За напускането на жилището, тя трябва да си зададе въпроса защо приятелят ѝ предлага тази възможност? Може би защото тя се оплаква, че предишният път е ходила след малкото дете и той иска да ѝ спести това усилие този път, но не няма угодия, нямало да спи от притеснение какво ще се случи с къщата ѝ. Това са само вещи за бога, които се купуват, но човешките взаимоотношения нямат цена.
Извинявай, ама това е тъпо
Понеже се е оплакала предния път сега мъжът/гаджето и я изпраща директно при майка и без да поговорят първо? И без да се поинтересува предварително какво мисли майката? И без изобщо да съгласува поканата? Не ти ли звучи супер тъпо и нагло? Ако предния път жената е била недоволна мъжът и е трябвало толкова повече да си вземе поука и хууубавичко да обсъди нещата с нея преди да кани втори път. Изобщо не ви разбирам (защитничките на момчето) - всеки има право в дома си да търси комфорт и спокойствие и никой няма право да упреква никого, че не харесва старите патриархални селски привички роднини да ти се цвъкат на гости по подразбиране.
Сега, след като нещата вече са станали, според мен девойката трябва да изтърпи, не върви да късат от раз, ако иначе се разбират. Но после да постави ребром въпроса с координирането на социалния живот в семейството и ако пак не срещне разбиране да къса с този.
То затова си има социални умения. Не е нужно да казва "Идвай, ама без изчадието, защото нямам нерви да го изтърпя още веднъж". Спокойно може да каже "Жилището не е обезопаснео и умирам от страх да не пострада сладурчето. Моля те спести ми тревогите, защото няма да преживея, ако нещо му се случи".
А ако съм такава, то хората, не обичащи да приемат гости в дома си са "крайно асоциални, граничещи с отшелничество хора, за които една (не)надраскана стъклена маса (или друга вещ) е много по-ценна от приятното прекарване с роднини и приятели под един покрив" (за да не падам чак до нивото със "селските" маниери) 

Ама в Европата вече нещата са били различни. А и колко са тези световно известни българи, отгледани с патриархални нрави?