Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 279
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 1 500
Ами казах!Но те са се съюзили с майка ми двете и това е!Изкараха ме по черна от дявола, че не си искам племенницата.А аз просто помолих да не е тази седмица!Място немога да си намеря от яд.Как може!Сестра ми винаги е била егоист,не сме в много добри отношения,но този път надмина себе си!Даже и телефона не ми вдига в момента!
В такъв случай, и ти не си вдигай телефона, не отваряй вратата и не комуникирай. Да се сърдят, ако искат и на челна стойка да застанат.

# 1 501
Майка и татко ще ми гостуват,идват веднъж годишно,не искам детска градина (понеже и аз имам една фурия и като се съберат става страшно!), а тихо и кротко гостуване,рядко се виждаме.Племенницата идва с тях.Майка предложила и сестра ми се "съгласила",знаейки моето изрично нежелание,декларирано пред нея по телефона.Въпреки,че аз неискам,те двете са решили,това е.Място немога да си намеря от безсилие и яд!

# 1 502
  • София
В такъв случай, и ти не си вдигай телефона, не отваряй вратата и не комуникирай. Да се сърдят, ако искат и на челна стойка да застанат.
Нещо не доизяснихме.........
Майката заедно с авторката ли живее?
Защото, ако е така, нещата добиват друг вид.
ПП. Прочетох, доизясних си и е жалко, друго няма какво да кажа.
Бабата се опитва поне внучките да се познават и да станат близки, след като със сестрите не се получава, но лелята не иска.
Няма друг полезен ход, освен и с родителите си да скъса връзката и да живее спокойно.

# 1 503
Не можеш да търпиш две деца накуп? Grinning
Еми, кажи в прав текст - две деца накуп не мога да търпя, слаби са ми нервите, ама не забравяй, че после цял живот ще има покрай детето ти и още едно, та това ще трябва много скоро и на самото ти дете да започнеш да го обясняваш....

# 1 504
  • Пловдив
Не можеш да търпиш две деца накуп? Grinning
Еми, кажи в прав текст - две деца накуп не мога да търпя, слаби са ми нервите, ама не забравяй, че после цял живот ще има покрай детето ти и още едно, та това ще трябва много скоро и на самото ти дете да започнеш да го обясняваш....
Изобщо не е същото. Едно е да имаш твои деца у вас, друго е да имаш дете на гости.

# 1 505
  • Куциндрел
Майка и татко ще ми гостуват,идват веднъж годишно,не искам детска градина (понеже и аз имам една фурия и като се съберат става страшно!), а тихо и кротко гостуване,рядко се виждаме.Племенницата идва с тях.Майка предложила и сестра ми се "съгласила",знаейки моето изрично нежелание,декларирано пред нея по телефона.Въпреки,че аз неискам,те двете са решили,това е.Място немога да си намеря от безсилие и яд!
Отложи визитата на родителите си и толкова. Можеш да им обясниш, че ги виждаш веднъж годишно и искаш да обърнат внимание на теб и децата ти, ако те предпочитат племенницата ти, то да не идват.
Удари ги на чувства тях.
Позволяваш все още майка ти да диктува живота ти. Докато позволяваш ще става така. Като покажеш, че вече не й вървят номерата, то нещата ще станат други.

# 1 506
  • София
Изобщо не е същото. Едно е да имаш твои деца у вас, друго е да имаш дете на гости.
Хаде, де!
Откога детето на брат или сестра, е чуждо дете на гости?

# 1 507
Децата са близки достатъчно (за деца които живеят далеч все пак).Не става въпрос че не мога да ги търпя,става въпрос че желанието ми беше грубо и безцеремонно Неуважено от роднините ми!Незнам какво да правя,безсилна съм сега,но от тук нататък сестра ми ще получи отношението,което заслужава!Знам че неможете да ми помогнете,просто исках да се оплача и да видя мненията ви,може пък грешката да е в моя телевизор (всеки ще коментира според собственото си виждане)

# 1 508
  • Пловдив
Хаде, де!
Откога детето на брат или сестра, е чуждо дете на гости?
За мен е чуждо, при условие, че у нас има три мои. Сега ясно ли е? Моите са мои, на другите съм леля/вуйна. Не са чужди, като на непознати, но НЕ са мои деца. Аз имам три, стигат ми.

# 1 509
  • Куциндрел
На мен ми е непонятно как роднини могат да ми диктуват живота.
При нас първо се пита, а после се идва, няма значение какъв е роднината.
Повечето пъти не се отказва гости от страна на домакина, но няма как да някой да се обади и да каже - идваме у вас.

# 1 510
Има как,има!На практика така се получи.Явно грешката наистина е в мен,не съм съумяла да се държат с уважение към мен,пък били те и най близките ми.

# 1 511
Остави бабата и дядото сами да се оправят с двете деца, следващия път със сигурност ще се замислят дали го водят детето.

# 1 512
  • София
Децата са близки достатъчно (за деца които живеят далеч все пак).Не става въпрос че не мога да ги търпя,става въпрос че желанието ми беше грубо и безцеремонно Неуважено от роднините ми!Незнам какво да правя,безсилна съм сега,но от тук нататък сестра ми ще получи отношението,което заслужава!Знам че неможете да ми помогнете,просто исках да се оплача и да видя мненията ви,може пък грешката да е в моя телевизор (всеки ще коментира според собственото си виждане)
За мен, грешката е в твоя телевизор, щом не можеш да си защитиш мнението.
Казала си, че не искаш детето, а майка ти предлага на сестра ти да го доведе, въпреки нежеланието ти.
Прекият потъпквач на думата ти е майка ти, а не сестра ти.
Защо не постави майка си на място, като ѝ кажеш, че не я искаш с детето?
ПП. Цял живот майка ми ни делеше със сестра ми и ни настройваше една срещу друга по подобен начин, а ние се връзвахме и едва- едва комуникирахме.
Чак когато успяхме да се отърсим от влиянието ѝ и да се научим да ѝ казваме " не", се сближихме и разбрахме, че никоя от нас не е егоистка, а тя ни го е набивала в главите.

# 1 513
  • Варна
Казах че не е удобно тази седмица,искам почивка,ще посрещам двайсетина други гости уикенда,няма много място за спане....

И в същото време

Майка и татко ще ми гостуват,идват веднъж годишно,не искам детска градина (понеже и аз имам една фурия и като се съберат става страшно!), а тихо и кротко гостуване,рядко се виждаме.

Май няма как да станат и двете. И затова не е виновна племенницата. Иначе напълно те разбирам. Кофти ситуация се е получила, в  която са те изработили яко собствените ти роднини. Просто стисни зъби и се примири за това гостуване, а от теб зависи да изясниш нещата така, че за в бъдеще да не се повтаря ситуацията.

# 1 514
Двайсетината гости сме поканили единия ден,по повод.Точно за това се надявах и на помощта на майка ми.А сега вместо помощ ще получа още по голяма лудница (някой гости са с деца) и скапан празник понеже няма да мога да седна от шетане.Но както и да е!Въпроса наистина е в сбърканите отношения с роднините ми,не в племенницата или гостите...

Общи условия

Активация на акаунт