното:
1. Няма да превръщаш дома си в хан, за да може брат му да се разнообразява;
2. Това е последното ти изнасяне от дома ти. Виждания занапред да се организират с изричното ти съгласие, когато се очаква да станат във вашия дом;
3.Рано или късно ще имате дете, попитай го дали така услужливо ще се изнесат от дома си брат му е етървата, вярвам, че не;
4. Ако има щети по апартамента, да изискаш незабавно да ги отстрани.
Няма сила, която да ме накара да се изнеса от дома си, па ако ще да идва и английската кралица у дома. Моят дом е мястото, където аз живея, не е къща за гости и създаване на удобства, па било то за близки роднини и децата им.

# 811
В случая не бих се изнесла. Как ли пък не, още по-удобничко да им стане, та да не вземат и да зачестят с гостуванията  #Cussing out
Предоставям им хола, пък да видим дали скоро пак ще се наканят да погостуват.

Това се опитвам да кажа от самото начало на темата, но времето и събитията ме ми позволяваха да изкажа всичко наведнъж!

# 812
Последното го написах и аз няколко пъти, но никой не ме отрази!
Когато каниш гости, със без приспиване ти си си у дома. Гостите да се съобразяват с условията. Те са гости, за разпореждане у моята/нашата къща и дума да не става. Показваш, че са на гости. Това освен мързел(в най- лошия случай да не помагат, ако решите заедно да готвите), означава и следване на разпоредбите в дома ви.

# 813
Помагане?Че то никой не пита има ли нещо за ядене ти за помагане ми говориш.Помагане от жената в случая  аз и не очаквам.Но братът миналия път дори си беше легнал в нашата спалня и чакаше да го извикам като съм готова с яденото.Но хайде миналия път беше напрегнато, но сега много се надявам да се навият за навън иначе горко ми

# 814
 Купи 1-2 надуваеми легла, запаси се със завивки всякакви и като дойде време да си тръгваш от вкъщи, просто започни да си оправяш леглото  Mr. Green Ще се сместите някак, но да си тръгваш от дома си, за да им е удобно на гостите ми се струва нелепо.

# 815
Представяте ли си какво ще е това приятно изкарване, на което събираш гостите на инструктаж и ги запознаваш с разпоредбите на дома си? Обзалагам се, че никой от вас не го е правил и доброто възпитание няма да му позволи да го направи. Каниш на гости, когато наистина обичаш тези хора и се стараеш да им е удобно на тях. За какво изобщо ще каниш гости, когато ще си на тръни? Най-добре не ги кани, щом не можеш да бъдеш достатъчно гостоприемен. Ако мен са ме поканили и ме строят на килимчето да ми разясняват правилата, ще си тръгна на момента и повече с тия хора няма да се чуя никога. Егати обидното отношение - първо ме канят, после ми обясняват какво може и какво не.

# 816
Ами тя не ги кани Кремито, а благоверният и.

# 817
  • Blondeville
Аз не разбрах защо трябва да се изнасяте? Няма ли как те да нощуват в хола?

# 818
Проблема е, че и аз не разбрах реална причина  Crossing Arms
Отговора който получих беше да им било по - удобно.

P.S.Написала съм доста неща в предишните постове

# 819
 Както господинът самосиндикално е взел решението да се нанесе родата у тях, а те самите да се преместят при майка й, така и тя може да наложи собственото си желание да не напуска дома си. Аз не виждам как някой така ще реши вместо мен и ще ми каже 'сорЕ бейбе, ама се изнасяме и отиваме при майка ти, че брат ми и родата ще се нанасят у нас'. Пък било то само за два дни. Въпросът е принципен и такова решение предполага оспорване.

# 820
Да казвам ли миналия път колко ЧАСА седеше памперса на стъклената ми маса  ooooh!

# 821
Затова по-добре да си там и да контролираш малко нещата, иначе кой знае какво мазало ще завариш.

# 822
Знам ама.... аз затова казах че 2 вечери няма да спя, на който му се струва преувеличено мога да го изпратя после той да ми изчисти и подреди евентуално гардероба, шкафовете и т.н

# 823
Четох и разбрах,че авторката не иска гостите.Нито децата нито тях.
Когато човек има желание намира и начина.Дори и теснотията и няколко счупени чаши не са пречка за добро изкарване.
Просто кажи на приятеля си,че не ги искаш у вас и това е.Имаш правото да не каниш хора,които не харесваш.Или момента не е подходящ.Всичко друго са излишни циркове и грозни сцени.

# 824
Четох и разбрах,че авторката не иска гостите.Нито децата нито тях.
Когато човек има желание намира и начина.Дори и теснотията и няколко счупени чаши не са пречка за добро изкарване.
Просто кажи на приятеля си,че не ги искаш у вас и това е.Имаш правото да не каниш хора,които не харесваш.Или момента не е подходящ.Всичко друго са излишни циркове и грозни сцени.

Рискува да се скарат сериозно с приятеля си. А тя не иска това.

Общи условия

Активация на акаунт