Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 290
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 1 455
Нищо му няма на бебока като повърне сополи докато е ревал да се наложи. Все пак се прочиства така.
Не бих си приинила ограничение от почивка и смяна на мястото.
До утре ще е забравил и ще се хили.

Отидохме на море с идеята да седим 7 дни, два дни се дра да реве,каквото хапнеше повръщаше,по цели нощи е ревал,хората в хотела не можеха да спят от него,на сутринта заспиваше за няколко часа от умора и пак започваше... Нямаше как да изкараме цялата почивка - 2 дни не бяхме спали...прибрахме се преждевременно... а той щастлив и усмихнат в къщи...

# 1 456
Аз въобще не вярвам на тази история. Не смятам, че е партенка, но авторката според мен украсява и преекспонира нещата така, че да са в тон с преобладаващите коментари в темата.
Да. Някак изненадващо се разви според настроението в темата Mr. Green

А незачитането, налагането, това, че я поставя пред свършен факт приятеля й. Това е неуважение към партньора и пренебрегване.
Това да. Но гледам тя не му обръща особено внимание...

...за бога от 3 дни не мога да си сготвя... Пък камоли за още 4 човека...
Нямаш ли човек до себе си. Хващате се двамата и няма да усетите нищо. Ще сложиш нещо, което се готви бързо и лесно, примерно пилешки бутчета, за десерт готов продукт, сладолед е иделано, и сам една салата остава да се резне.
Ако ти е неприятно е друг въпрос, директно й кажи примерно, че детето боледува много и не искаш да го събираш с други хора.

# 1 457
Лошото е, че възпитанието и нагласите на много хора в България са такива, че дори съвсем любезно да откажеш самопоканването им, те го възприемат като кръвна обида и се тръшват вовеки. Миналата годинар след като преглътнах самопоканването на една добра позната (приятелка би било силно казано) за гости с преспиване за една нощ, зашото живеем в различни градове, бях застреляна и от реторичния ѝ въпрос "Нали  мога да взема и кученцето си?". Уви, не можа да преживее отказа ми да вкарам кученцето ѝ у дома, въпреки че съвсем любезно си поднесох отказа. Последва "тръш", "припад" и "разприятеляв".

# 1 458
Аз въобще не вярвам на тази история. Не смятам, че е партенка, но авторката според мен украсява и преекспонира нещата така, че да са в тон с преобладаващите коментари в темата.
Да. Някак изненадващо се разви според настроението в темата Mr. Green

А незачитането, налагането, това, че я поставя пред свършен факт приятеля й. Това е неуважение към партньора и пренебрегване.
Това да. Но гледам тя не му обръща особено внимание...

...за бога от 3 дни не мога да си сготвя... Пък камоли за още 4 човека...
Нямаш ли човек до себе си. Хващате се двамата и няма да усетите нищо. Ще сложиш нещо, което се готви бързо и лесно, примерно пилешки бутчета, за десерт готов продукт, сладолед е иделано, и сам една салата остава да се резне.
Ако ти е неприятно е друг въпрос, директно й кажи примерно, че детето боледува много и не искаш да го събираш с други хора.
Мъжа ми помага когато може, работи на две места и му е доста трудно в момента,бабите и те работят, обичам си я,уважавам я много ,в никакъв случай не ми е неприятна,но не ми е до гости,до никой не ми е..,уморена съм и съм на ръба на силите си...Има хубави хотели тук в Търново,но ако и предложа ще се обиди... Ще трябва пак да измислям нещо, дано се усети и осъзнае ситуацията,без да се засяга...

# 1 459
обичам си я,уважавам я много ,в никакъв случай не ми е неприятна,но не ми е до гости,до никой не ми е..,уморена съм и съм на ръба на силите си..
Това е аргумент. Всеки има право да се чувства скапан и изтощен, както физически, така и психически. Кажи го на познатата си в прав текст, така както го написа тук. Ако е нормален човек, ще те разбере. Ако не те разбере и се фръцне, толкова по-добре- надали ти е притрябвала подобна персона.

# 1 460
  • София
Хайде сега дайте идея как да откажа на братовчедка от моя страна да ми дойдат на гости с преспиване няколко дни/няколко пъти ме пита вече кога да дойдат,аз все отклонявам за по-нататък,все оправдания измислям,но не става вече.../... С малко дете съм, и в момента ми е чудо на главата,не мога да си сготвя и изчистя, пък камо ли братовчедка ми с мъжа и двете и деца да дойдат... Не знам какво да им говоря вече и как да откажа,че да не се засегнат.. Cry Cry Cry
Кажи ѝ, че си луднала с малкото и не ти стига времето да сготвиш, да изчистиш, да погледнеш себе си.
Затова, с кеф ще ги посрещнеш, за да те отмени тя в домакинстването и готвенето, че да можеш даси починеш.
Пък, как ще реагира, ще е интересно.

# 1 461
ужасно е...направо не знам акви са тези роднини. кошмар. никога не съм виждала такива хора. кауч сърфинг по роднинска линия, с деца и дисаги. ужас. при положение, че им се намеква, че не е удобно. А онези от историята ще допускат да се изнасят собствениците, за да дойдат те.

ами на всеки нормален човек би му било неудобно и не би допуснал това.

# 1 462
Отношения, които са толкова крехки, че ако единият не отстъпва постоянно, се сърди другият, не си задлужава да се крепят. Ако приятел ми се обиди, защото не му позволявам да си доведе кученцето у нас, никакъв приятел не ми е бил, така че от неговото фръцване ще ми се накриви шспката. Да си взима псето и да се маха!

# 1 463
Отношения, които са толкова крехки, че ако единият не отстъпва постоянно, се сърди другият, не си задлужава да се крепят. Ако приятел ми се обиди, защото не му позволявам да си доведе кученцето у нас, никакъв приятел не ми е бил, така че от неговото фръцване ще ми се накриви шспката. Да си взима псето и да се маха!
Мдам, с напредването на годините установявам, че пресяване от време на време никак не е излишно. Преди 1-2 години друга семейна приятелка (по-скоро добра позната) прекрати познанството ни, след като ѝ отказах гости с преспиване в къщата на майка ми. Вярно, че къшата е в сладко планинско градче с чист въздух, двор почти 3 декара с райграс, дръвчета със закачени люлки и хамаци по тях, палатка на поляната, басейн и изобщо- радост за децата. Но женицата клета взе че ми писа във фейсбук "Мислим този уикенд да наминем при вас за 2-3 дена да се видим и децата да поиграят". Няма "може ли", няма "удобно ли е". Аз се облещих на самопоканването и в отговор написах, че няма да е удобно, защото имаме други планове и ангажименти. Женицата не се кротна, а продължи с "Тогава следващия уикенд". Аз отговорих, че и за следващия, и за по-следващия, и за още по-по следвашия имаме други планове. В резултат, на стената на фейсбука ми се появи драматичен километричен пост, обясняващ каква негостоприемна, духовно бедна персона съм аз, след което, слава Богу, бях щастливо разприятелена.

# 1 464
  • София
Аз наистина не мога да си представя как на 4-членно семейство изобщо му минава през ума да се настани в двустайния апартамент на друго семейство с бебе. Направо абсурдно ми се струва, 4ма възрастни, 1 дете и 2 бебета в две стаи, това е просто .... не знам, не намирам думи.
Анонимен, трябва да си сложиш дебелата кожа и тъпо и упорито всеки път да отказваш по един и същи начин, бавно и спокойно, та до 1-2 клас на бебетата белким стоплят, че не може така.
Егати!

# 1 465
  • Варна
Какво бавно и спокойно, на такова упорито нахалство насреща, аз не бих била никак спокойна и внимателна ами пряма и брутална. Такива от друго не разбират.

# 1 466
  • София - Рим и обратно
И аз не мога да си го представя по никакъв начин как така им се вижда естествено на тия братовчедки и роднини да се пъхат по 20 човека в две стайчета Shocked. Просто нереално ми звучи, макар и да съзнавам, че някои хора явно живеят наистина в такъв ад и с такива набези.
Уиш, аз изтърпях едни такива "добри познати", които решиха, че само от тях зависи кога ще решат да се тропнат в къщата на свекърва ми - и тя една огромна, с градина, басейн, че пък и съвсем до Рим... Точно така формулираха изречението "Мислим да....". Толкова се стъписах, че машинално се съгласих. Е, за урок ми беше, вече си знам как, та дори и с цената на "разприятеляв". Последното беше - може ли да ми купиш еди кой си парфюм от летището, като се прибираш. Казах - не, нямам свободни 100 евро в момента Rolling Eyes. После - 2 кутии кафе дали ще може да донесеш, че ми се е припило хубаво кафе.... Еми не, няма как, няма място в багажа. Научих се да мисля бързо Simple Smile.

# 1 467
 "Мислим този уикенд да наминем при вас за 2-3 дена да се видим и децата да поиграят"

Как се правело значи,  Naughty, като ти се допочива, пък аз да чета по сайтове, да питам по агенции, да ПЛАЩАМ нощувки.  newsm78
Вече ще зная как се прави, пък и фейсбук нямам, тъй че няма да ме разприятеляват публично. newsm68

# 1 468
  • София - Рим и обратно
Да бе, как ли пък не, ще се пъхам по хорските къщи, ще спя по ъглите, ще чакам на опашка в миризливия от след 10 души кенеф Sick. Пък и нежелана, отгоре на всичкото Crazy. Егати, мерси съм за такава аванта. Просто не вдявам как живеят тия хора така - и едните, и другите.

# 1 469
  • Варна
Ми живеят. Щото в техните глави това се нарича сплотяване на семействата и поддържане на топли роднински отношения. А както научихме в темата - роднинските отношения цена нямат и ние сме темерути, че не искаме да жертваме личното си удобство в името на това да се познават децата, които са братовчеди от девето коляно.

Общи условия

Активация на акаунт