Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 275
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 1 530
Ако сестрата не е обожавана, не виждам как детето й ще е обожавано и добре дошло. Аз полагам усилия заради сестра си, защото ми е един от най-любимите хора на света, но ми е много трудно и едвам се сдържам да не овикам и ошамаросам малката лигла, особено като започне да лъже и да отговаря нагло.

# 1 531
Прочетох, доизясних си и е жалко, друго няма какво да кажа.
Бабата се опитва поне внучките да се познават и да станат близки, след като със сестрите не се получава, но лелята не иска.
Няма друг полезен ход, освен и с родителите си да скъса връзката и да живее спокойно.
Аз останах с впечатлението, че лелята не иска другото дете само в тази конкретна седмица, поради ангажименти, а не по принцип.

# 1 532
Да,точно така!Нямам нищо против детето,а против натрапването му,въпреки изрично изразеното ми несъгласие.Сестра ми сега решила да не я праща,ама е късно вече...Накрая родителите ми и двете деца ще се разсърдят на мен.Пълен егоизъм от нейна страна,но за съжаление не съм изненадана.

# 1 533
Ако искаш да ти се чува мнението, не трябва да ти пука, че някой ще се разсърди. Ще се сърдят ден, два ,три..., но в последствие ще свикнат,че като кажеш нещо трябва да се съобразяват с теб.
Ако само се чудиш как да угодиш на всички, никой няма да му пука какво искаш ти.

# 1 534
Да,досега винаги съм гледала да съм "добрата" и те все не бяха доволни!Мълчах си,преглъщах,мир да има и ето до къде се докарах!И пак съм виновна!!!

# 1 535
Да,досега винаги съм гледала да съм "добрата" и те все не бяха доволни!Мълчах си,преглъщах,мир да има и ето до къде се докарах!И пак съм виновна!!!

kikokolin,  поне си наясно, че си била излишно добра, защото можеш да коригираш поведението си.
Има много хора, на които винаги друг им е крив, затова те могат само да мрънкат.
Пожелавам ти да извървиш успешно пътя съм себе си. bouquet

# 1 536
Значи теб всъщност те дразни пренебрегването на желанието ти да не идва детето.

Защото другото е несериозно - ще идват 20 човека, някои с деца, а пък присъствието на племенницата се оказа това, което ще скапе празника. Странно е.

# 1 537
Значи теб всъщност те дразни пренебрегването на желанието ти да не идва детето.

Защото другото е несериозно - ще идват 20 човека, някои с деца, а пък присъствието на племенницата се оказа това, което ще скапе празника. Странно е.

Всъщност е това. Надявала се е майка ѝ да ѝ помогне с празненството, а с племенницата няма как да стане. Та не е само това, че пренебрегнали мнението ѝ. Замисълът ѝ е бил друг, затова не е съгласна да дойде детето. Сестрата била егоистка, защото ще изпрати детето. Сега решила да не го изпраща, пак е егоистка.

# 1 538
Дара...не си права.Имам чувството че се опитваш само да дразниш и търсиш под вола теле,да върви приказката.Няма значение.Другите ме разбраха,аз също си направих своите изводи.

# 1 539
Аз като дете съм била изкупителния агнец за неразбирателствата на възрастните. Много е грозно. Седнали 2-ма, 3-ма, 4-ма големи хора и сочат с пръст малкото дете - ти си виновна!  ooooh!
Помисли.

# 1 540
Съвсем не търся под вола теле, само защото имам различно от другите мнение за създалата се ситуация. Peace Ти сама написа, че племенницата ти е причина да се скапе празника ти, защото майка ти няма да може да ти помогне. Иначе си в правото си да се сърдиш, че не зачитат мнението ти. Но пък и когато ще ти го зачетат, пак другите са виновни (сестра ти се проявила като пълен егоист, защото все пак няма да изпрати детето).

# 1 541
Ти сама написа, че племенницата ти е причина да се скапе празника ти,
Само да не стане след някоя и друга години собственото ти дете да е причина да се скапе празника, че и такива пишат тука из форумите - с деца не можели да си изкарат добре. ... С тази нагласа, че децата са някаква тежест неземна, не знам ....

# 1 542
Ох, и аз не разбрах точно казуса - след като ще има  сто човека с деца, защо точно  присъствието на още едно ще развали празника. И защо сестрата е егоист, след като  бабата е решила да събере внуците. Щом е на ясно, че е "поканена" за да помага, явно си е направила сметката, че ще гледа деца и ще помага. Не се заяждам,  просто  не мога да разбера проблема /който сигурно си има дълбочини, но така на повърхността...е странен/ Rolling Eyes

# 1 543
  • София
Жената го написа- лоши отношения между нея и  сестра ѝ и неуместни опити на майка им да ги подобри, което още повече ги изостря.
Явно, майката живее в едно населено място с другата си дъщеря и е решила, че след като ще има тържество с толкова много хора с децата си, трябва да доведе и внучето.
Да компенсира липсата на сестрата ли, да покаже на гостите, че отношенията не са ледени ли, не знам какво се е въртяло в главата, но е постигнала точно обратното.
Получава се така, че веднъж годишно идва да се видят и пак влачи другото внуче, пренебрегвайки желанието на дъщеря си.
Гадни са тези неща, но я разбирам- преживяла съм го и ми е било много обидно.

# 1 544
  • София
Добре де, я да питам аз.

Значи, бабата вижда често другото си внуче, защо и когато идва да види това, което е на авторката трябва непременно и другото да е с нея? Не разбрах авторката да го е поканила, точно обратното. Значи, бабата не може да се порадва само на нейното дете, не може то да се почувства за малко любимото, разбираш ли, какво било виновно детето на сестра й.  Детето не е виновно, но сестра й едва ли не знае, че то не е канено, т.е. явно авторката не иска неговото присъствие на празника си (какъвто и да е той). А пък и това, че е дете на сестра й, не означава, че тя задължиелно трябва да го харесва като възпитание и характер, нали така?

За протокола - имам две деца. Ако някой иска да му гостуват знае, че трябва изрично да ми се обади на мен и да каже за какво/колко време/кога ги кани. В противен случай, смятам, че не са канени и си седят у дома. Предадено по баби и дядовци не приемам, точно защото никой не е длъжен да се съобразява с моите хали.

Общи условия

Активация на акаунт