Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 462
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 1 140
И тук не става въпрос за обикновени познати, а за брата на мъжът, с който искаш да градиш семейство. Става въпрос за 2 дни, но авторката се притеснява да не им стане навик в годините. Ако е такова поведението ѝ няма да се задържи толкова дълго в това семейство за да има такива притеснения.
За напускането на жилището, тя трябва да си зададе въпроса защо приятелят ѝ  предлага  тази възможност? Може би защото тя се оплаква, че предишният път е ходила след малкото дете и той иска да ѝ спести това усилие този път, но не няма угодия, нямало да спи от притеснение какво ще се случи с къщата ѝ. Това са само вещи за бога, които се купуват, но човешките взаимоотношения нямат цена.

Извинявай, ама това е тъпо #Crazy Понеже се е оплакала предния път сега мъжът/гаджето и я изпраща директно при майка и без да поговорят първо? И без да се поинтересува предварително какво мисли майката? И без изобщо да съгласува поканата? Не ти ли звучи супер тъпо и нагло? Ако предния път жената е била недоволна мъжът и е трябвало толкова повече да си вземе поука и хууубавичко да обсъди нещата с нея преди да кани втори път.

Изобщо не ви разбирам (защитничките на момчето) - всеки има право в дома си да търси комфорт и спокойствие и никой няма право да упреква никого, че не харесва старите патриархални селски привички роднини да ти се цвъкат на гости по подразбиране.

Сега, след като нещата вече са станали, според мен девойката трябва да изтърпи, не върви да късат от раз, ако иначе се разбират. Но после да постави ребром въпроса с координирането на социалния живот в семейството и ако пак не срещне разбиране да къса с този.

Цитат
Искате да ме убедите, че като кажете на някой, много те харесвам, с теб си изкарваме страхотно, но децата ти са нежелани, той/тя изобщо няма да се засегнат и без да се замислят ще плеснат с ръце и ще се прегърнат. Да, ама не...

То затова си има социални умения. Не е нужно да казва "Идвай, ама без изчадието, защото нямам нерви да го изтърпя още веднъж". Спокойно може да каже "Жилището не е обезопаснео и умирам от страх да не пострада сладурчето. Моля те спести ми тревогите, защото няма да преживея, ако нещо му се случи".
Добре, ако беше поговорил каква щеше да е разликата, тя принципно не иска да идват в тях и в същото време сама казва, че той не може да каже на брат си не сте добре дошли.

# 1 141
Не знам защо си помисли, че аз робувам на вещи.

Защото големият дерт на авторката е, какво ще се случи с апартамента ѝ.

# 1 142
  • София /Абсурдистан
Авторката е в правото си. Хората сме различни и някой си предпочитат спокойствието. Никой на никого не е длъжен с нищо.
Майка ми е от катунарките, имахме гости веднъж за 10 дни и тя спа на терасата. Не бих си го причинил. Имаме и други такива случаи, когато спяха с баща ми в чичо ми, щото братовчедка ми решиха да си направят море за седмица с мъжа и детето. Аман от такава криворазбрана роднинска любов. Хора, ако живеете сами правете кАквото си искате, но не причинявайте това на близките си.

Край, това изби рибата!

# 1 143
Аз пък не очаквам хората без деца да си обезопасяват къщите.То си усложнение.Защо да го правят?Аз не съм го правила,че имам дете.
И не зная защо трябва да се чувствам виновна ,ако дете се удари в къщи.Освен ако моето не го набило ей тъй за спорта.Инциденти стават.Стават навсякъде .
Майките на изчадия си знаят,че децата са такива.Има два варианта :-не могат да преборят изчадието ,но опитват; -изобщо не им пука и нищо не правят;
Така,че резултата е един и същ.
И на майките на изчидията не им пука дали къщата е обезопасена и ще уверят собственика,че се тревожи напразно.В повечето случаи изчадията са по -здрави от покъшнината.Да са живи здрави де.

# 1 144
Изобщо не ви разбирам (защитничките на момчето) - всеки има право в дома си да търси комфорт и спокойствие и никой няма право да упреква никого, че не харесва старите патриархални селски привички роднини да ти се цвъкат на гости по подразбиране.

Аз комфорт мога да изпитвам в дома си и с гости в него, но това не ме прави човек със "стари патриархални селски привички" Whistling А ако съм такава, то хората, не обичащи да приемат гости в дома си са "крайно асоциални, граничещи с отшелничество хора, за които една (не)надраскана стъклена маса (или друга вещ) е много по-ценна от приятното прекарване с роднини и приятели под един покрив" (за да не падам чак до нивото със "селските" маниери) Peace
А ние, защитниците на момчето, нямаме нищо против комфорта на авторката, а сме против цупенето, гледането на криво и тропането с крак като алтернатива на директният разговор с гаджето й, чрез който е трябвало да изясни ситуацията още след предишните гостувания Peace

# 1 145
  • София

Аз комфорт мога да изпитвам в дома си и с гости в него, но това не ме прави човек със "стари патриархални селски привички" Whistling А ако съм такава, то хората, не обичащи да приемат гости в дома си са "крайно асоциални, граничещи с отшелничество хора, за които една (не)надраскана стъклена маса (или друга вещ) е много по-ценна от приятното прекарване с роднини и приятели под един покрив" (за да не падам чак до нивото със "селските" маниери) Peace
А ние, защитниците на момчето, нямаме нищо против комфорта на авторката, а сме против цупенето, гледането на криво и тропането с крак като алтернатива на директният разговор с гаджето й, чрез който е трябвало да изясни ситуацията още след предишните гостувания Peace
Разбрахте ли сега? Laughing

# 1 146
Старите патриархални селски привички са отгледали доста известни българи.

За разлика от сега.

# 1 147
Добре, ако беше поговорил каква щеше да е разликата, тя принципно не иска да идват в тях и в същото време сама казва, че той не може да каже на брат си не сте добре дошли.

Ако бяха поговорили мъжът и изобщо нямаше да кани гости. Щом и е неприятно ще търсят алтернативи - срещи по кръчми, хотели и т.н.
И как така да не можел да каже, че не са добре дошли? Ако няма покана изобщо няма да има нужда да го казва. Нужда да се казва това щеше да има, ако онези се самопоканят и се натрапят Wink

И защо не? И аз не съм роб на вещите, но си обичам жилището, с любов и мерак съм го обзавеждала и хич не ми е безразлично дали заради 2 дена гости (не кой знае колко приятно заради децата) после години ще гледам надраскани мебели. Нищо осъдително не виждам. И не вярвам всички вие да умирате от кеф като дойдат чужди деца и ви изпотрошат дома.

Старите патриархални селски привички са отгледали доста известни българи.

За разлика от сега.

Всяко нещо с времето си. Щото той и бай Ганьо е говорел същите неща като се е натресъл у Иречек, нали? Joy Ама в Европата вече нещата са били различни. А и колко са тези световно известни българи, отгледани с патриархални нрави?

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 18:42 от Черна станция

# 1 148
  • Beyond the stars

И къде е проблемът ? Естествено ,че новообзаведеният с лишения собствен дом е по-ценен на авторката от неканени и нежелани гости.  Peace

# 1 149
А защо трябва да са световно известни тези българи?
Достатъчно е да са допренесли за благоденствието на собствената си нация?
Тогава бай Ганьо е бил един.С образ.Сега цяла нация е бай Ганьо.И най-малкия и проблем е натрисането в роднини.Защото и като не се натрисаме в роднините пак сме далече от Европата .

# 1 150
И не зная защо трябва да се чувствам виновна ,ако дете се удари в къщи.Освен ако моето не го набило ей тъй за спорта.

Joy   Joy И да го е набило, какво - да не си го набила ти, че да се чувстваш виновна! Както казваш - инциденти стават.
И моята къща не е обезопасявана, да не съм луда да накупя един наръч пластмаси и силикон за куп пари, единствено слагах тапи в контактите, че за това не мога да внимавам. Но и моите не са били някакви самоуправляващи се торпеда, които от дума не разбират и целта им е да е унищожат къщата. Нито са ми късали книгите, нито са ги дъвкали, нито са си слагали предмети в устата, нито са пили белина и веро, абе - слънчица мамини  Mr. Green

# 1 151
А защо трябва да са световно известни тези българи?
Достатъчно е да са допренесли за благоденствието на собствената си нация?
Тогава бай Ганьо е бил един.С образ.Сега цяла нация е бай Ганьо.И най-малкия и проблем е натрисането в роднини.Защото и като не се натрисаме в роднините пак сме далече от Европата .

Което не е оправдание да го правим. С Европа ще се изравним едно по едно и нищо не е маловажно.

# 1 152
  • София

Което не е оправдание да го правим. С Европа ще се изравним едно по едно и нищо не е маловажно.
И си вярваш, че като късаме близките връзки и гостуванията, се приближаваме до Европа?  Mr. Green

# 1 153

И си вярваш, че като късаме близките връзки и гостуванията, се приближаваме до Европа?  Mr. Green

Не става дума за късане на връзки, а за отказ от дебелоокото самонатрапване тип "гьонсурат". Връзки могат да се поддържат и много интелигентно и културно, със съобразяване с другите. Ако и двете страни го искат - супер. Но ако на едната страна не и е по сърце такова интимно сближаване с родата никой няма право да ги вини и да ги нарича какви ли не.

# 1 154

И къде е проблемът ? Естествено ,че новообзаведеният с лишения собствен дом е по-ценен на авторката от неканени и нежелани гости.  Peace
Стига, бе,  хора! Не е естествено. Домът си е вещ, човекът си е човек,  независимо какъв.  Stop

Общи условия

Активация на акаунт