Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 63 009
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Здравейте,има ли някоя от вас да е лежала на системи за задържане? Как се чувсъвате след това,имахте ли пак контракции? В кой месец сте били?

# 106
Момичета как ви се струва кръвна захар 5.3 на 35 години съм, а сладко не ям като изключим плодове. АГ-то ми пусна ново изследване да видим дали е били инцидентно или ще търсим проблем.
Супер ниво на кръвната захар. Не се притеснявай въобще, моята беше 6. Абсолютно нормално ниво.

Кръвната захар при бременност трябва да е под 5.1
Малко по-назад в темата е коментирано.

И на мен ендокринологът ми каза, че при бременност трябва да е под 5,1.
Не съм имала никакъв проблем и с по високо ниво, затова казах, че не е притеснително. Поне при мен беше така.

Кръвна захар над 5.1 е индикация за гестационен диабет.  Ти проблеми нямаш, но може да навредиш на бебето. Аз бях на диета през цялата бременност, защото кръвната захар ми беше 5.22

# 107
  • София
Здравейте,има ли някоя от вас да е лежала на системи за задържане? Как се чувсъвате след това,имахте ли пак контракции? В кой месец сте били?
Аз бях с кървене. Лежах в болница за две седмици в начална бременност.
След това нямах никакви проблеми до края на бременността.

# 108
Cara mia, и аз лежах за задържане, за отлепена плацента и съответно кървене. Около 3-4 месец, за 3дни полежах в болница, но и досега( 6 месец ) се пазя и доста си полежавам вкъщи. Контракции си имам по малко. Системите ми бяха коктейл от няколко обезболяващи. Не съм се чувствала зле от тях.

# 109
  • Варна
В 6-ти месец бях на системи точно заради контракции, не съм имала отлепяния и т.н., просто контракциите, които си имах постоянно станаха много начесто. След като ме изписаха пак си ги имах, но вече по-рядко.

# 110
  • София
Аз лежах в 8-ия месец, имах изтичане на води и контракции. След това пак си имах контракции, леко ми изтичаха и водите, но предполагам, че в онзи момент е имала по-кризисна ситуация.

# 111
И аз лежах в болница заради кървене от 7 седмица още до 12 някъде, общо един месец. После в началото на пети пак лежах на системи за 3 дена заради контракции. Не са ми навредили, само ми помогнаха.

# 112
  • Бургас
Благодаря ви за отговорите! Аз съм в 7 ми.Издържахте ли до термин?

# 113
  • Варна
До 38 г.с. +3 дни Grinning

# 114
  • София
Моето бебе беше седалищно и се наложи секцио, около 10 дни преди термин.Но нямах никакво разкритие. Аз през цялата бременност имах контракции и неприятно чувство, че ще ми се изтърсят органите.
Не се притеснявай и си почивай.

# 115
Уф, аз имам контракции от пети месец, някои от които са били и на по 5 минути, а сега възгледи за скорошно раждане нямам никакви  Laughing
И аз много го мислех и се тревожех, но тук всички акушерки ми обясняваха, че мога и да пренося с тия чести контракции  Mr. Green

# 116
И аз бях на системи в края на 7-ми месец заради контракции. Сега съм на 3х2 магнезий в 8-ми месец и си лежа основно. Контракции пак имам, но съм се настроила да изкарам до 9-тия и не си давам по-рано да раждам. Hug

# 117
  • Бургас
Благодаря ви! Още съм в болницата и съм притеснена.И аз се моля да влезна в девети.Акушерките ми обясниха,че има разлика между контракции и стягане( което е по- добър вариант) .Важно е контракциите да не са съпроводени с болка.

# 118
  • Варна
Ами не винаги е така според мен. Моите си бяха болезнени, а нямах разкритие до последно. А може и без грам болка да се стигне до разкритие, така че... Въпрос на организъм. Не се притеснявай, може и да не спрат съвсем, важното е да намалее интензитета. А и това не става веднага. Толкова си избутала, ще избуташ още малко Hug

# 119
Добър ден не знам дали тук трябва да попитам но няма друг кои на 21 съм първа бременност и наближава да раждам та се подготвям за раждането и по точно багажа.Та въпроса ми е искат ми термометър но какъв трябва да бъде бебешки за детето или обикновен дигитален термометър  . Благодаря за отговорите и се извинявам за беспокоисвото.

Общи условия

Активация на акаунт